Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Масло диференциал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Масло диференциал

Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнение
    По-скоро неточен превод. На опаковката си пише, че е за LSD

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Motul_Gear_Competition_75W140_2_1024x1024.jpg
Прегледи:1
Размер:52.5 КБ
ID:5629454
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Затова казах, че аз не бих сложил и добавката

Коментар

Най добре някой мод да синтезира и заключи тая тема, смятам се е изчерпало какво как колко и защо
        Jeep ZJ 5.9

Коментар

Имам един въпрос. Дипът е Гранд Чероки 2,7 CRD и реших да сменя маслото на диференциалите. Купих Кастрол на 74 W 140 LSD обаче не бях дочел как става смяната мислех си , че е както при стария ми джип отваряш пробка изтича и сипваш новото. Предпочетох да не се отвъртат болтовете и да се разглабят дифовете, отидох в една масларница и с машина за изсмукване започна процедурата. При предния добри източихме мисля цялото, защото в последствие наляхме 1,300грама. Обаче при задния не се получиха нещата и в последствие доляхме около 1,100 грама ПИТАНЕТО МИ Е ДАЛИ НАПРАВИХ ГРЕШКА, ПРЕДПОЛАГАМ ЧЕ ОРИГИНАЛНО МАРКАТА НА МАСЛОТО Е ДРУГА И ПРИ ОМЕСВАНЕ НА ДВЕТЕ МАРКИ ДАЛИ НЯМА ДА СТАНЕ ПРОБЛЕМ. иНАЧЕ НАВСЯКЪДЕ ГО ДАВАТ 75W140 LSD Добавка не съм слагал допълнително

Коментар

Няма да стане проблем със смесването, но не напразно са го направили пиндостанците да се отвива капака за да се ревизиа кое защо и как. Апропо ако е КуадраДрайв абсолютно задължително добавката на Мопар за такъв вид диференциали, тази която е в самото масло не върши достатъчно работа. Пробвано е многократно, ако пък колегите горе да твърдят че може и без. Ако е износен варилока може и да мине номера, обаче в противен случай получаваш много интересни ефекти при завиване.
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Благодаря ти ще взема и добавка . А дали да пробвам още веднъж за се източи, със същата процедура тъй като ми останаха една бутилка и половина

Коментар

Мисля че ако не е мътно маслото си докарал необходимото качество, просто дори като свалиш капака масло остава полепнало по частите и вътре в касетата, за 100-200 грама от старото едва ли ще е проблем.
                Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Благодаря ти още веднъж. Реално съм сменил близо 50% от маслото на задния диф
                  Последно редактирано от ivailo7406; 18-01-16, 13:15.

Коментар

Лично според мен повечето добавка(вградената в маслото + мопарската отделно) намаляват зацепването на лсд-то(то това е и основната и еднственна функция на добавката де) и небоксуващото/окопалото се колело не получава достъчно тяга. Респективно така повече и се пилят/амортизират дисковете в пакета. Отделно, че няма как мопраската добавка да не променя(влошава) смазочните качествата на маслото. Това просто според мен де. Пролетта ще го сменям и мисля да е без допълнителна добавка пък ще видим.
                    WG 2.7 CRD

Коментар

Пробвай, ама ефекта е потресаващо гаден. Даже от Балкан Стар сме ги хващали че нарочно сипват масло без добавка и като се разскърца на всеки завой като ръждива панта (защото именно това става) и казват на клиента "Еми тука едни 400 лева за рециклиране на варилоците". След сипването на добавката всичко млъкна и поздравихме клиента с чисто нови рециклирани варилоци. Та относно триенето, баш без добавка им се ебава мама ама сериозно... Недейте да експериментиране, пробвано е многократно.

Коментар

Всеки доктор които плюе предния доктор пада в очите на пациентите поне с десет пункта...
                        Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Ич не ми дреме, факта си е факт. По-скоро имайте едно наум с рециклирането на варилоците.

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                            Всеки доктор които плюе предния доктор пада в очите на пациентите поне с десет пункта...
                            Извън темата с маслото е ама вчера през ноща ми докараха болен на носилка, "ГрандWJ" със собствено мнение при завиване.
                            Оказа се, че там където са му сменяли моста са сложили "нещо" да държи панхарда към моста и "нещото" е изпаднало, оттам и панхарда и те ти "собствен живот в предницата", ако не е било около мен, а при спускане на Петрохан, можеше и да ядем жито, та въпроса ми е утре какво да кажа на собственика........
                            Последно редактирано от Чавдар (V93); 20-01-16, 08:20.
                            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Че е късметлия...

Коментар

Първоначално публикуван от veso-o Преглед на мнение
                                Че е късметлия...
                                Гладен съм бил, изял съм "Т"-то на Петрохан в предния пост, моля модератор да го поправи...
                                ...ще му кажа че е късметлия, а той ще пита "защо" - е к'о пра'йм после
                                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
                                X