Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още малко помощ за автоматика :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Още малко помощ за автоматика

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
    недей така, ше вземе някой да сипе наистина
    Е автомата не е ли като на 4 литровия Черок - японския.?!! Прав си не е! На Гранда автомата е 42RE, а на Черока АW4, демек - и 4 литровите Грандове с Мопар ATF+4. Благодаря за забележката - мислех си, че двигателя си върви с автомата, ама само съм си мислел (щото е по-лесно вместо да вляза където трябва и да погледна)!
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 30-09-12, 19:43.

Коментар

Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
      Това за овърдрайва го прочети пак.
      Прочетох! Изключва 4-та с предавателно число 0,69. Грешката е моя. Трябва да сядам да чета отново и да не слушам разни "разбирачи"! Хубаво е и теми преди 2007-ма да се четат. Извинявам се на колегата. Оказа се, че се обадих тотално неподготвен!

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
        На Гранда автомата е 42RE....
        По-точно 42RЕ(4л) 46RН (5.2л до95г.) 44RЕ(5.2л 96-98г.)46RЕ(5.9л.) Т.е. пусналия темата трябва да е с 44RЕ
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Като сте заговорили, дядо Владо и на 4-те разновидности ли, които спомена на скоростна кутия се долива ATF+4? Предполагам да.

В какво друго се сипваше от ATF-a, в хидравликата ли беше .. и колко литра ще ми трябват за пълно обслужване на кутията (специално при мен е 5.2л до 95г - значи трябва да е 46RH)? Та колко литра е за кутията и колко литра е това другото, в което можеше да се долее АТФ+4?

и последно: чувам, че в балканстар го спрели това, аз пък мисля да си го докарам от Германия..
          http://www.ebay.de/sch/i.html?_trksi...at=0&_from=R40
          на тоя линк има едни обяви по-надолу в страницата в комплект с филтър.. това ли е филтъра, който ни трябва на нас или е друг? в смисъл стандартен ли е) и ако не, продава ли се самостоятелно тоя филтър в БС?
          ако на някой друг ще му трябва бтв да се обажда.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
            По-точно 42RЕ(4л) 46RН (5.2л до95г.) 44RЕ(5.2л 96-98г.)46RЕ(5.9л.) Т.е. пусналия темата трябва да е с 44RЕ
            Прав си Дядо, но понеже заблудата ми бе относно 4 литровия, съм споменал само неговата кутия...

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
              Прав си Дядо, но понеже заблудата ми бе относно 4 литровия, съм споменал само неговата кутия...
              И 4-литровия се комплектоваше с три вида кутии..... Включително и с японската, а първите чак и с ръчни трансмиссии.... Та станаха четири.
              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от basson Преглед на мнение
                Като сте заговорили, ......
                Филтри имат и "Скорпион" и "БС" може би и "Вест ауто" чак от Германия няма смисъл, същото е и с маслото. Ползваме "Равенол" "Евроил" или "Круун" водят се на европейски производители, и на етикетите им пише че отговарят на "джипския" стандарт (по спомени 9602). За смяна около 6л....АТФ се слага и в хидравликата на волана, и в по-старите раздатки, на по-новите от "БС" трансмисионна течност около 1.5л ("Тутела" наследник на "Мопара"). По последни спомени 35лв/л.

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                ..... Включително и с японската......
                Тъй, тъй....даже от петте гранда които витаят около мен за ремонт на скорости, два си купиха "Айсинки" хем за по-бързо, хем за по-евтино и нъц японеца на 8-мак не става, а на пазара 46 RE или RH трудно се намира.....
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Ами колеги, проблемите преди смяната ги имаше и ги правеше редовно, след смяната намаляха драстично. А в кутията е сменено всичкото масло. Някъде между 8 и 9 л.

Но като ви гледам какво пишете, много е вероятно да се окаже, че от преди си е била с кофти масло. Всички проблеми се появяват след известно каране, по точно след 30 мин. Когато е добре загряла кутията. Особено силно се проявяват в задръстване. Според мен всичко това е в пряка връзка с вискозитета на течността.
                  KIA SORENTO EX 2005, 2,5CRDI MT.

Коментар

Значи сменяй маслото, и то колкото може по бързо. Аз правих ремонт на кутия поради неправилното масло....

Между другото още веднъж - как се казва сервиз в който последно ти сменяха маслото?
                    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Незнам как се казва, но се намира до бензиностанцията Лукойл срещу КАТ в Дианабад.

Коментар

и как си сигурен, че ти смениха всичкото масло?

Коментар

Ами реално няма как, не съм ги видял. Съдя по техните думи и цената.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                            и как си сигурен, че ти смениха всичкото масло?
                            Първоначално публикуван от nfs Преглед на мнение
                            Ами реално няма как, не съм ги видял. Съдя по техните думи и цената.
                            Аз мога да твърдя,че съм си сменил всичкото масло,когато смъкнах кутията и изпразних балона с една спринцовка.На Рейнджа го дават около 9л. толкова и събра.
                            Малко ми е вероятно да са правили тази гимнастика на твоя,а дефакто друг начин на пълно източване няма.
                            Видяли са колко дават по каталог и толкова пари са ти взели.Това са само предположения от моя страна.

Коментар

Първоначално публикуван от nfs Преглед на мнение
                              Незнам как се казва, но се намира до бензиностанцията Лукойл срещу КАТ в Дианабад.
                              в тоя сервиз си сменям маслата на армадата служебни автомобили от години и до сега не е имало проблеми, макар и те да са съвсем 'нормални'. Иначе и двамата 'маслари' ги знам като свестни момчета и разбиращи. Странно.

Коментар

Първоначално публикуван от basson Преглед на мнение
                                ... Иначе и двамата 'маслари' ги знам като свестни момчета и разбиращи. Странно.
                                Нищо странно няма. Колкото и да са разбиращи, няма как да са наясно с особеностите на всички марки и модели автомобили. Взели са каталога на маслата, които предлагат и каквото са видели там срещу Гранд Чероки - това са сипали. Само дето по много каталози има неточна информация ...
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X