Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Голяма разлика среден/реален разход

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Голяма разлика среден/реален разход

Първоначално публикуван от KnightRider Преглед на мнение
    Е, аз точно че не му вярвам. Реалният разход е на база заредено гориво.
    А днес беше абсолютен шок за мен, когато на излизане от София заредих до горе, а минавайки през Пазарджик отново напълних резервоара - 18,32л за няма и 100км. По магистралата на круизконтрол 140км/ч, а на моменти и 160. Някак си не ми се струва нормално. Случвало ли се е на някой?
    Следващия път с 200 средна скорост ))

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Ами не е нормално, малко ти е изгорил.
      Ясно, а аз си мислех, че съм взел икономичен хибрид

Коментар

А днес беше абсолютен шок за мен, когато на излизане от София заредих до горе, а минавайки през Пазарджик отново напълних резервоара - 18,32л за няма и 100км. По магистралата на круизконтрол 140км/ч, а на моменти и 160. Някак си не ми се струва нормално. Случвало ли се е на някой?
        Абсолютно нормално! Събота и неделя - ходене до Велинград през Белово-Юндола. По магистралата 140-150 км/ч, няколко "кика" с цел изпреварване в дефилето към Юндола - 140 км. пробег с 25 литра газ = 17л./100км. (с гуми 31-ци АТ-та съм). Измерено "празно-празно" (газ) извънградско със средна скорост 100-120 13,5л/100 км. (с оригиналните гуми). София-Смолян - 244 км с 60 л. газ (с оригиналния размер гуми) - по магистралата до Пловдив 160-180 км/ч., от там до Смолян - колкото позволява пътя (сняг и лед) и трафика с много "кик-кове" при изпреварване = 24,5л/100 км. В гората - на час - между 25 и 40-50л./100 км.

Просто при тези двигатели (5,2 и 5,9) разхода е много разтегливо понятие и зависи изцяло от стила на каране и релефа на терена. Честно казано - нямам идея как си достигнал до среден разход от 9/100, при положение, че тези мотори горят на място (празни обороти) около 5/100, а най-ниския моментен разход който съм постигал по компютър (до колкото може да му се вярва) при спускане по голям наклон е 6/100...?!!

Сега видях, че ти си с 4 литровия мотор. Имай предвид, че написаното продължава да е в сила - разликата в разхода не е чак толкова голяма - http://www.jeep.avtograd.ru/Grand_Ch...Info/index.htm

Коментар

Аз съм с дизеловия мотор 2,7... Трябваше да уточня по-рано

Коментар

Не е нормално. Най-вероятно в София не са се старали много-много при пълненето.
            По мои наблюдения след като пистолета изключи за първи път (обикновенно заради пяна) в резервоара могат да влезнат почти 10-тина литра. В Пазарджик вероятно са били по-търпеливи и са успели да наврат 1-2-3 литра повече от софиянци.
            За това не е добре да се засича за толкова малки разстояния. Освен това не трябва да се смята, че отчитането след един цикъл - заряд, разход и пак заряд е мого точно. Все пак 3-4 литра разлика от старанието при пълненето в известна степен се компенсират, ако изминатото разстояние е 500-600 км. При 100-200 флуктоацията е голяма.
            Suzuki GSXR
            VW Touareg
            Mitsubishi Pajero II

Коментар

При такова каране, особенно по този път по мое мнение разхода трябва да е гарантирано под 14/100.
              Поне при мен е така. Аз обикновенно слагам круиза на 140 (което реално е 136). Понякога при изпреварване вдигам 150-170. Никога не съм имал разход над 13/100.
              Suzuki GSXR
              VW Touareg
              Mitsubishi Pajero II

Коментар

Колеги,
                до преди година си мислех, че 2.7 црд то ми е супер икономично (6.8/100 с 90 километра извънградско, но това естествено не се потвърждава с това, което е изразходено реално!). Джипа бях забелязъл, че пали след повече въртене на стартера докато един ден не запали изобщо. В сервиза ми казаха, че 3 дюзи връщали повече навта в обратното гориво. Рециклирах и 5-те дюзи и ооо чудо, показанията за разхода се промениха драстично. Сега по показания извънградското с 90 не мога да го сваля под 8.2 и разходомера ми показва абсолютно реални показания, които понякога дори плашат но са реални. Други плюсове от рециклирането на дюзите са бързото палене и много по бързия респонс при подаване рязко на газ.
                Накратко, дюзите са виновни за погрешните показания на разходомера!

Коментар

Аз карм Jeep Cherokee 1995 година 4.0 High Output разхода ми на гориво градско е колебаещ...между 17 и 22 литра бензин на сто. Това нормално ли е? Ако не е, какво да пипна или на какво да обърна внимание.
                  It's a JEEP thing, something you won't understand!

Коментар

Първоначално публикуван от durtiq666 Преглед на мнение
                    Аз карм Jeep Cherokee 1995 година 4.0 High Output разхода ми на гориво градско е колебаещ...между 17 и 22 литра бензин на сто. Това нормално ли е? Ако не е, какво да пипна или на какво да обърна внимание.
                    Не зная в кой град го караш(напиши от къде си)
                    Аз карам същия в София с ГИ-в града разхода е 20-22/100 газ
                    Извън града около 17/100
                    Това е с гуми 31/10,5/15 АТ и 3" лифт
                    Преди беше с 225/75/15-карах го веднъж на бензин 100км в София ,като бях напълнил резервоара до горе,като сипах пак събра 15,3 литра.
                    Лятото в тази конфигурация,междуградско с 80-90 км/ч изхарчи 14,7/100
                    Винаги засичам пълно-пълно
                    Cherokee WJ 4.0L- NP242
                    Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Сигурен съм, че грешка има и в разходомерите на колонките от които се зарежда. Казано образно: плащаш примерно за 50л, а в резервоара влизат 47! Затова, за да се засече точно разхода, горивото трябва да се налива в резервоара от тариран съд.

Коментар

Първоначално публикуван от uzu2 Преглед на мнение
                        Сигурен съм, че грешка има и в разходомерите на колонките от които се зарежда. Казано образно: плащаш примерно за 50л, а в резервоара влизат 47! Затова, за да се засече точно разхода, горивото трябва да се налива в резервоара от тариран съд.
                        Сега ако обясниш и как да го правим с пропан-бутана, още утре се захващаме да мерим.

Но това щеше да има смисъл, ако горивото беше все едно и също. А то разликите в калоричността от партида до партида напълно обезсмислят подобни напъни.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                        X