Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Голяма разлика среден/реален разход

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Голяма разлика среден/реален разход

Добре де и на моя гранд по нанадолнище ми отчита разход.Но при всички други коли които съм карал като се ползва моторна спирачка борд компютъра показва моментен разход 0.Що така става сега а ?

Коментар

Първоначално публикуван от stefan_top Преглед на мнение
      Добре де и на моя гранд по нанадолнище ми отчита разход.Но при всички други коли които съм карал като се ползва моторна спирачка борд компютъра показва моментен разход 0.Що така става сега а ?
      На автоматите им е трудничко да спрат горивото на двигателя при спускане, както правят ръчките.
      Първо не всички автомати изобщо могат да прехвърлят мощност от колелата към двигателя и второ, и да могат, рискът да ти изгасне когато най-много ти трябва двигателят е голям. Ти не искаш да останеш без кормило и спирачки при спускане.
      Последно редактирано от Ясен; 28-09-12, 10:23.

Коментар

Re: От: Голяма разлика среден/реален разход

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        ...
        .. не всички автомати изобщо могат да прехвърлят мощност от колелата към двигателя и второ, и да могат, рискът да ти изгасне когато най-много ти трябва двигателят е голям. Ти не искаш да останеш без кормило и спирачки при спускане.
        Нищо подобно. Не бъркай автомат с фройлайф на Трабант/Вартбург.
        Всеки ден карам няколко автоматика и никога не се е случвало да угаснат.
        Иначе круизконтролът при мен дава по-висок разход.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Нищо не бъркам, това си е обективен факт. Ясно е, че няма да ги угасне автомат - те затова са започнали да ги правят. Въпросът беше за принудителния празен ход - какъвто е реализиран при много малко автоматици.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            ...рискът да ти изгасне когато най-много ти трябва двигателят е голям...

Не само, че няма риск, ами напротив - компа гаси мотора. Нарича се принудителен празен ход. Гаси го при всяко отпускане на педала на гаста чрез дюзите, и го пали когато оборотите спаднат до около 1200. Освен на бензиновите мотори това го има и на дизелите който са комън рейл.
            Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
              Не само, че няма риск, ами напротив - компа гаси мотора. Нарича се принудителен празен ход. Гаси го при всяко отпускане на педала на гаста чрез дюзите, и го пали когато оборотите спаднат до около 1200. Освен на бензиновите мотори това го има и на дизелите който са комън рейл.
              Точно за принудителния празен ход говорим и за него обяснявам, че не на всички автомати се прави този фокус заради трудността на автомата да работи наопаки.

Иначе на ръчките го има от края на 70-те години - реализирано в карбураторите с вакуум или електромагнитен клапан. На дизелите - от много по-рано.

Коментар

И интересно джугана като върви на 3 скорост и почне спускане си се спуска без газ ама моментния разход е 12-14/100 и оборотите 1500-2000.Като набия спирачките оборотите падат до 500-600 и при продължаващото спускане разхода ми пада до 7-8/100.Бая странно ми се струва.А когато е на N при спускане разхода пак си се движи 12-14/100.Автомат карам от 2 седмици затуй още го разучавам де ))

Коментар

Първоначално публикуван от stefan_top Преглед на мнение
                  И интересно джугана като върви на 3 скорост и почне спускане си се спуска без газ ама моментния разход е 12-14/100 и оборотите 1500-2000.Като набия спирачките оборотите падат до 500-600 и при продължаващото спускане разхода ми пада до 7-8/100.Бая странно ми се струва.А когато е на N при спускане разхода пак си се движи 12-14/100.Автомат карам от 2 седмици затуй още го разучавам де ))
                  Извод: не му давай много вяра на този разходомер.

Коментар

При мен компютърът показва непрекъснато от 10,2 до 10,6. Никога нещо различно. По реално налято гориво, разходът варира от 9,7 (абсолютен рекорд) до 13-14.

И един страничен въпрос, който ме глождеше през цялата магистрала - когато съм пуснал круиз контрола и реша да намалявам скоростта с бутона от волана (Coast), дали се пускат и стоповете отзад? Според мен е най-логично това да се случва...

Коментар

Re: Голяма разлика среден/реален разход

Има си принудителен празен ход хавтоматя - не го мисли.
                      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Темпомата на моя джип, поддържа по-високи обороти за 90 км/ч, отколкото когато карам аз и скоростта ми се колебае между 85 и 95.
                        Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                        Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Нов рекорд, може би световен - реален разход 9l/100km (полусмесен, клонящ към извънградско 80%). Май съм карал като баба. Но пък EVIC-а показваше 10,2-10,4l/100km

Коментар

Първоначално публикуван от KnightRider Преглед на мнение
                            Нов рекорд, може би световен - реален разход 9l/100km (полусмесен, клонящ към извънградско 80%). Май съм карал като баба. Но пък EVIC-а показваше 10,2-10,4l/100km
                            абе недей много да му вярваш на тоя комп,най добре напълни резервоара догоре в една определена бензиностанция.мини поне 200км и напълни от същата колонка даже ако може че пищовите изключват различно )

Коментар

Е, аз точно че не му вярвам. Реалният разход е на база заредено гориво.
                              А днес беше абсолютен шок за мен, когато на излизане от София заредих до горе, а минавайки през Пазарджик отново напълних резервоара - 18,32л за няма и 100км. По магистралата на круизконтрол 140км/ч, а на моменти и 160. Някак си не ми се струва нормално. Случвало ли се е на някой?

Коментар

Първоначално публикуван от KnightRider Преглед на мнение
                                на круизконтрол 140км/ч, а на моменти и 160
                                Ами не е нормално, малко ти е изгорил.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X