Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поставяне на V8 5.2 от Grand ZJ в Wrangler YJ ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Поставяне на V8 5.2 от Grand ZJ в Wrangler YJ ?

В момента ми е на входящата тръба. Иначе мисля да го сложа на едно от казанчетата, не е проблем да се занесе при майстор и да се направи кадърно. Пък и сам предполагам, че ще се справя. Една дупка на металното на радиатора и запоявам на нея една гайка подходящ размер за датчика.
    Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
    http://www.facebook.com/JeepBG
    LZ1GGC

Коментар

Ако казанчетата са ти месингови е О.К. На тях няма да имаш проблем да запоиш съответната втулка с резба. Аз бих потърсил такава или от бронз или от мед, а не от желязо. И бих я направил на струг с подходящи размери и резба. Такава и по-лесно ще я запоиш на радиатора, ще е от същия метал, а и няма да ръждясва.
      P.S.
      мисля да го сложа на едно от казанчетата
      В твоя случай, тъй като радиаторът ти е с вертикален поток, я постави на долното казанче, в близост до изходния щуцер на радиатора.
      Успех!
      Последно редактирано от Алекс Маринов; 10-10-12, 10:34.
      Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
      First impression is not always true. Get inspired.
      Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
      Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
        Ако казанчетата са ти месингови е О.К. На тях няма да имаш проблем да запоиш съответната втулка с резба. Аз бих потърсил такава или от бронз или от мед, а не от желязо. И бих я направил на струг с подходящи размери и резба. Такава и по-лесно ще я запоиш на радиатора, ще е от същия метал, а и няма да ръждясва.
        P.S.
        В твоя случай, тъй като радиаторът ти е с вертикален поток, я постави на долното казанче, в близост до изходния щуцер на радиатора.
        Успех!
        Да и аз така мисля да направя, радиатора ми е с изцяло метални казанчета и само една втулка ще трябва да ми запоят Ако идваш към София звънни и ще ти покажа как сме го направили, пък и ще те повозя да видиш как стана.

Поздрави
        Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
        LZ1GGC

Коментар

И аз благодаря за идеята за този датчик от VW с двете степени. Имам идея за добавяне на допълнителен електрически вентилатор на моя KJ и това ми е полезна информация.
          При възможност, задължително ще се възползвам и ще се свържа са вас. Може да дойда до гаража на дядо Владо за да се запознаем и да обменим опит, а и да седнем на по бира.
          Поздрави!

Коментар

Скоро май ще имаш юбилей, на годинка става.............кога ще духаме бре

На живо звука е по-хубав, само тия джанти паркетни да вземе да ги смени начииии

Коментар

Благодаря! Ще го питам на Л.С. Ще го помоля за някакъв парт.№ или някаква снимка, за да го видя как изглежда.
              Поздрави!
              Ех Алекс, да сме се сетили да снимаме. Когато говорихме по телефона бях точно до този звяр.
              Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Гогоси пусни клипчетата на чудовището

Коментар

на дядо Владо за да се запознаем и да обменим опит, а и да седнем на по бира.
                  Поздрави!
                  Тцъ! Дедо не пие бира, щот му горчи!
                  edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                    Тцъ! Дедо не пие бира, щот му горчи!
                    Аха..м, добре. Щом той не пие бира ще намерим нещо друго, което му е присърце, пък бирата ще е за "гостите", както явно е тук:
                    Прикачени файлове

Коментар

• От: Re: Поставяне на V8 5.2 от Grand ZJ в Wrangler YJ ?

Първоначално публикуван от gogosi Преглед на мнение
                      Работата по Вранглера продължава, днес направих малко снимки и 2 клипа да се види как стои в коша, и как е инсталиран ел. вентилатора. Снимал съм и компютъра който след ремонта го поставих в пластмасова кутия за бонбони Стойките на самия двигател се виждат, както и радиатора който инсталирахме за охлаждането на автоматичните скорости. Радиатора за охлаждането който сложихме е доста малък, но засега върши работа. Утре мисля да му инсталирам газ, че на бензин не е каране Засега няма проблеми със задния кардан, по скоро предния леко закача в генерацията, но и той ще се оправя. Имаше някакво гаснене при по рязко потегляне, надявам се вече да го няма, при последните проби не гаснеше. Ето и малко снимки от радиатора за скоростите, водата и вентилатора :

[ATTACH=CONFIG]501402[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]501403[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]501404[/ATTACH] масления радиатор е доста голям, сложил съм нарочно такъв, понеже оригинално маслото минаваше през серпентина в радиатора на гранда, но на този радиатор няма и варианта ми се струва по удачен така.
                      [ATTACH=CONFIG]501405[/ATTACH] Радиатора е от някаква американска кола, вентилатора е от Волво 750, а датчика от пасат или голф.

[ATTACH=CONFIG]501406[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]501407[/ATTACH]жиците са малко наспни, но и това ще бъде оправено.
                      [ATTACH=CONFIG]501408[/ATTACH] стойката за акумулатора е лично произведение на Дядо Владо и е отлична изработка.

Ето и 2 клипчета:

Тук се вижда как работи вентилатора, само през датчика е свързан без релета има само един бушон на +.

Еййййй тия обороти от втория клип как ги достигнахте.Моя 5,2 стига до 5500 и нагоре не мърда.Започва да прекъсва.Искам и аааааааааааааз )))

Коментар

• Re: Поставяне на V8 5.2 от Grand ZJ в Wrangler YJ ?

Оборотите не са реални Понеже съм с оборотомера на 4 цилиндровия и показанията са х 2. Когато показва 4000 значи съм с 2000, но засега ми харесва и така. Днес преправих и спирачките, че за малко да се пребия както бяха направени, ама здраве да е. Утре мисля газ да му сложа, че на бензин не се живее. Малко след това ще се заемам с изработване на съвсем ново табло, но затова понатам. Сега искам да оправя грешките при правенето и след това ще се заема с глезотиите по таблото.
                        LZ1GGC

Коментар

От къде вземате сигнал за оборотите?При мен при насаждане на 8-ка не даде никаква разлика в оборотите.Сигнал вземам от динамото.

Коментар

Каква газова уредба ще му слагате,обикновенна или инжекционна? Че и аз ще го правя това упражнение!

Коментар

Първоначално публикуван от gogosi Преглед на мнение
                              Оборотите не са реални Понеже съм с оборотомера на 4 цилиндровия и показанията са х 2. Когато показва 4000 значи съм с 2000, но засега ми харесва и така. Днес преправих и спирачките, че за малко да се пребия както бяха направени, ама здраве да е. Утре мисля газ да му сложа, че на бензин не се живее. Малко след това ще се заемам с изработване на съвсем ново табло, но затова понатам. Сега искам да оправя грешките при правенето и след това ще се заема с глезотиите по таблото.
                              Този Гранд имаше газова уредба..... Или ти не го купи цял, а на агрегати?
                              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от djidjo Преглед на мнение
                                От къде вземате сигнал за оборотите?При мен при насаждане на 8-ка не даде никаква разлика в оборотите.Сигнал вземам от динамото.
                                От бобината май взехме сигнал, дядо Владо е по компетентен да отговори. Но и из нета като съм гледал същото се получава и при американците. Засега е така, нататъка мисля да му сложа оригиналния оборотомер и няма да има проблем.

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                                Този Гранд имаше газова уредба..... Или ти не го купи цял, а на агрегати?
                                Целия го взех, даже го карах преди да му извадим мотора, но газовия инжекцион беше купен вече от joro_cska.
                                LZ1GGC

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X