Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поставяне на V8 5.2 от Grand ZJ в Wrangler YJ ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Поставяне на V8 5.2 от Grand ZJ в Wrangler YJ ?

Автоматика е по дълъг с 8 см. и трябва да преправиш гредата на скоростите,да скъсиш задния кардан и удължиш предния.Механизма за превключване на раздатката става от Wranglera с малко преправяне. При мене не издържа и задния мост. Сложих DANA44 и сега всичко е О.К. Не е лошо да помислиш и за спирачките , например дискови отзад разликата е огромна. Труда и нервите , които ще вложиш си заслужават знам го от опит!

Коментар

Първоначално публикуван от gogomax Преглед на мнение
      Автоматика е по дълъг с 8 см. и трябва да преправиш гредата на скоростите,да скъсиш задния кардан и удължиш предния.Механизма за превключване на раздатката става от Wranglera с малко преправяне. При мене не издържа и задния мост. Сложих DANA44 и сега всичко е О.К. Не е лошо да помислиш и за спирачките , например дискови отзад разликата е огромна. Труда и нервите , които ще вложиш си заслужават знам го от опит!
      То при Вранглера отдолу е една тава, скъсяването на задния кардан само по себе си не е проблем, проблем е че той и сега е прекалено къс и ъгъла му ще дойде много голям. Ти на какво си правил интервенцията пак на Вранглер ли, че имам малко въпроси.
      Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
      http://www.facebook.com/JeepBG
      LZ1GGC

Коментар

На Вранглер, ако искаш звънни тел.0888 519 782 Гого.

Коментар

Друга алтернатива с по-малко преправяне..
          YJ 1995 Sport. 2.5, AX-5, Command-Trac (NP231)
          XJ 1996 Sport, 4.0. AW4, Selec-Trac (NP242) - retired
          WJ 2000 Limited, 4.0, 42RE, Quadra-Drive
          KJ 2002 Limited. 3.7, 45RFE, Selec-Trac (NP242)

Коментар

Re: От: Поставяне на V8 5.2 от Grand ZJ в Wrangler YJ ?

Да знам го, гледал съм го, но в никакъв случай не излиза по лесно или евтино. Самият кит беше доста скъп, освен това другото което не ми харесваше е, че скоростите оставаха AX5, който са слаби скорости. Конверсията с 5.2 не е по трудна, проблема при мен е че съм на кантар със кои скорости да е, защото за конверсия към ръчни ще трябва да се чакат части от щатите, а в момента нямам човек там да ми ги вземе. Отвори ми се и доста друга работа и нямам време в момента да се занимавам с джипа, все пак като се постопли ще се почва. Освен това имам и малко други еретични идеи. Единственото и не малко предмиство на VW е, че мотора е по лек дори и от 2.5 литровия, но при нещата които съм замислил разликата в теглото между V8 и 1.9TDi няма да е от значение. А и да не забравяме звука който пък е несравним, усещането за мощ при V8 e съвсем различно, пък и V8 ка лесно може да стане 400 коня.
            Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
            LZ1GGC

Коментар

Трансплантацията я почваме в близките 2 седмици
              Само едно въпросче към по знаещите, понеже гранда дето го взех го карам като за последно (в буквалния смисъл на думата) и вчера на бавни скороси му раздавах цялата газ и изведнъж се появиха някакви странни шумове и много вибрации над 2-3000 оборота. Въпроса ми е възможно ли е това да е от автоматичните скорости, на място също го прави, като му подам газ и почва доста да се тресе.( това при раздатка на нетурална позиция) Предишните дни като го карах меришеше леко като на феродо. Първо мислех да го сложа с автоматичните скорости, но сега доста се замислям за едни ръчни скорости. Като цяло и автоматичните са доста по дълги - около 25 см май беше и работата доста щеше да се усложни заради изключително късия кардан отзад. Та като цяло въпроса ми беше дали може да съм строшил скоросите и от това да тресе, защото при предишния собственик са ремонтирани неколкократно без особен успех.
              LZ1GGC

Коментар

Отговорът по всяка вероятност се съдържа в самия въпрос:
                .............при предишния собственик са ремонтирани неколкократно без особен успех.

Коментар

Първоначално публикуван от klamat Преглед на мнение
                  Отговорът по всяка вероятност се съдържа в самия въпрос:
                  .............при предишния собственик са ремонтирани неколкократно без особен успех.
                  Абе притеснявам се тоя път да не е мотора, ако са скоростите няма проблем, но мотора не ми се прави. Затова питам дали някой е имал подобен проблем с автоматични скорости, да тресе на N или P и при подаване на газ целия джип да се тресе.
                  LZ1GGC

Коментар

Може да са свещи, кабел и др. неща по запалителната.
                    Може да се е скъсала някоя опора на двигателя или на скоростите (третата).
                    По принцип се забелязва лесно, когато се подава газ мотора има желанието да се завърти и се усеща
                    Най-лесно е да се провери за грешки (с ключа) за да се разбере дали е електрически проблема, ако е механичен то тогава си трябва добър специалист.

Коментар

Първоначално публикуван от gogosi Преглед на мнение
                      Абе притеснявам се тоя път да не е мотора,....
                      Ела на гости да го видим......не са скорости, по скоро скъсан тампон някъде.....
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                        Ела на гости да го видим......не са скорости, по скоро скъсан тампон някъде.....
                        С удоволствие бих ви посетил, но сте ми малко далече, на първо време ще огледам тампоните и ще премеря компресията на всички цилиндри, щом не са скорости. Иначе тресенето е зверско като тръгне да дига обороти, утре се прибирам в София и ще го карам към работилница военна рампа да го гледаме.
                        LZ1GGC

Коментар

Re: Поставяне на V8 5.2 от Grand ZJ в Wrangler YJ ?

Проблема май се намери, перката на виското и се беше откъснала една част, а тя е тежка и предполагам от там идват големите вибрации. Следобед ще се свали перката и ще видим дали нещо в работата ще се промени.
                          LZ1GGC

Коментар

Вчера се появиха тези два автомобила, които ще бъдат изпълнявани като външен проект в работилницата.

Това означава, че автор на проекта е собственика, а се ползват инструментите и всички шукаритети в халетата.
                            Аз само ще снимам.

Причината за тресенето.

Перката е била спукана отдавна, но се е крепяла.

Ясно се вижда, къде е замърсената повърхност от старото спукване и къде е пресно счупено.
                            Следва бърз демонтаж.

Тресенето е преодоляно. Двигателят е здрав.
                            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Ето и визуализиране на задачката.
                              Двигателят от донора

Трябва да премине в коша на приемника.

За сега е дискусионен въпроса, ръчни или автоматични скорости, окачване, кардани и.т.н

За да избегна рекламни асоциации, ще продължа със снимките в друга тема.

Тук ще продължат дискусиите .
                              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Колеги ако някой може да ми каже на Вранглер YJ 1994 година километража пак ли е кръгъл и дали е със жило или вече електронен, че на новата раздатка не е с жило а с кабели. Иначе проекта върви постепнно и може да се проследи донякъде в темата на Ники, той е наснимал доста и ги пуска на порции.
                                LZ1GGC

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 190,092 в 13:50 на Вчера.

Зареждам...
                                X