Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поставяне на V8 5.2 от Grand ZJ в Wrangler YJ ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Поставяне на V8 5.2 от Grand ZJ в Wrangler YJ ?

Аааа КЕФ, Браво! Уникален звук!
    Иначе с автомата ли го подкарахте последно?
    99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
    It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

С автомата да.

Коментар

Re: От: Поставяне на V8 5.2 от Grand ZJ в Wrangler YJ ?

Както споменаха с автомата засега, иначе вече имам маховик и камбана, остава да намеря притискател, взимам една скоростна от 4.0 черок (ах15) и съм аз. Но засега остава автомат понеже искам малко да го покарам и след зимата ще са ръчните скорости. Звука на живо е много мощен, но това е без гърне още, след поставянето му малко ще утихне. Отделно като остане време ще сложа клапи на високи обороти да отварят и да става отпушена генерацията.
        Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
        http://www.facebook.com/JeepBG
        LZ1GGC

Коментар

Re: Поставяне на V8 5.2 от Grand ZJ в Wrangler YJ ?

Работата по Вранглера продължава, днес направих малко снимки и 2 клипа да се види как стои в коша, и как е инсталиран ел. вентилатора. Снимал съм и компютъра който след ремонта го поставих в пластмасова кутия за бонбони Стойките на самия двигател се виждат, както и радиатора който инсталирахме за охлаждането на автоматичните скорости. Радиатора за охлаждането който сложихме е доста малък, но засега върши работа. Утре мисля да му инсталирам газ, че на бензин не е каране Засега няма проблеми със задния кардан, по скоро предния леко закача в генерацията, но и той ще се оправя. Имаше някакво гаснене при по рязко потегляне, надявам се вече да го няма, при последните проби не гаснеше. Ето и малко снимки от радиатора за скоростите, водата и вентилатора :

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20121008_150717.jpg
Прегледи:1
Размер:76.6 КБ
ID:5415438Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20121008_150724.jpg
Размер:57.3 КБ
ID:5415439Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20121008_150733.jpg
Размер:168.8 КБ
ID:5415440 масления радиатор е доста голям, сложил съм нарочно такъв, понеже оригинално маслото минаваше през серпентина в радиатора на гранда, но на този радиатор няма и варианта ми се струва по удачен така.

Име:20121008_150741.jpg
Размер:152.6 КБ
ID:5415441 Радиатора е от някаква американска кола, вентилатора е от Волво 750, а датчика от пасат или голф.

Име:20121008_150749.jpg
Размер:189.7 КБ
ID:5415442Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20121008_150754.jpg
Размер:174.7 КБ
ID:5415443жиците са малко наспни, но и това ще бъде оправено.

Име:20121008_150758.jpg
Размер:197.2 КБ
ID:5415444 стойката за акумулатора е лично произведение на Дядо Владо и е отлична изработка.

Ето и 2 клипчета:

Тук се вижда как работи вентилатора, само през датчика е свързан без релета има само един бушон на +.

Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
          LZ1GGC

Коментар

Този вентилатор с оригиналното си реле има две скорости.Когато е без реле работи на по-ниската.Можехте да вържете втората през копче и да я пускаш по принуда.

Коментар

Той и сега работи на 2 скорости - самият датчик е двускоростен и оригинално работи без релета, досега е работил над половин година без проблеми. Единствено мисля да добавя едно ключе с 3 положения, включено, изключено и авто, защото понякога се налага перката да се изключи, понякога пък да е постоянно включена, а за останалото време ще се командва от датчика.
              LZ1GGC

Коментар

Първоначално публикуван от djidjo Преглед на мнение
                Този вентилатор ....
                .....се слага на много коли, виждал съм го и като смучещ и като духащ. Различен е дифузора. Заводски е двускоростен с две отделни намотки. Маса и едната е бързи, маса и другата е бавни, дали ще се управлява с реле, комп или ключе няма значение
                В момента е свързн "временно" да се провери общата функционалност на проекта.....той пък взе че проработи пу,пу да му не е уруки
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Дядо Владо, можеш ли да дадеш информация за датчика, който сте използвали? Нещо парт.№, снимка или от какъв автомобил е? Заинтригува ме фактът, че е двустепенен - т.е. с две контактни групи и може самостоятелно да управлява вентилатора на двете скорости.
                  Благодаря предварително!
                  Успех с проекта!
                  Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                  First impression is not always true. Get inspired.
                  Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                  Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Браво станал е звяр преди седмица и аз минах през тези смяни ))
                    Д-р Марин–Dentist
                    Wrangler:4.0L :))

Коментар

• От: Поставяне на V8 5.2 от Grand ZJ в Wrangler YJ ?

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
                      Дядо Владо, можеш ли да дадеш информация за датчика, който сте използвали? !
                      Утре следобед или питай Любо (Гогоси) той ми ги носи от някакви морги, този конкретно мисля че е от "Пасат" (не от първите ръбатите, от по-облия)Стоян (Shtaiga) има "Пасат" и ако се включи.....
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Благодаря! Ще го питам на Л.С. Ще го помоля за някакъв парт.№ или някаква снимка, за да го видя как изглежда.
                        Поздрави!

Коментар

Не ти трябва партиден номер.Влизаш в първия магазин и си искаш датчик за Пасат B3 (1988-1996).Около 12-13 лева е,от 15 нагоре те работят...Фабрично се връзва на директен + без релета....
                          "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                          Mark Twain
                          СтоЕнчA

Коментар

• Re: От: Поставяне на V8 5.2 от Grand ZJ в Wrangler YJ ?

Освен това мога да добавя, че датчиците са с различни температури и можеш да избираш. Те са и на един размер и лесно се разменят. Не си спомням дали от голф или от пасат, но то разлика има само в температурите сигурно. Като недостатък ми се струва, че не работи абсолютно коректно и ще е по добре да се сложи на самия радиатор, нататъка мисля там да го преместя. Само се чудя дали на горното или на долното казанче, приемам обосновани предложения
                            LZ1GGC

Коментар

Казанче???Ако имаш впредвид маркуч съм твърдо за долния,иначе шунтираш охлаждането от насрещния въздух...
                              "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                              Mark Twain
                              СтоЕнчA

Коментар

По принцип тези термодатчици са монтирани на изхода от радиатора - на изходящия маркуч или на казанчето, което се явява изходящо за радиатора. Долното при по-старите радиатори с вертикален поток, или съответното място на изхода при тези с хоризонтален поток. Идеята им е да следят темп. на вече преминалата охладителна течност през радиатора и при превишаване на определената стойност да включат на съответната скорост вентилатора. Тъй като са механични, то те работят с определен хистерезис т.е. включват перката примерно при 97*С, а изключват да речем при 91*С. Ето пример за монтаж на радиатор с хоризонтален поток:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0265.jpg
Размер:129.4 КБ
ID:5415752
                                При тебе на този радиатор може да се монтира само ако има съответния отвор с резба иначе не виждам как /освен да се пробива, но не вярвам/. Вероятно на изходния маркуч, в близост до радиатора ще е най-доброто място.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X