Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко ви харчат 8-ците бе пичове!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Колко ви харчат 8-ците бе пичове!

[QUOTE=Karlos;1698207]
    Първоначално публикуван от Ratten Преглед на мнение
    Няма проблем, макар че никога не са ми били приоритет такива гонки.А аз това екранче рядко го гледам още като ги купувах се примирих с тази страна.
    е, аз го гледам защото още ми е интересно каквъв е еквивалента на кефа в литри бензин .
    човек, каквото и да показва там си заслужава, но ти сигурно одавна знаеш.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
      Не трака, а вие (колкото и да е неточно сравнението)!?!
      На ZJ-я тракат инжекторите(не вият) и ги чувам на празен ход ( на место).Ама кво от това нека си тракат.(значи работят)
      Grand Cherokee WJ 4.7 V8
      Това е положението.

Коментар

Първоначално публикуван от Karlos Преглед на мнение
        На ZJ-я тракат инжекторите(не вият) и ги чувам на празен ход ( на место).Ама кво от това нека си тракат.(значи работят)
        На място освен мотора (съвсем леко - само в ниските... ) нищо друго не се чува! При подаване на газ се чува този звук (де да знам, може и да е тракане, но аз го чувам като виене на електромотор - много е близо звука до този, който издават електрокарите). Чува се само от към купето. От вън всичко е само онзи - галещ ухото, боботещ ,нисък зъл рев (при натискане на газта) ... Може и да е нормално, знам ли?!! До сега вземане - даване с газови истории съм нямал...

Коментар

[QUOTE=Ratten;1698767]

е, аз го гледам защото още ми е интересно каквъв е еквивалента на кефа в литри бензин .
          човек, каквото и да показва там си заслужава, но ти сигурно одавна знаеш.
          Виж сега кефа в литри бензин, никой американец не го притеснява.Интересно, безинтересно разхода не е малък. НО идва едно НО, вървежа, звука, комфорта, здравината, ЦЕНИТЕ на частите и т.н. И ТАКА НАТАТЪКА..
          Който иска да пита.
          Аз оДавна знам много неща, затова карам JEEP
          Grand Cherokee WJ 4.7 V8
          Това е положението.

Коментар

Честита газ на 1.2о
            Grand Cherokee WJ 4.7 V8
            Това е положението.

Коментар

Значи на газ с 35 литра изминах 100 мили градско в София (с едно ходене до Вакарел и обратно), което ще рече 23/100 (закръглям нагоре, заради Вакарел) или в пари 28 лв. за 100 км. (пак закръглям на горе). Днес по маршрута София-Велинград-Пазарджик-София (с малко градско във Велинград и Пазарджик) - общо 300 км. с около 38 литра газ (130-140 по магистралата. Имаше доста мъгла и не ставаше за по-голям размер кубинка върху педала на газ-та), което ще рече 13/100 или в пари 16 лв. за 100 км.

Коментар

Значи на газ с 35 литра изминах 100 мили градско в София (с едно ходене до Вакарел и обратно), което ще рече 23/100 (закръглям нагоре, заради Вакарел) или в пари 28 лв. за 100 км. (пак закръглям на горе). Днес по маршрута София-Велинград-Пазарджик-София (с малко градско във Велинград и Пазарджик) - общо 300 км. с около 38 литра газ (130-140 по магистралата. Имаше доста мъгла и не ставаше за по-голям размер кубинка върху педала на газ-та), което ще рече 13/100 или в пари 16 лв. за 100 км.
                П.П. Сметките са правени по днешни цени на пропан-бутана: 1,21 лв/л.

Коментар

Еее, като те слушам, чак яд ме хвана, че си продадох осмака...
                  Аз с 4-литровия и малък Черок (не Гранд) по-малко от 14/100 газ извънградско не съм го докарал. А и до 17/100 съм стигал, ама върви
                  JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

Коментар

Първоначално публикуван от gueorgi Преглед на мнение
                    Еее, като те слушам, чак яд ме хвана, че си продадох осмака...
                    Аз с 4-литровия и малък Черок (не Гранд) по-малко от 14/100 газ извънградско не съм го докарал. А и до 17/100 съм стигал, ама върви
                    Всичко зависи от състоянието на автомобила и напипването на "крейсерската" скорост... Ако му се стъпи здраво на врата (при тази скорост -130/140 км.ч. не може да мине 2500 оборота), може да отиде и към то 20/100 (извънградско) сигурно..?!!

П.П. Имай предвид, че съм с "пистови" гуми - 225/75/15, което също е от значение! Компютъра определено лъже (на бензин) и средния разход на градско е по-нисък! На всеки светофар ти набива към сметката по едно 99/100 (реално в този момент е 2-3/100), което чувствително завишава резултата! При скорост от около 50-60 км/ч моментния разход е около 9-10 на сто (с лека и плавна газ - колкото да поддържа скоростта)! Най-сигурно е пълно-празно (за разхода на газ) и пълно-пълно за бензин...
                    Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 13-12-11, 23:22.

Коментар

А бе друго си е да караш дизелов джип
                      Grand Cherokee WJ 4.7 V8
                      Това е положението.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                        Спор няма, че звука и вървенето са супер. Но за мен това е много нискокачесвено и кекаво комби с размери на габаритите и частите по него като на Корола, но въобще не толкова здрави. За месец разбрах, че това не е моята джипка, ако въобще може да се нарече джипка въпреки името...
                        Знам Джамбазе,знам!Единствено съм привлечен от мощността на 8-ка и лукса в купето,което нещо ако е налице в Японското крузерче е доста хиляди лева нагоре!!!!Представи си 80-ка с тези хатактеристики и ляв волан колко би струвала!!
                        0899 шест5313нула
                        За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                          ... Единствено съм привлечен от мощността на 8-ка и лукса в купето,което нещо ако е налице в Японското крузерче е доста хиляди лева нагоре!!!!Представи си 80-ка с тези хатактеристики и ляв волан колко би струвала!!

Чак пък лукс?!? Малко силничка ми идва тази дума.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                            Чак пък лукс?!? Малко силничка ми идва тази дума.
                            Е да де....по-скоро повечко екстри,което обаче е предпоставка за повече счупени неща в последствие!!
                            0899 шест5313нула
                            За всекиго по нещо

Коментар

Ми да кажа и аз...-метаново газено LandiRenzo, от простите /не е инжекторно/:
                              1. 23 лева - 100 мили извънградско /от ~109 мили карах ~9-10 на бензин/. Данни от неделя - заредих до горе в Нова Загора ходих до Трявна и обратно през Нова Загора за Ямбол. Карах мноооо фнимателската...
                              2. През седмицата жената я кара градско /ако броим Ямбол за град де.../ до работа и обратно, тъкмо успява да загрее и същите 23 лева ми стигат за 75 мили.
                              3. Като ходя за риби, правя разход 23 лева за 90 мили.

Като е пълна бутилката върви що-годе добре. Падне ли до 1/3 и работата рязко згрубява. Обикновено извънградско карам с 90 км/ч. На метан успява да вдигне около 140-145 км/ч. Бутилката ми е 15.5 кг. и успява да изгори 14.5 кг. Неудобството е, че метановата мрежа все още е доста рехава и понякога се налагат странни маршрути... /Ямбол - Нова Загора - Трявна/. С моето газено съм минал 8800 мили - имал съм само един проблем в началото-трябваше да се донатегне една матракука...
                              Като цяло гори 23 лева. Т'ва е.
                              Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

Виж сега кефа в литри бензин, никой американец не го притеснява.Интересно, безинтересно разхода не е малък. НО идва едно НО, вървежа, звука, комфорта, здравината, ЦЕНИТЕ на частите и т.н. И ТАКА НАТАТЪКА..
                                Който иска да пита.
                                Аз оДавна знам много неща, затова карам JEEP
                                еее аз само малко приличам на американец, иначе не съм, сигурно за това споменавам разхода.
                                но като спре да ме вълнува, веднага след това ще ми стане все едно и за ЦЕНИТЕ на частите
                                иначе аз често имам въпроси на правописна тематика, може ли към теб да се обръщам
                                Последно редактирано от Чавдар (V93); 17-12-11, 14:55.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X