Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Затруднява движението на 4х4 режим - Чероки Лимитед

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Затруднява движението на 4х4 режим - Чероки Лимитед

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
    ... Но това не означава, че то не съществува.
    А това, че съществува, по никакъв начин не означава, че собствениците на джипове с part-time 4x4 трябва през зимата да ги вдигнат на трупчета или да карат само на задно, без да смеят да пипнат лоста на раздатката, щото на асфалта било заснежено или позаледено.

И малко OFF Topic

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
    ... Едитнах си предишния пост. ...
    Тази практика на системно последващо съществено редактиране на написаното определено е малко нещо дразнеща.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Точно така. Не означава че трябва да се вдигат на трупчета. Означава само че трябва да се има предвид. Колкото до редакциите никога не съм си позволявал да едитвам "съществено". Правя го често наистина, но никога до сега не съм сменил тезата която защитавам. Само козметика и евентуално допълване. Въпреки това приемам тази забележка и не за друго, а защото винаги могат да те набедят в "същественост" на редакцията.
      едит/
      и сега едитнах: "тезта" стана "тезата"
      My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Във движение,ръчната на парт-тайм е абсолютно неефективна за рязка промяна на посоката на каквато и да е повърхност!Ако ще и на коляновия вал да е!

Коментар

Първоначално публикуван от сиско Преглед на мнение
          Във движение,ръчната на парт-тайм е абсолютно неефективна за рязка промяна на посоката на каквато и да е повърхност!Ако ще и на коляновия вал да е!
          Форума за дрифтари е другаде
          НЕ става въпрос да се дърпа в движение.

А колко е неефективна - виж там врц а у дали е неефективна
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Чакай,малко.Почваш да се мяташ,като гол шаран!Не ми говори за ВРЦ и за дрифт,нищо няма да ме научиш!За пиниза ми обясни,какво става,като започне да ти бута предницата на парт-тайма и дръпнеш леко ръчната...!?

Коментар

Чакай,малко.Почваш да се мяташ,като гол шаран!Не ми говори за ВРЦ и за дрифт,нищо няма да ме научиш!За пиниза ми обясни,какво става,като започне да ти бута предницата на парт-тайма и дръпнеш леко ръчната...!?
              Ръчната си я дръпнал преди да ти бута квото и да било и не до край. Еми кво става - завива по-лесно.
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Дано сме живи и здрави,някой ден да се видим и да видя как ще се мъчиш да ми демонстрираш това,което си мислиш!

Коментар

Дано сме живи и здрави,някой ден да се видим и да видя как ще се мъчиш да ми демонстрираш това,което си мислиш!
                  Е, за да го напиша пред толко хора вероятно съм го тествал и работи

Коментар

Първоначално публикуван от glinski Преглед на мнение
                    не колега, за алфа ромео 33 спорт вагон става дума. комбито на 33ката с 4х4 без междинен диф.
                    ОК, благодаря, не занех че е парт-тайм
                    Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

Първоначално публикуван от l.m Преглед на мнение
                      ОК, благодаря, не занех че е парт-тайм
                      да, парт тайм е без междинен диф. няма бавни, задният мост се включва с популярната ръчка когато е нужно. разбира се има я и във вариант 2х,освен 4х4...
                      не бързам за никъде...
                      XJ 2.5TD '98

Коментар

Голям смях с тази тема.....
                        GRAND 3.1 за кеф
                        А 3 1.8 5v за адреналин
                        VITARA 1.6 за off-лов

Коментар

Изчел съм цялата тема от край до край, никога не бих и предположил, че не трябва да се кара 4х4 part-time освен ако не си на сняг, лед, кал и само за кратко... хем няма да завие, хем ... абе лоша работа, направо се отчаях. Тогава кога мога да използвам 4*4 part-time, в какви случаи? Ще кажа защо питам:

Конкретен въпрос по темата: Имаме подземен гараж (част от подземни гаражи) - на изхода има: нанагорнище - цементиран наклон (около 30 градуса - не мога да преценя точно, но е доста стръмно), който понякога е леко запрашен, след изхода на наклона веднага, ама веднага трябва да се завие 90 градуса на дясно, на равно, като след наклона - равното и изцяло смес от валиран чакъл и пясък. Кара се на 1-ва. Лятото с реното (предно) теглих една кола от гаражите, когато започвах да изкачвам и си мислех - ако се засиля - ще удря праговете в момента на изкачването, ако пък карам бавно - може да ми превъртят гумите (беше лято, но е прах/чакъл/пясък, с предно съм, изкачвам наклон и тегля 1 тон кола). Викам си - дай да пробвам първо по-лекичко, ако не стане - тогава със засилка - взе че стана без засилка. Защо го казвам всичко това? - точно тогава ми мина през ума - еххх ако бях сега с един ЖИБ, 4*4 (мой познат тъкмо си беше взел КИА Спортидж и разправяше как минавала там, където с пасате не смеел и да си помисли да мине, как с двойното предаване нямало буксуване и т.н..) щях да ръгна на 4*4, даже може би и бавни и щях да издърпам колата без да се замисля дали ще стане.

В такава ситуация може ли да се включи 4*4 на джипка с part-time - изкачваш наклон, веднага 90 градуса надясно + теглиш кола? Ще се счупи ли? Става въпрос само да се излезе на равното, после се минава на задно и т.н...

P.S. Има ли Grand Cherokee бензинки с Full-time? - да може да се кара повече с 4*4 на завои без да се трошат полуоски и т.н.
                          Последно редактирано от batececo; 03-02-12, 16:57.

Коментар

Първоначално публикуван от batececo Преглед на мнение
                            ....
                            P.S. Има ли Grand Cherokee бензинки с Full-time? - да може да се кара повече с 4*4 на завои без да се трошат полуоски и т.н.
                            Има. Мойто е такова. Въобще не ми се налага да мисля.
                            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от batececo Преглед на мнение
                              Изчел съм цялата тема .... направо се отчаях.....
                              Я ми ела на гости.....
                              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Те тия джипове,ако се чупеха така,въобще нямаше да могат да се движат по асфалта.За гората да не говорим.
                                Колега,конкретнко за твоя случай,ако си имаш Парт-тайм джипка,си ползвай 4х4-то със здраве и без да се притесняваш.То там ако не го ползваш-няма къде...
                                0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X