Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поредно гръмване на газта в колекторите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Поредно гръмване на газта в колекторите @#!$!@#$!#%

22 разход на бензин , от утре съм пеша!
    Помагайте !!!!!
    Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Жоро, трябва ти едно парче ламарина поне да в милиметър и един кадърен човек който да ти го направи от метал. Предполагам че ще отнеме 2-3 часа и ще стане без грижи и здраво. Не се занимавай със смоли и лепила. И пет клапи да спожиш пак ще го счупи защото не е кривка за да изкара експлозията до клапите е се получава като буферна стена която няма как да удържи с тази пластмаса. Ако искаш в Събота не съм на работа и можем да направим едно чудесно коляно, не ти трябва ни стругар ни нищо.
      Гаража е в Горубляне, а телефона ми е 0886 06 55 96 ако искаш се обади, обаче след 18.00.
      Z06 = Seven liters of pure troublemaker!

Коментар

Докъде стигна с твоя проблем?Благодаря за ЛС!
        Grand Cherokee 2.7crd Limited

Коментар

Събота се разбрахме с Митко да направим ламаринено , ще има снимки !
          Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Клапи трябва да има. Когато си караш автомобила, свещите неминуемо се изхабяват. Кабелите стареят, капачката на делкото /ако има такова при по старите модели/ - също.
            Центровката или трябва да се прави на определен преход - 10 000 км, или трябва да се вземат мерки за разтоварване на напрежението при кихане.
            Това, че ще усилиш един или друг елемент, само ще доведе до по големи поражения от следващия гръм. Ако се спукат колекторите - не ми се мисли.
            Според мен подхода е обратния, клапата се слага, някъде по пътя на въздуха, преди гумена свръзка, така че да запуши пътя на газовете към въздушния филтър и същевременно да размонтира гуменото съединение.
            Самите отвори на клапата не са достатъчни за излитане на газовете при детонация, скоростта на реакция е ниска, затова на самия въздушен филтър се поставя още едно капаче с пружинка.
            Довечера ще постна снимки. На мен три пъти досега ми е гърмял Гранда, без особени последствия. За минутка и всичко е ремонтирано.
            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Имам 4 клапи на самия въздушен филтър и една гумена кихалка пред него на тръбата, може би ще влязат в действие ако е ламаринено това чудо, но сега не вършат никва работа.

тел. 0897818449

Коментар

Ето и малко снимки от едно кихване на Гранда. Бяха ми в сервиза, затова ги публикувам сега.

Рано или късно по някаква причина въздушните колектори се оказват изпълнени с газ и се случва възпламеняване. Обикновенните газови уредби си работят по този начин, а при инжекционите това може да стане вследствие на незпушващ инжектор или ред други причини. Когато се възпламени горивната смес, тя увеличава обема си многократно, а от там и налягането. Този обем все трябва да излезе от някъде. Налягането се повишава, докато не избие най слабият елемент.
                За тази цел се поставят кихалките:

Колкото и да е бърз процеса на възпламеняване обаче, не бива да се забравя, че той се разпространява на вълнов принцип.
                Е не е толкова бавен, че да може Брус Уилис, да бяга един километър пред него , но все пак има определена скорост.
                Затова пораженията следват по пътя на вълната.

Ето къде е ударило първо.

Коментар

Гофрираната гума е омекотила, като се е раздула, след това кихалката е запушила.

След това предпазната гума е отхвърчала назад, нормално тя е върху отворите.

Но налягането, което е прехвърлено в кутията на филтъра, поради бавно сработване на обратната клапа на кихалката се освобождава от тук.

Случвало ми се е взрива да разглоби цялото съединение зад плочката.

Коментар

Като видя кола с "кихалка" и лошо ми става ...
                    Имам над 200к км с инжекцион и никога не си е и помислила да гърми!

С вакумни изпарители имам над 500к км и също не са ми кихали... /включително и ладите навремето/
                    ZJ'96 5.2

Коментар

Вероятно си ЦАР на поддръжката на автомобила. Конкретното " кихане" цитирано по-горе се получи от изхабяване на свещи NGK, след 20 000 километра, на което аз не бях обърнал внимание.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                        ... Конкретното " кихане" ... се получи от изхабяване на свещи NGK, след 20 000 километра...
                        Ами не че е цар колегата.
                        Състоянието на запалителната система е важен, но не решаващ момент.
                        Проблема, както на повечето от вас е ясно, е в обедняването на сместа. При преходни режими. Като дадеш по-рязко гас на сфетофара. Разисквано е много пъти.
                        Решението: като се подаде гас, сместа да не обеднява, а напротив - да се обогатява.
                        Лично съм виждал автомобили на пропан-бутан, които си обогатяват сместа постъпващи в цилиндрите след подаване на гас. Измерено с газанализатор. И след 50 000 км. и след 100 000 км. тези мотори не гърмят. С обикновенни газови инсталации. Без кой знае какви ремонти по ел. инсталацията ( с изключение разбира се на явни проблеми). По скоро е въпрос на настроики, реглаж и късмет при монтажа.

По отношение на кихалките и клапите - не се заблуждавайте - абсолютно никаква работа не вършат.
                        Те са застраховка на газаджиите - "каквото можах направих".
                        Разширението на газовете след запалване е много голямо - нека някой физик да каже колко пъти се разширява пропан-бутана след като се запали. Гофрите са по 5-6 литра обем. Гаста сигурно се разширява 100 пъти. При обем половин кубик нещата не изглеждат добре.

Та в този смисъл - никакви кихавици и други газаджииски простотии не могат да ви спасят. Направете си колите да не гърмят.
                        Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

От 2 години карам 4000cc Cherokee XJ със газов инжекцион не е гърмяла никога, за което след като чета съм много доволен.Майсторът, който прави газта пипа само с лаптоп няколко пъти вече съм му я водил, никакви преправяници няма, на компа излиза скалата на работата на мотора на бензин по която са настройва и скалата на газта.Засега съм много доволен от ГИ, също така съм и сменил кабелите,свещите,палеца и капачката,и редовно възд. филтър което е също важно за да работи добре.Ден след като я сложих видях един колега със обикновена газова уредба на същия мотор и се смаях от разликата в парите,но понякога евтиното излиза скъпо и боли.
                          Успех с търсенето според мен си търси ГИ.
                          JEEP PATRIOT, 2.0CRD , 2008
                          JEEP CHEROKEE XJ ,SPORT 4.0L 2000
                          JEEP COMMANDER, 4.7L , 2009
                          JEEP GRAND CHEROKEE WJ 4.7L H.O , 2005 OVERLAND 0878102108 -Иван

Коментар

Първоначално публикуван от joro_cska Преглед на мнение
                            Да за гранда в подписа ми става въпрос. Звънях и в Стара Загора и там е купено.
                            Ще съм ти много благодарен ако провериш дали го има. Завива се най- отгоре и отзад на двигателя с една гайка.
                            Незнам кви пари може да струва, но ако случайно го имат може да ги пробваш от 20
                            Телефона ми е 0897818449 ако има нещо звънни!
                            Черока се оказа англичанин, 4000 кубика и човека (продавача) каза, че не са еднакви и едва ли ще ти стане.
                            Иначе - намира се на входа на Пловдив от магистралата - има двор за цветя и зад него е моргата (само английски коли)

Коментар

При 4000 кубика го няма този проблем , там е гума а не пластмаса и прави горе долу плавна чупка на 90 градуса.
                              Благодаря за усилието, все пак!

тел. 0897818449

Коментар

Ползата от кихалка е силно преувеличена.
                                А нормално затворените клапи с еднопосочна проходимост, които се монтират по пътя на въздуха, така че потокът да ги отваря и при гърмеж да затваря, откровено пречат на работата на двигателя.
                                Много по-полезно е скобата на въздуховода да не се стяга и при кихане той да изскача от колектора.
                                Ако уредбата е правилно монтирана и регулирана гърмежи са изключени.
                                Свещите си сменям когато електродите станат като карфици и въпреки това гърмежи не са ми се случвали.
                                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X