Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поредно гръмване на газта в колекторите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Поредно гръмване на газта в колекторите

След последното гръмване на газта ей тва чудо вече за нищо не става. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:AirBOnet.jpg
Прегледи:1
Размер:23.0 КБ
ID:5924285
    Моля ви за помощ някой ако има резервно или знае откъде да намеря да каже.
    Прозвънях всички морги, няма никъде. От щатите излиза прекалено скъпо .
    Ето това може би си струва, но нямам пари за него http://cgi.ebay.com/ebaymotors/93-96...ht_2820wt_1165
    Кажете някой ако познава стругар да направи нещо подобно, въобще всякакви идеи са добре дошли. Вече знам как ще го предпазя от нова чупене, но старото от всякъде пуска въздух вече.
    МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ че останах без джип!!!!

П.С. А газовата гръмна от малоумщина от моя страна , моля не го коментирайте че ме боли сърцето
    Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

От: Поредно гръмване на газовата @#!$!@#$!#%

Колега според мен не ти е гръмнала "газовата", а газта в колекторите! Заглавието звучи много страшно...
    Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

От: Поредно гръмване на газовата @#!$!@#$!#%

Жоро,това не е ли от ПВЦ,за какво ти е стругар?Кажи има ли високо налягане или вакуум?Аз съм лепил гумени въздуховоди на едно Волво с черен силикон/такъв,с който се затварят стъклопакети/Поздрав!
      Grand Cherokee 2.7crd Limited

Коментар

От: Поредно гръмване на газта в колекторите @#!$!@#$!#%

От ПВЦ е . Стругар ще е нужен ако може да се направи от някакъв метал. Лепил съм го 4 пъти и съм го мазал с фибро стъкло и т.н.
        Вече е толкова разпаднато че няма как да се залепи. Иначе няма налягане голямо , само трябва да е уплътнено да не пуска допълнителен въздух.
        Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

мисля че трябва освен като го оправиш да си сложиш клапан /ако нямаш/ на филтъра да обира гърменето и да не се пукат пласмасовите части. ако не се лъжа гърменето се получава когато се кара на висока предавка с бавна скорост и на същата опиташ да набереш автомобила.

Коментар

Имам 4 клапи на самата кутия за филтъра. Не помагат. Налягането е прекалено силно.
            Ако някой успее да ми намери такова чудо ще му сложа клапа на него, после ще го намажа с фибро стъкло (или там какво беше за якост) и накрая ще го облепя цялото с тая яката американска лепенка.
            За съжаление в момента не може да стане това със старата част , напълно се разпадна.

тел. 0897818449

Коментар

за такова чудо не мога да помогна. въпроса е щом имаш 4 клапи защо гърми. консултираи се с добър газаджия. утре пак ще

Коментар

Мисля като краен вариант,и ако не намериш опитай с този силикон,той е специален,черен на цвят,продава се на "салами",не на туби,ако някой твой познат прави стъклопакет ще ти свърши работа.Държи здраво,същевременно е еластично.Ако решиш и не намериш пакетаджия,обади се , ще помагам.

Коментар

@ Tony Gr. - Мерси Тони , надявам се да намеря здраво, колкото и да го мажа със силикон сега ще е временно решение.
                  @Lubomv - Причините да гърми газовата са много. Главната е да се кара на газ при незагрял двигател и да се подаде рязко газ. Или пък да се пали направо на газ, или пък износени кабели и свещи. 1 година не беше гърмяла и ми гръмна от глупост, просто не погледнах че съм на газ.

тел. 0897818449

Коментар

МОже да си караш и на студено и топло с газ. Едната ми джипка няма резервоар за бензин и не си е помислила да киха
                    Проблемът ти така, както казваш е от бедна смес. Кабели и центровка също са вероятна причина, но най-честата е именно обедняване - най-често хората мислят че икономисват навивайки прекалено кранчето за регулиране.
                    Това, което ти предлагат колегите не е силикон, а полиуретанов уплътнител. Със сигурност е здраво и издържа в моторния отсек.
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Това, което аз мога да те посъветвам е да излееш калъп на това нещо и всеки път като се счупи, да си лееш ново от фибростъкло. Ще ти коства към 20-30лв така както го гледам.

Коментар

Прав си , само да го намеря здраво и ще му направя калъп. Така всеки който го закъса ще може да си поръчва!

тел. 0897818449

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                          МОже да си караш и на студено и топло с газ. Едната ми джипка няма резервоар за бензин и не си е помислила да киха
                          Проблемът ти така, както казваш е от бедна смес. Кабели и центровка също са вероятна причина, но най-честата е именно обедняване - най-често хората мислят че икономисват навивайки прекалено кранчето за регулиране.
                          Това, което ти предлагат колегите не е силикон, а полиуретанов уплътнител. Със сигурност е здраво и издържа в моторния отсек.
                          Така е, използвах популярен термин,важното е ,че върши работа!

Коментар

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...443&f1=details
                            този има всичките грандове при него. Обади му се да го питаш, че да не стане грешка ако аз му звънна... ако го има, мога да отида да го видя, да го снимам и всичко друго от което има нужда.

Коментар

Първоначално публикуван от joro_cska Преглед на мнение
                              Имам 4 клапи на самата кутия за филтъра. Не помагат. Налягането е прекалено силно.
                              Ако някой успее да ми намери такова чудо ще му сложа клапа на него, после ще го намажа с фибро стъкло (или там какво беше за якост) и накрая ще го облепя цялото с тая яката американска лепенка.
                              За съжаление в момента не може да стане това със старата част , напълно се разпадна.
                              Колега - кофти случка си имал. Жалко .....Както ти казва "Scrapheap " - трябва да отделиш време и внимание на газовата уредба. Да я пипне човек, който знае какво да направи за да не гърми.
                              аз мога само да ти препоръчам един ефектен и евтин начин за КЛАПА .
                              При моите коли картерните газове се движат по един маркуч - за да се използват повторно за по- добро изгаряне ... и т.н......
                              Та този маркуч (вътрешен диаметър около 20 мм ) влиза в колекторите (там някъде ) и е захванат здраво със скоба - .
                              Махаш тази скоба и маркуча става една добре действаща клапа . Неудобството е - когато гръмне трябва да слезнеш и да си поставиш(навреш) маркуча на място. Иначе се губят ниските обороти и гасне.
                              Та това е масовото спасение на БМВта с газови уредби ( и метанови). Просто е, но работи. И до сега (макар и рядко) гумената клапа не се е задействала нито веднъж..... този маркуч е бил достатъчен да разтовари детонацията без последствия.
                              Дано е приложимо и при теб .....
                              Успех !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X