Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поредно гръмване на газта в колекторите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Поредно гръмване на газта в колекторите @#!$!@#$!#%

Първоначално публикуван от Toni Gr Преглед на мнение
    Мисля като краен вариант,и ако не намериш опитай с този силикон,той е специален,черен на цвят,продава се на "салами",не на туби,ако някой твой познат прави стъклопакет ще ти свърши работа.Държи здраво,същевременно е еластично.Ако решиш и не намериш пакетаджия,обади се , ще помагам.
    а ако и марка SIKA изобщо няма да сбъркате нека не се смята за реклама, а просто като препоръка
    тук малко повече инфо:
    http://www.sika.bg/iframes/iframe_lepene.php

Коментар

@bgbul - Попаднах на много кофти газаджия. Ама бях нов джипар тогава и тоя ме излъга много. Оттогава не съм ходил и явно вече съм за профилактика.
      Та за съжаление от това което ми изписа разбрах към 30%, не съм много на ти със структурата на изпускателната система
      Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Не знам къде в София е този газаджия.... когато взех ЛР - осемцилиндров беше с монтирана ОБИКНОВЕНА газова уредба. Не инжекцион.
        Случи ми се един от абелите да се повреди. Работи на 7 цил и ... върви кофти , усеща се.
        Няколко дни докато открием кой кабел се бъзика газовата не изтрещя НИТО ВЕДНЪЖ. А очаквах ежедневни гърмежи , бях подготвен ... но не.Явно си има майстори които знаят КАК се монтира газова на осмак .
        Мога да попитам човека от който взех джипа, но дано му пазя телефона...
        А освен това не се съмнявам, че колеги от София знаят къде да те насочат (към кой ).
        Дано не се повтаря такъв гърмеж....неприятно е .

Коментар

Ще намеря читав газаджия в София, но засега докато не намеря тази част няма смисъл. После профилактика , настройки и заздравяване на частта. Само ще и направя отливка преди това.
          Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Първоначално публикуван от joro_cska Преглед на мнение
            Ще намеря читав газаджия в София, но засега докато не намеря тази част няма смисъл. После профилактика , настройки и заздравяване на частта. Само ще и направя отливка преди това.
            Нали говорим за Гранда в подписа ти ?
            Тук в Пловдив има един ..... утре ще го погледна с какъв двигател е.

Коментар

То не ти трябва да е здраво. Моделирай го горе долу да прилича на нещо и го занеси на майстора. Ако е кадърен - ще се справи

Коментар

Да за гранда в подписа ми става въпрос. Звънях и в Стара Загора и там е купено.
                Ще съм ти много благодарен ако провериш дали го има. Завива се най- отгоре и отзад на двигателя с една гайка.
                Незнам кви пари може да струва, но ако случайно го имат може да ги пробваш от 20
                Телефона ми е 0897818449 ако има нещо звънни!

тел. 0897818449

Коментар

Първоначално публикуван от tk3c-pyce Преглед на мнение
                  То не ти трябва да е здраво. Моделирай го горе долу да прилича на нещо и го занеси на майстора. Ако е кадърен - ще се справи
                  То цялото е облепено с тая американската лепенка и не прилича на нищо но държи форма. Въпроса е че след последното гръмване се изпочупи в долния край, там където прави контакт с двигателя и влиза едно уплътнение. Та оттам влиза въздух и на газ дори не мога да тръгна. На бензин си е ок, просто за газ става много бедна сместа.
                  Може и да може да стане отливка ако е кадърен майстора, но се съмнявам.

тел. 0897818449

Коментар

Колкото и да се заздравява и ново да сложиш,нужно е да се монтира клапа,както те е посъветвал,колегата bgbul.

Коментар

Takaва клапа, както и каквато и да е клапа не върши абсолютно никакава работа. Изпитано. Пробвано.
                      Разширението на газовете при такава експлозия, не може да се неутрализира от каквато и да е клапа (или поне не от клапа с приемливи размери и бързодеиствие).

Единственото решение е газовото да НЕ гърми.
                      Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Както и друг път съм писал,при мен това е метално ,правено.Мога да ти го дам за модел,ако имаш подходящ "металист".
                        Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Обикновена газова винаги има вероятност да "гръмне" - за съжаление.
                          Jeep cherokee XJ 4L,6.5 inch long arm lift,33/12.5/15

Коментар

Обикнованно АГУ и газов инжекцион винаги има верочтност да "гръмне" затова задължително се монтира клапа!
                            Къде трябва да се поставят смесителната плочка и антифайър клапанът (детонационната клапа),така,че да не се получи детонация,която да повреди горивомера (дебитомера) ?-смесителят задължително се монтира преди дроселовата клапа
                            -принципно,за да се предпази дебитомера или МАF датчика,детонационната клапа се поставя задължително след него по пътя на въздуха
                            -при автомобилите с дебитомер от типа LH - Jetronik плочката -смесител се монтира преди дебитомера
                            -при автомобилите с пластмасови смукателни колектори може да се монтира изпускателен вентил,но това не гарантира,че паразитната детонация няма да ги повреди

Коментар

Непомня,преди време,дали пак за същата чумуга беше,и дали за същия джип,ма мисля,че мога да го спретна от ламарина това...Е,требе и машината да е под ръка за сверка на размерите и т.н.
                              Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan Dimov Преглед на мнение
                                Обикнованно АГУ и газов инжекцион винаги има верочтност да "гръмне" затова задължително се монтира клапа!
                                Къде трябва да се поставят смесителната плочка и антифайър клапанът (детонационната клапа),така,че да не се получи детонация,която да повреди горивомера (дебитомера) ?-смесителят задължително се монтира преди дроселовата клапа
                                -принципно,за да се предпази дебитомера или МАF датчика,детонационната клапа се поставя задължително след него по пътя на въздуха
                                -при автомобилите с дебитомер от типа LH - Jetronik плочката -смесител се монтира преди дебитомера
                                -при автомобилите с пластмасови смукателни колектори може да се монтира изпускателен вентил,но това не гарантира,че паразитната детонация няма да ги повреди

Ако обикновенно газово гърми е проблем - я калапав майстор и монтаж, я калпав реглаж.
                                Ако газов инжекцион гърми - мамата си е***о.
                                Тези клапи са разни митове и легенди.
                                Оправете си газовите системи и проблеми с гърменето няма да имате.
                                Първо трябва на бензин мотора да работи ИДЕАЛНО. Тъй като газта е по податлива на гърмене.
                                После - реглаж на газовата инсталация на газ-анализатор. Не на ухо. Не на око. При това този реглаж не се прави само на статични режими. Там е лесно. И там не гърми. Гърми в преходните режими. Като дадеш рязко газ. Точно там не трябва да има обедняване на сместа. А напротив - обогатяване. Ама това гаражните майсторчета не могат го осмислят.

И реално никакви клапи не ти трябват. Щото никаква работа не вършат. Слагат ги газаджиите за да могат да ти кажат - "е сега вече е бетон". Каквото и да значи това.
                                Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X