Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Viscous Heater / Виско-печка на WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Viscous Heater / Виско-печка на WJ

Това е лагера както си е в шайбата:

Малко повече подробности:
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...95#post1351995

или номера на лагера е NSK 35BD5222DUM18A

Ако имаш други въпроси - по-добре прочети цялата тема и съм почти сигурен, че сам ще си отговориш.

Иначе всички снимки, които съм правил на печката са ТУК. Може да ги разгледаш и в по-голям размер.
    Suzuki GSXR
    VW Touareg
    Mitsubishi Pajero II

Коментар

Благодаря за инфото ще го потърся утре, междувременно ако някой знае къде го има със сигурност в София ще съм му благодарен да сподели

Коментар

Първоначално публикуван от PiMPi Преглед на мнение
        Благодаря за инфото ще го потърся утре, междувременно ако някой знае къде го има със сигурност в София ще съм му благодарен да сподели
        Мился, че тоя лагер не е нищо особенно. Просто влез в първия магазин за лагери или се обади по телефона и мисля, че ще го намериш. Просто напиши в гугъла "лагери NSK" и мисля, че работата ще се оправи.
        Успех!
        Suzuki GSXR
        VW Touareg
        Mitsubishi Pajero II

Коментар

Такаа лагера го купих от официален вносител на лагери NSK (http://www.kastelexport.com) в София имат магазин на Раковски. Цената е 42лв. Имаха и на друг производител китайки 25лв или 22лв. Това га казвам ако на още някой му се наложи да го търси този лагер. Утре ще разглобявам и подменям лагера. Ще пиша и ефекта и ако има как ще направя едно HOW-TO за тази работа...

Коментар

Ето и номерацията му в България
            NSK: 35BD5222T1XDDUM2CG102

Коментар

А ето и точно какъв е моя проблем.

По думите на тези в БС "оо тая част никога не се разваля затова не се ремонтира, а направо смяна 1400лв"...

Последно редактирано от CarTest™; 23-03-11, 07:36.

Коментар

Такаа смених лагера днес... Вече не вие, стърже и т.н. Малко инфо за свалянето има два варианта единия е да се свали цялото виско (аз така го направих) като се развият двата болта които го държат и се махнат маркучите, другия е да се свали само шайбата отпред. Ако се сваля цялото изтича малко антифриз. Като се развие шайбата отпред, се маха зегерката и се избива лагера (в моя случай на преса). След това се набива новия лагер (пак на преса в моя случай) и се монтира по обратния начин. Моя лагер оригиналния беше KOYO японски и си беше е*ал мамата здраво. За съжаление се бях омазал като незнам какво и нямаше как да снимам какво се прави, но ако има нещо неясно (ако има по-неграмотни от мен де) ще обяснявам.

Коментар

Такаа смених лагера днес... Вече не вие, стърже и т.н. Малко инфо за свалянето има два варианта единия е да се свали цялото виско (аз така го направих) като се развият двата болта които го държат и се махнат маркучите, другия е да се свали само шайбата отпред. Ако се сваля цялото изтича малко антифриз. Като се развие шайбата отпред, се маха зегерката и се избива лагера (в моя случай на преса). След това се набива новия лагер (пак на преса в моя случай) и се монтира по обратния начин. Моя лагер оригиналния беше KOYO японски и си беше е*ал мамата здраво. За съжаление се бях омазал като незнам какво и нямаше как да снимам какво се прави, но ако има нещо неясно (ако има по-неграмотни от мен де) ще обяснявам.
                  Ама ти, ако беше прочел внимателно темата нямаше да се занимаваш да сваляш печката, ама като ти е било мерак...
                  Suzuki GSXR
                  VW Touareg
                  Mitsubishi Pajero II

Коментар

Аз, че я прочетох темата - прочетох я. Видях, че ти си махнал на място само шайбата, но нещо не искаше да излиза шайбата и ме беше страх да я тропам с чука там нещо да не прецакам. Затова го свалих цялото, пък и досега не съм разглобявал такава "джаджа" и тамън да си работя на спокойствие и да я разгледам тая гад дето струва колкото евтина кола

Коментар

Пак съм аз и понеже в тая държава никоя неприятност не идва сама тамън смених лагера, порадвах се точно един ден на тиха и работеща кола и след ден и половина започна да се чува някакво "дрънчене", което при гасене на мотора преминава в стържене. По-интересното е, че шума е неравномерен и от време на време изчезва. Мога да го сравня с примерно топче в сфера което се удря ту тук ту там и дрънчи на метал. Според един майстор беше канален ремък и ролка. Днес ги смених - същата работа. Утре ще сваля пак шайбата на виско печката да видя лагера да не е проблема. Ако не е ще кача едно клипче дано се чува звука на него. Пиша го в тази тема, защото само виско печката съм пипал и предполагам, че е свързано с това още повече, че явно не е ремък и ролка както вече се убедих сам !

Коментар

Такааа проблема се оказа, че този път не е с виското. Шайба на алтернатор беше. Цена за оправянето 170лв (смяна с нова).

Коментар

Такааа проблема се оказа, че този път не е с виското. Шайба на алтернатор беше. Цена за оправянето 170лв (смяна с нова).
                          Колеги,моля споменавайте в темите къде ги правите ремонтите,впечатления,ще бъде полезно.Поздрави!
                          Grand Cherokee 2.7crd Limited

Коментар

Ами при познат алтернаторджия направих ремонта. Сега точно нямам координатите - утре ще ги драсна. Самата смяна на шайбата я направиха доста бързо около 40мин разглобяване, около час се забави доставката на новата шайба и около 30мин сглобяване. Засега впечатленията са ми добри, но да видя дали след ден и половина няма пак да има изненада .

Коментар

А ето и точно какъв е моя проблем.

По думите на тези в БС "оо тая част никога не се разваля затова не се ремонтира, а направо смяна 1400лв"...

Интересно,днес се наложи да погледна под капака при работещ двигател,и ми направи впечатление,че тази част/шайбата/,който на клипа се върти избирателно,при мен изобщо не се върти!Явно ще чакам проблеми и там...
                              Grand Cherokee 2.7crd Limited

Коментар

Първоначално публикуван от Toni Gr Преглед на мнение
                                Интересно,днес се наложи да погледна под капака при работещ двигател,и ми направи впечатление,че тази част/шайбата/,който на клипа се върти избирателно,при мен изобщо не се върти!Явно ще чакам проблеми и там...
                                При загрял мотор ли гледа? Ако е така, то правилно не се върти....защо да загрява загрял антифриз?
                                Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X