Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Hyundai Terracan 2.9crdi няма палене.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Hyundai Terracan 2.9crdi няма палене.

Благодарско за мнението cecoa1 , ако не намеря читави дюзи (явно ще трябва да са от 163 коня мотор) ще премина на фазата с клапанчетата и настройките и въвежданиците. Скоро ще пиша какво е станало.

Коментар

Здравей колега.
      Тук има малко писано по въпроса - http://myterracan.ru/forum/index.php/topic,38.0.html

Коментар

Darth, благодаря ти за информацията, ама първо ми е труден Руският, второ гугъл транслейт се справя много зле ...

Давам пример, спуках се от смях : При поправката се говори за 500 мъртви миещи мечки. Това са разходите за ремонт на четири инжектора и горивната помпа. Ще бъде необходимо да се обадите на този кулибин и да разберете как са нещата с него.

или

Имам въпрос за моите куршуми. По пътя към Селигър бях преследван от дърводелец. При пристигането си, цялата бригада Terrakanu-съвет на vsezh открил причинителя - с висока скорост изгони от дюзите тръби с високо налягане към дюзата, който се вписва.

Все пак сериозно колеги, ще поръчам 4бр. нови клапани за дюзите, ще ги монтирам, и ще ги занеса на сервиз да ги затегнат с динамометричният ключ и после да го минат на стенд и да ми изкарат новите кодове, които после след монтажа на дюзите ще отида с джипа, да ми подменят кодовете в компютъра на колата на дюзите, и предполагам така ще приключи тази драма и всичко ще се оправи Ако изпускам нещо допълвайте.

Коментар

Прецени си колко ще спестиш, ако си купиш тия клапани сам и си ги монтираш.
          Това защото има някаква вероятност дюзата да не мине теста и да не изкара код с монтирания от теб клапан.
          Виждал съм в официален сервиз за такива дюзи с необходимото оборудване и стенд, как дюза със сменен там клапан не минава и трябва да се отваря пак. Човекът който ги правеше ми е познат и каза, че все пак понякога се случва.
          Та все пак имай едно на ум.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Само да те предупредя -извършвай тези неща при пълна чистота , защото много хора са ревали заради мръсотия попаднала при монтажа-чел съм , че препоръчват обилни промивки с нафта преди и след монтажа/това на механичните части/ , но пак казвам -не съм механик , само съм чел!

Коментар

Драги ми Poltre, не е ли най—добре да си напишеш в профила от къде си, та да те пратим при колега или човек, който знае какво прави?
              Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Първоначално публикуван от dedoKoko Преглед на мнение
                Драги ми Poltre, не е ли най—добре да си напишеш в профила от къде си, та да те пратим при колега или човек, който знае какво прави?
                Той е бил при хора дето знаят какво правят, но цената не му е харесала.
                ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Колеги, благодаря ви за отзивите - Darth и cecoa1 , ще имам всичко на предвид което сте написали, иначе откъм цена за спестяване съм направил следното изчисление, че клапана на Делфи ми стъпва оригинален на 137лв бройката , с монтаж, стягане и изкарване на код (дано не стане да не разчете дюзата) ще искат около 20,30лв за всичко (поне така разбрах от колеги), и така с надежда и късмет, всичко може да се оправи и да тръгне за около 670лв горе долу, вместо 1200лв цена за мен от лицензиран сервиз (който съм чел в коментари че поръчват китайски клапани които са по 20,30 долара). Не се притеснявайте за мен, много добре съм си преценил вероятността от риска нещо да не стане и също риска след цялата процедура все пак да отида при хората които ще си ми вземат 1000лв за цяла процедура

ПП: Сега си променям статуса - гр. СОФИЯ !

Коментар

Първоначално публикуван от poltre Преглед на мнение
                    ПП: Сега си променям статуса - гр. СОФИЯ !
                    Само като идея, що не питаш Киро, той е писал тая тема https://www.offroad-bulgaria.com/sho...72#post3144972 ?

В подписа му има линк към сервиза. На 20км от София е, а може и да са му по-ниски цените.
                    Просто може при него разликата в парите да е доста по-малка, и да не е оправдан риска да ги правиш сам.
                    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                      Само като идея, що не питаш Киро, той е писал тая тема https://www.offroad-bulgaria.com/sho...72#post3144972 ?

В подписа му има линк към сервиза. На 20км от София е, а може и да са му по-ниски цените.
                      Просто може при него разликата в парите да е доста по-малка, и да не е оправдан риска да ги правиш сам.
                      Много благодаря cecoa1 , тъкмо това щях да напиша сега, ако можете да ми препоръчате сервизи в района на София където мога да отида за четене и генериране на код

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение

Да му звънне и после да напише каква цифра му е споделил.
                        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от poltre Преглед на мнение
                          Много благодаря cecoa1 , тъкмо това щях да напиша сега, ако можете да ми препоръчате сервизи в района на София където мога да отида за четене и генериране на код
                          Ама по-добре им звънни предварително и се уточнете.

Моят познат за който споменавах, работеше към една пловдивска фирма, която беше отворила клон в София, бяха специализирани в тази област. Но той напусна преди няколко години и се занимава с други неща някъде в Северна България.
                          От тогава при него, си спомням още нещо - там където се ремонтираха дюзите, беше една изолирана стая и се гоненеше почти стерилна чистота на помещението, а още повече на мястото за работа. Явно има защо.
                          Та ако специалист ти предложи да направи ремонта вместо теб на приемлива за теб цена, по-добре се съгласявай. Финна работа е, бачкат си там с пинсети и специализирани инструменти, гледат с лупи...абе знаят какво правят. Не е баш като да смениш пълнител на химикалка, макар да е уж просто.

Коментар

Чух се с Киро cecoa1 , това което се разбрахме е - предстоящият вторник да му занеса дюзите и чисто новите клапанчета и срещу 60лв на дюза да ги смени, настрои, генерира кодове, и вс. необходимо после само да ги монтирам и да въведем кодовете и да проработи. Също ме разпита за номерацията на дюзите , и се оказа щом са с 16 цифрен код (най-горе) , значи са най-старият модел на Делфи, което е плюс тъй като те най-трудно давали проблем с генерирането на кодовете след смяна САМО на клапани Така че след вторник щом ги взема и ми разкаже, ще споделя какво е станало СТИСКАЙТЕ ПАЛЦИ да генерират всички кодове !!!

Коментар

Давай колега, стискаме и палците на краката , и да пишеш какво е станало!

Коментар

Това е правилния подход.

ПП: Само да вметна, с Киро не се познаваме, да не излезе че съм пращал някого за лична изгода.
                                Но ако някога стигна и аз до такива ремонти (нямам кола с комън рейл за сега), вероятно той ще ми е първия избор за сервиз.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X