Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Hyundai Terracan 2.9crdi няма палене.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Hyundai Terracan 2.9crdi няма палене.

Я не се притеснявай, тук не сме девическо училище!
    Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
    0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Колеги, днеска дадох дюзите и клапаните на Киро, доста начетен човек, обясни ми на място доста полезни неща относно, дюзите , системата , коман-рейла, био горивата, кое как какво прави и да си призная , схванах как седят нещата Живи и здрави във вторник ще се чуем с него и ще видим какво е станало. До скоро !

Коментар

Такааа, вчера взех дюзите от Киро, за щастие генерираха всичките дюзи кодовете си, заплатих си 240лв за услугата, даде ми по един лист с официално генериран код от машината му на Делфи (той каза че Дизел центъра в София (където бях по-рано) нямат лицензирана такава машина), сега ми предстои монтаж на дюзите, въвеждане на кодовете в компютъра на колата и палене, щом стигна до там ще пиша пак

Коментар

Първоначално публикуван от poltre Преглед на мнение
          нямат лицензирана такава машина
          Какво значи "лицензирана машина"?
          В миналото ще остане, каквито сме били...

Коментар

Може би грешно се изразих, имах предвид машина на Делфи която да чете дюзи на Делфи , те имат някаква машина която чете различни дюзи, имало разлика тъй като показанията които показва машината не са 100% верни. Не че е болка за умиране, просто споделям да знаете информативно

Коментар

Първоначално публикуван от poltre Преглед на мнение
              Може би грешно се изразих, имах предвид машина на Делфи която да чете дюзи на Делфи , те имат някаква машина която чете различни дюзи, имало разлика тъй като показанията които показва машината не са 100% верни. Не че е болка за умиране, просто споделям да знаете информативно
              Така вече е по-ясно. Тъй като и на мен най-вероятно ми предстои рециклиране на дюзите, да знам какво да питам. Благодаря.
              В миналото ще остане, каквито сме били...

Коментар

здравей колега poltre, мога да ти препоръчам добър майстор който да съживи твоя Terracan. Казва се Пламен 0878 626 272 и се намира в Павлово. Успех!

Коментар

Благодаря ти hihiri но за момента съм на финалният етап преди палене, чакам си само майстора да дойде с комютър и да въведе кодовете в компютъра и го паля Вече ще видим тогава какво ще стане, и ще има ли други проблеми Благодаря ти пак за предложението от твоя страна Пиша скоро !!

Коментар

....

Коментар

....

Коментар

Колеги, сменихме кодовете, всичко трябваше да е точно, при положение че смених и клапана на гнп-то с нов Делфи , както и горивният филтър, върти и пак не припалва, добре че беше тука колегата с компютъра, прочете я , и нещо не даваше хубава връзка на първа дюза, каза ми хубаво да проверя връзката около нея, и пак се връщаме на етап палене. Съжалявам за бавните отоговори, но това го правя в свободното си време Пак благодаря за помощта от ваша страна

Коментар

Извинявай колега , но нищо не разбрах - успешна ли е операцията и работи ли автомобила ?

Коментар

За момента джипа не пали , продължаваме да търсим проблема, но той май остана само един - ГНП , и то май ще се прави ... Щом разбера ще пиша !

Коментар

Колеги, демонтира се в момента ГНП-то на джипа, развих 3те болта (12-кa камък) които се намират зад самата ролка (ангренажна) и за гнп-то се мести в момента - пред вадене е , но не иска все едно да се отлепи от ролката отпред, прерових интернет и нищо не намерих свързано с ДЕМОНТАЖ НА ГНП 2.9 crdi ... Благодарен ще съм ако споделите как да я премахна тази ролка (захванал съм ангренажа да не мърда). Благодаря и приятен ден.

Коментар

Тази "ролка" е зъбно колело и се демонтира, като се развие гайката. Зъбното колело се захваща към вала на помпата с конусна сглобка, като се осигурява против превъртане със сегментна шпонка. След това с две отвертки разположени срещуположно зад колелото много внимателно се натиска напред. Така трябва да се отлепи колелото от вала на помпата. При демонтажа на зъбното колело ремъка ще се охлаби моментално, защото обтяжната ролка е с много силна пружина. Макар и да сте "захванали ангренажа да не мърда" има голяма вероятност ремъка да се откачи от зъбното колело на коляновия вал. Правилно е да се демонтира целият ангренажен ремък, защото има особеност при натягането му. Процедурата не е сложна. Тук съм описал подробно как става замяната на ангренажен ремък и ролки.
                                https://www.offroad-bulgaria.com/sho...d.php?t=229442
                                Hyundai TERRACAN 2003 2.9 CRDi 150 автомат
                                VW T4 Multivan 1993 2.4D AAB

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X