Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Hyundai Terracan 2.9crdi няма палене.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Hyundai Terracan 2.9crdi няма палене.

При смяна на клапанчета няма нужда от кодове. Ако се сменят и разпръсквачи вече друга работа.

Коментар

vaso22 - искаш да ми кажеш че сега като купя чисто нови клапанчета DELPHI и ги сменя на 4те дюзи, после ги монтирам на джипа, и не трябва да правя нищо повече по дюзите ? Все пак ми казаха от сервиза в София че разпръсквачите са ми перфектни, а само клапанчетата са заминали.

Коментар

Колега , не се заяждам ,но съм скептик по природа. Доколкото зная 95 процента от опитите/направи си сам/ в тази сфера са несполучливи поради ред причини.Много ще се радвам , ако ме опровергаеш -това ще значи край на скъпите ремонти!

Коментар

Случайно погледнах темата, кръстя се и с двете ръце.............баси мамата..
          0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
          Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
          Суперскан България www.decbg.com
          Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Добре де колеги, кръстете се молете се, аз ще пробвам пък каквото стане, нещата не стоят никак сложно и с отварянето на дюзите и с смяната на този клапан, всичко е направено елементарно наистина. По най-голямата логика която мога да извадя , е че когато разглобя дюзата и излезнат всичките чаркове, които помня всеки един как и къде стои, този клапан който е проблемен, е супер обикновен без кабели без нищо, на механичен принцип е, така и по-пътя на логиката, купя ли нов (Delphi оригинален) и го заменя със старият, и после сглобя напълно адекватно дюзата както е разглобена, и я монтирам, този механичен клапан не би трябвало да създаде проблем ? Вече там тези кодове и софтуерни работи, не ги разбирам затова не вадя там мнения, вече затова сте вие, който каквото знае да помага и да споделя мнения Пък стане ли работата, ще споделя всичко как е направено, от къде е купено, за какви пари, за да се приключи това 260лв ремонт на дюза СПЕЦИАЛНО ЗА МЕН ЦЕНА (от даденият сервиз в който бях, та те ме виждат за първи път, специална цена за мен ...) До скоро колеги !!!

Коментар

Съвета ми към Вас колега е да си бележите коя дюза на кое място стои и после обратно по местата. Успех!
              Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
              0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Да колега, белязал съм ги, разбира се.

Коментар

Също да попитам , дюзи от Теракан 2.9crdi 150к.с. биха ли станали на моя 163 коня ? Има ли някакви разлики, и ще трябва ли да ходя после да го четат и настройват , или ги монтирам и карам ?

П.п. Ще го предупредя да ги маркира коя от къде я е извадил.

Коментар

Не зная, мога да товоря само за 150 к.с.
                    Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
                    0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Ще станат, но ще трябва и диагностичен апарат.Компът трябва да знае коя дюза с какъв ко и на кой цилиндър работи
                      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от poltre Преглед на мнение
                        Също да попитам , дюзи от Теракан 2.9crdi 150к.с. биха ли станали на моя 163 коня ? Има ли някакви разлики, и ще трябва ли да ходя после да го четат и настройват , или ги монтирам и карам ?

П.п. Ще го предупредя да ги маркира коя от къде я е извадил.
                        Що питаш, като после пак си правиш каквото си знаеш едно към гьоторе?!

Все едно сега като получиш отговор, че не стават тия дюзи, сигурно пак ще ги купиш ако са изгодни, за да пробваш все пак наистина ли не стават...

Една твоя дюза се проверява на стенд (струващ една торба пари), за около половин час (по спомен). Това само програмата на стенда е толкова дълга .На дюзата се подават сигнали и гориво, и се имитират разнообразни режими на работа. Програмата прави това автоматично с определена последователност, и всички параметри и отклонения се превръщат в уникален код, според който компютъра да управлява дюзата компенсирайки отклоненията в параметрите и, така че впръскванията да са възможно най-точни. В някои режими дюзата впръсква до над 100 пъти в секунда, при 1600 бара налягане, точността е много важна. Отвориш ли дюзата, кода заминава, дюзата вече не е тая и е все едно дали си я белязал от кой цилиндър е. Отделно, че и самото сглобяване се прави с динамометричен ключ.
                        Кода изкаран от стенда се лепи на самата дюза и се вкарва в компютъра на колата. Дори ако си вземеш други дюзи (нови или втора ръка), пак трябва да имат кодове на тях, които се вкарват в компа на колата.

Всичко друго е едно към гьоторе и това, че (при късмет) ще бръмчи там нещо, не значи че ще работи както трябва. Да не говорим за някакви гаранции за работа, плюс че може да причини и други проблеми по мотора.

ПП: Доколкото знам системата при 150 коньовия е DFP1, а при 163 коньовия е DFP3.
                        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Колега cecoa1, не си прав с израза ти че след като питам, и после съм си правел каквото искам, не искам да се заяждам с вас, или пък да ви губя времето с моите проблеми, просто факта че един път отказах след като ми казахте да ходя на сервиз да си дам 1000 и .... лева и да се приключи тази драма , не означава че си правя каквото искам и не ви слушам, но няма значение, пак благодаря че ми обяснявате, все пак не разбирам ТОЧНО тази част от Теракана

Та проверих сега в интернет DFP1 и 3 как изглеждат и определено съм с DFP1. В случай че е така, означава ли че след като взема тези дюзи от 150к.с. Теракан, и ги монтирам и през компютър се настроят и въведът кодовете, няма да има други нещо което да се прави конкретно по дюзите ?

ПП: Имам диаграма от сервиза за дюзи където ги дадох да ги проверят. Ето я и нея
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:038639189.jpg
Прегледи:1
Размер:79.0 КБ
ID:5791573
                          Последно редактирано от poltre; 11-06-18, 15:44.

Коментар

Здравей колега.
                            Руснаците казват ,че има разлика в дюзите за 150 и 163 кс и не ставало -моето мнение не е на специалист -споделям само какво съм чел.Ще се радвам обаче , ако опровергаеш всички! Успех!

Коментар

Ще изчакам да видя какво ще споделят и другите колеги Че станаха много теории за опровергаване ... хаха
                              Все пак благодаря за мнението, пак е полезно!

Коментар

Първоначално публикуван от poltre Преглед на мнение
                                Колега cecoa1, не си прав с израза ти че след като питам, и после съм си правел каквото искам...]
                                Аз за лошо не съм го казал, и гледам все пак да помогна.

Понякога просто "козата си сака пръч". И се опитвам да ти кажа, че е по-добре да дадеш 1000лв и да стане както трябва, отколкото да дадеш половината и да не стане нищо. Или да забръмчи там някак и да те остави в кофти момент, а може и с други повреди.

Ако намериш читави дюзи като твоите на добра цена, и ги монтираш с въвеждане на кодовете, вече е друго, и би трябвало всичко да е наред.

И после само читаво гориво, биодизела им влияе зле на тия.
                                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X