Здравейте колеги, нов съм и от много скоро имам Теракан 2.9 crdi (163к.с.) 2005г. Ta прочетох всички възможни теми свързани с трудно палене, но не открих точно решение за моя случай (съмнявам се за дюзите да са зле, но трябва да ходя на стенд, а според мен не може от кофти дюзи да не пали хич). Проблема е следният. При закупуването на джипа от човек който не е имал със сигурност възможност да го поддържа правилно джипа, още при взимането ми направи впечатление че си пали трудно (припалва го с Start Spray докато не заработи нормално и не спре да гасне). Така взех го все пак, тръгнах на път към София, и по едно време реших да спра да сипя нафта на бензиностанция (не забелязах проблем по време на шофиране). Спрях изгасих го, сипаха и да запаля и не иска, след няколко опита успя да запали, прибрах се. Стоя 2 дни без да се пали и пак няма палене, чек енджина свети . Закачих го на диагностика и ми даде проблем с тази ''част'' https://i.ebayimg.com/images/g/GjcAA...qk9/s-l300.jpg , поръчах нова на Делфи и я смених , проблема с паленето пак остана, но да кажем една идея по-добре, но пак сравнително зле ... Поръчах и нов филтър горивен, тъй като останових че след работа на място в рамките на 10 мин. изгасва и всичко е празно включително и крушата (на баирите по магистралата също умираше бая..). Смених и филтъра (вече не оставаше празен или крушата да е вакумирана - решен проблем). Така после проверих подгревният реотан (който играе роля на подгревна свещ), беше много мръсен и наслоен, основно почистване, свързване и преди да го сглобя дадох на контакт, обгоря си и доказа че работи тъй като стана и червеникав, съмняваше ме все пак и го премерих (има 2 плюса и 2 минуса - защото са 2 реотана един под друг) на единият реотан когато дам на контакт идват 12 волата, а на другият 5 волта ... а не знам така ли трябва да е ? Все още след всичко направено паленето е мисията невъзможна (няма палене ... (всичките паления са от студен)), НООО пали от раз когато пръсна малко с START SPRAY , пали от раз и мърка и всичко е точно ... Без спрея, няма палене ... Какво ми остана да гледам и да сменям и да чистя
? В случай че съм изпуснал нещо да напиша извинявам се и очаквам да ме попитате или коригирате
. Благодаря много за обърнатото внимание колеги !!!! (мога да го прочета на стандартна диагностика и да споделя ако има някакви грешки, в случай че помогнат за отстраняването на проблема).

Коментар