Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda CR-V: разпределение на въртящия момент при активно RealTime 4WD ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Honda CR-V: разпределение на въртящия момент при активно RealTime 4WD ?

Аз имах предвид точно АБС - сработването при екстрено спиране, а не ТС, за което Емича1 казва....
    При активно спиране АБС обикновено започва да сработва на колелото с най-малко сцепление. Но при включено 4х4 намаляването на въртящ момент на едно колело би оказало влияние като рязко спиране на останалия мост - би внасяло големи смущения при търсенето на граничното спиране от страна на АБС...
    Затова и целта на производителите е да се 'развърже' цялата трансмисия, за да може работата на АБС да не бъде смущавана от други фактори, като прехвърляне на спирачния момент към друго колело/мост...
    А относно 'изключването на 4х4' аз го прочетох тук (и на доста други места има същия цитат):
    http://www.awdwiki.com/en/honda/
    Honda's Real Time Four Wheel Drive System. Normally front wheel drive vehicle. Torque transfer to rear axle via multi-plate clutch. Dual pump system is used to apply pressure to the clutch. It also disengages the clutch when braking to allow ABS work smoothly.
    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Що търсим сложно обяснение на простото?При абсололютен механичен вариант на двойната помпа,всякаква външна намеса е невъзможна.Но косвена има.
      Необходимо условия за зацепване на помпата е тяга откъм един от двата моста.ЗАщо не само предния ,който е двигателен?Защото на заден пак трябва да задейства,което значи ,че реверсната помпа ще затвори съединителите и когато се движим напред с моторна спирачка,ако предните гуми загубят сцепление.В общия случай при движение напред,с газ и включено задно предаване...при пускане на газта,задното ще изключи,защото прекъсваме тягата.След това чак може да натиснеш спирачката,че да тръгне абс и дрън дрън.После,ако натиснем спирачка докато подаваме газ с включено задно.Говоря за натискане на спирачката с левия крак ,докато с десния подаваме газ....Какво ще стане?Дифа предава по-малко от 50% назад.За да седи включен раздатъчния съединител пак е необходима тяга,демек разлика между преден и заден мост.Ако с натискане на спирачката тягата отпадне,съединителя разкача.Защо?Предните спирачки имат по-голяма сила от колкото задния мост.От тук първо ще падне тягата на двигателния мост,съответно ще се изравнят по въртящ момент,което пък е условие за изключване.Чак след това може и да се стигне до включване на АБС,но то преди него всичко е изключено...

Отделно дърпам ръчна в движение, итя не работи,защото двойното е включило и задния мост кърти накладките,но няма да спре....
      Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
      Disco 1 бекъп
      Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

Маркони съгласен съм с това:
        В общия случай при движение напред,с газ и включено задно предаване...при пускане на газта,задното ще изключи,защото прекъсваме тягата.След това чак може да натиснеш спирачката,че да тръгне абс и дрън дрън.

И точно тази логика,ме кара да мисля, че ABS , не влияе на 4х4-то при нас.
        / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Първоначално публикуван от Markony_RS Преглед на мнение
          .....
          Необходимо условия за зацепване на помпата е тяга откъм един от двата моста.ЗАщо не само предния ,който е двигателен?Защото на заден пак трябва да задейства,което значи ,че реверсната помпа ще затвори съединителите и когато се движим напред с моторна спирачка,ако предните гуми загубят сцепление...........
          Имам спомен, че хидравличната верига в задния диф на първите СР-В беше така направена, че многодисковия съединител се задейства само при по-високи обороти на предната помпа. При по-високи обороти на задната помпа, няма налягане, което да стегне пакета. Това при движение напред.
          При движение назад, съединителя се задейства независимо коя е изпреварващата помпа.

Коментар

Първоначално публикуван от swartalf Преглед на мнение
            ..., жив и здрав.
            Здравей Swartalf.., от все сърце ти желая същото..! Извинявам се..,ако наистина съм те обидил , изобщо ни съм имал такова намерение..,нали затова използвам толкова много "емотикони"..,за да се вижда че тона е приятелски..! Предлагам ти да "заровим томахавката"..,и да проследим развитието на темата..,която за мен стана изключително интересна и образователна... Да не забравяме..,че човек се учи докато е жив..!
            SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

М/у другото.., горния пост№92 на Markony..,съвпада на 99% с моето мнение по темата.., но съм си оставил 1% за действието на 4х4 системата на CR-V(първа ген.), при спускане по хлъзгав път ,на принудителен празен ход...! Въпреки че съм карал доста по такива терени..,не можах да разбера(усетя),имам ли 4х4 при спускане.., или CR-V -то се държи като кола с предно предаване....!
              SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

Ето малко информация от Бултрако:
                http://www.honda.bg/files/crv%20tech.pdf

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X