Обява

Свий
Няма добавени обяви.

CR-V Клапани

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: CR-V Клапани

Може би не съм задал правилно въпроса-
    при положение UP заедно правя хлабината и на смукателни и на изпускателни клапани на 1 целиндър?
    CRV 1998г 128кс

Коментар

Правилно си го задал, и правилно съм ти отговорил, ама къде си чел Ето първите две думички от предния ми пост са отговора на въпроса ти : "Точно така"
      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
      Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

ОК.Благодаря.Утре ги почвам.Намерих и силикон реинц за 13лв.
        CRV 1998г 128кс

Коментар

Колега аз след регулиране на клапаните си оставих старата гарнитура без никакви силикони и нямам никакви течове.

Коментар

Гарнитурата не се сменя, за да не казвам - никога, ще кажа почти никога, силикона е препоръчителен заради ъгълчетата които сключват черупките на валовете с "лицето" на главата, ако Коко като е свалял капака и не е зачистил от стария силикон от ъглите на гарнитурата тои си е направила хубави легълца и си ляга добре на местата за това и няма проблем с теч. Но това си е късмет, силикона е почти задължителен на тези 8 места за да не се налага пак отваряне на капака, де се вика да си вържеш коня

Коментар

А ко правим с останалите (май бяха 11) гумички?!
              Моите бяха на кокал
              Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
              Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
              Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

кви гумички бре

Коментар

На свещите, на гайките!
                  Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                  Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                  Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Тука чета всеки казва да се махат свещите?!? Аз не съм ги махал... или аз съм малко по корав в ръцете от другите или това са глупости че със свещите трудно се въртяло Супер лесно стана по идеята на Ламерчето от Враца със един камък и 20 см рамо. Даже не се наложи свалянето на гумата само я извъртях максимално на дясно.

Коментар

Става и с свещи бре, не че не става, не е кои знае колко по трудно ама ти се опъват, оня неприятен ефект от компресирането дет ти връща ключа до де въртиш особено пък момента с нагаждането на белезите не е никък приятно ти да мучиш д аго докараш тои да се връща до де му падне налягането Без тях мотора се върти като перце и нищо не ти бута ключа на обратно. Лесното въртене със свещи не е никък хубав признак, дано по скоро си як в ръцете

Коментар

След проверката установих че:
                        1-никак не е сложно
                        2-отне ми около 2ч.(което като за първи път ми се вижда добре)
                        3-при 3-4 всмукателни клапана имах по-голяма хлабина
                        4-при 3-4 изпускателни клапана имах по-голяма стегнатост
                        5-за следващите 20000км съм ок
                        6-контра гайката е за звезда №12
                        CRV 1998г 128кс

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
                          Гарнитурата не се сменя, за да не казвам - никога, ще кажа почти никога, силикона е препоръчителен заради ъгълчетата които сключват черупките на валовете с "лицето" на главата, ако Коко като е свалял капака и не е зачистил от стария силикон от ъглите на гарнитурата тои си е направила хубави легълца и си ляга добре на местата за това и няма проблем с теч. Но това си е късмет, силикона е почти задължителен на тези 8 места за да не се налага пак отваряне на капака, де се вика да си вържеш коня
                          Здравейте, Изчетох форума и виждам че е масово регулирането на клапаните.Моите клапани също ги регулираха лятото в едно гаражче и всичко беше ОК допреди седмица. Сега имам друг проблем.
                          Когато сам на свободна, много често оборотите ми са 1500 / при нормални 800/ . като дам газ до 3-4000 оборота след това падат до 800 за малко и пак се вдигат до 1500.
                          Някой има ли идея какъв може да е проблема сега,получих мнение, че може да е датчик които е подсъхнал от газта и ми активира смукача!!!
                          Благодаря предварително

Коментар

Дали да не почистиш моторчето за празен ход(провери ли го?)?
                            CRV 1998г 128кс

Коментар

Първоначално публикуван от Honda fan Преглед на мнение
                              .............получих мнение, че може да е датчик които е подсъхнал от газта и ми активира смукача!!!
                              Благодаря предварително
                              Еиии все си мисля че нищо не може да ме изненада, ама явно още се намира някои уникат да измисли нещо, като този дето ти е дал това мнение
                              Каква беше твоята газова обикновена или ГИ. Като за начало почисти си моторчето за празния ход, на хонда му викаха с едно странно име което така и не запомних нещо си IVAC намира се от зад на жирафа едно черно цилиндрично с два болта е хванато към жирафа и букса за него. Като го свалиш има една мрежичка която при теб яко се е затлачила, промии там с бензин квото видиш и не си помисляи да го разглобиш на по дребни части. Мрежичката е достатъчно за да си доиде всичко на място. Ако и тогава не се оправи ще го мислим но на 98% е това особено пък сега като паднаха темп.

Коментар

Първоначално публикуван от Иво82 Преглед на мнение
                                Здравей колега .
                                При нас цената на такава помпа на GMB е 45-50 лв (днес смених такъв ангренаж)
                                Кои сте Вие с тая цена на GMB????? аз с отстъпка я взех 65 от цена 105 а Вие на 45-50????? или между двете няма нищо общо или някои яко печели?
                                п.п. само при мен ли половината от снимките на колегата spoko не се виждат и то баш наи важните ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X