Обява

Свий
Няма добавени обяви.

CR-V Клапани

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: CR-V Клапани

Моята Хонда е със двигател B20Z1-147к.с. и е със ламбда сонда преди катализатора. Друг датчик нямам.Този след катализатора показва когато катализатора е запушен и не работи добре. Дори при изтърбушен катализатор ,ако е само с ламбда сонда, това не трябва да влияе на двигателя, защото тя мери нивото на кислорода във изгорелите газове и определя дали сместа е богата или бедна. Справка тук:http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%...BD%D0%B4%D0%B0. Но ако не работи правилно , двигателя би трябвало да влезе във авариен режим ,при който да използва зададени заводски стойности ,за да продължи работата на двигателя , но при това неминуемо се променя и разхода на гориво и работата на самия двигател.
    CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

Първоначално публикуван от emicha1 Преглед на мнение
      На теория сигурно, но на практика лично съм го изпитал с издухан мотор, на който реших да ремонтирам основно първо главата и ако няма подобрение ,после двигателя-шлайф глава ,нови клапани ,водачи, гумички.....абе всичко на шес ,не само, че спря да върви като преди ,ами и започна да пали по-трудно! Ще кажеж ,че толкова е направен и ремонта , да на 100% качествен ,ама предварително си знаех, че има 30% вероятност да се влоши след това положението,както и стана!Но това е друга тема!
      Айде до по-късно ,за другите неща,че имам малко работа /отивам при сестра ми/,или като ми дойдеш на гости като имаш път насам-поканен си!
      Да, ама едно е да сменяш клапани, и съвсем друго е да ги регулираш. Като ги смениш, колкото и да ги пасваш, трябва им време след това да се донапаснат. А ако само ги регулираш, и всичко друго освен хлабината им е в ред, няма какво повече да се напасва - отдавна са го свършили, понякога още в завода.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колеги, на мен ми предстои закупуване на ЦРВ 1 генерация и с интерес следя вашия форум. Във връзка с това имам следния въпрос: Когато купя колата (надявам се да намеря скоро подходящата), направя обслужването и реглажа на клапани, след слагането на ГИ, трябва ли отново да регулирам клапаните или няма смисъл. И още нещо, препоръчайте ми добър майстор или сервиз за обслужване.

Коментар

Първоначално публикуван от HONDAEXPLORER Преглед на мнение
          Оф пак ше лягам отдолу довечера май. Аз що си мисля, че нямам втора сонда пък съм с едрия двигател. Между другото колега vadoiv според мен няма да има ефект от усилията с втората псевдо сонда щото така или иначе ще си регистрира бедна смес още първата. Тука работата е за регулиране на сместа от което неизбежно ще се вдигне разхода. Но това един свестен газаджия би трябвало да ти го е казал, а аз почвам да се съмнявам в първото щом е отсякъл, че като светне лампата нямаш грижи и можеш да я изтърбушиш дори.
          Здравей колега..,какво стана....имаш ли втора л.сонда...? Явно твоята версия ще се окаже правилна... Днес се наложи да ходя до Дупница.. и след като дневния километраж чукна 50км..,откакто поставих втулката и изчистих грешката..,чек-лампата отново светна и кода естествено е №45... Твоята лампа свети ли ... и какъв е начина за отстраняване на проблема... според теб...Утре съм решил да изчистя грешката,и да покарам известно време само на бензин...(пак почти толкова км.) и ако лампата не светне...,явно ще трябва да сменявам "газаджията". М/у другото на Гранд Витарата съм също с ГИ..,но "Бардолини" и там никакви лампи не светят(абе от от 6 години и над 70 000км..,никакви ядове..,само се кара). Да не би ГИ на Хондата (който е някакъв AG-също италянски),да няма ламбда симулатор.. или нещо токова и да насмита компа....Иначе разхода на Хондата е приличен около 10/100-извън града и 12-13/100 в града(значи не влиза в авариен режим...,както споменаха някои колеги и разхода да е завишен).
          SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

АГ е хубава уредба и само кофти настроиката може да ти светва лампата, но аз се обазалагам че и на бензин ще ти светне, маи маи сондата ти е в будна кома и като се успи много и аиде честито. Покараи на бензин ама 100км за да си сигурен ще светне или не.
            Жоро8109 не е нужно да се прави реглаж след монтажа, въобще не знам що всеки свърза реглажа на клапаните с газовата, като че ли без нея тои не е нуженм тва си го пише в книгата на 20 000 проверка ако има нужда (обикновено няма) регулираш. Така че като си я обслужиш и регулираш следващия път след 20-30 х.км.
            Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
            Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
            Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
            Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
              АГ е хубава уредба и само кофти настроиката може да ти светва лампата, но аз се обазалагам че и на бензин ще ти светне, маи маи сондата ти е в будна кома и като се успи много и аиде честито. Покараи на бензин ама 100км за да си сигурен ще светне или не.
              Благодаря ти Zero..,така и ще направя...,но ако наистина се окаже "заминала л.сонда",в коя от двете да търся проблема.. П.П Знам че темата е за клапани..,но за момента тях съм ги оставил да почиват..!

Коментар

Абе.... мене ми се щеше да я снимаш тая задната да я видя, така и така си я свалял поне видя ли колко кабела има и къв цвят са, и сигурен ли си че е ламбда сонда ми не некъв си друг чишит датчик, верно ли си е чиста сонда?. Инак си мисля че първата ще да е. Направо ме фърли в тъча с тея две сонди Може би на диагностика ще показва в коя е проблема ама.....

Коментар

С 4 (четири) кабела е...,цветовете не си ги спомням..,утре ще я снимам...,но дали ще се справя с качването на снимките... Та...,само мойта ли е с две сонди е"ати..

Коментар

Е гати, ще излезе че верно си е сонда. Е па дали само твоята.... никъде не намирам имфо за тея пусти сонди и в аутодата не ми излиза... някои по отворен да каже
                    Ооооооооооооо сетих се къде ще видя, биваше един вин да имам ама аиде и без него е ся ще кажа
                    Верно две са мамка му а коя ти праи номера вече не знам http://old.japancars.ru/cat/honda/index.php?hmodtyp=15558,15559,15560,15561&npl=17S1011&_nplgrp=3&nplblk=B__0200

Ако питаш мен, откачи кабелите на двете вържи ги на възел и много им здраве
                    Последно редактирано от zero; 29-11-12, 22:15.

Коментар

Колега при след монтажа на ГИ отначало на всеки около 30 км. изминати на газ ми светваше чека, грешката се изчисти с откачане на акумулатора, отидох при газаджиите бутнаха настройките и оттогава за около 800 км. не е светвала, след 100 км. ще ходя на донастройка и ще видим какво ще кажат.
                      Honda CR-V, 2001 147 h.p.
                      Citroen C4, 1.4 vti

Коментар

аааааааа по хубуу недеи ходи, ще вземе да ти я омаже абре кви са тея донастроики аз от как съм я сложил сервиз не е видяла

Коментар

Здравейте колеги, попрочетох тук там из чужди статии и бих могъл да обобщя следното. Колкото по-нова е колата шанса да бъде с 2, 3 и дори и повече сонди/ Оксижен сензори/ нараства. Може би е свързано със завишаване на изскванията за вредни емисии. Самите те не са взаимозаменяеми тъй като вършат различна работа. Тези които са веднага след катализатора обикновено следят за правилната му работа, не са просто температурни такива. Предполагам, че при нашите Хонди вграждането на втора сонда започва от 2000г. и затова тези които са произведени дотогава нямат.
                          ЕКУ то на хондите е по чувствително към обедняване на сместа и затова по-често регистрира грешки при газта, докато други марки дори и японски го нямат тоя проблем. Най-лесния начин за намаляне на вероятността от засичане на бедна смес е обогатяване на сместа, до степен в която не се отчита грешка. Преобогатяването обаче също е с лоши последствия.
                          Колега VADOIV, забеллязал ли си в кой момент ти светва лампата? Обикновено е при каране с полуотнета газ, тоест при едва натиснат педал на газта.
                          "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Не знам, аз от хондата по непокис кола не съм видял, малеее имах един фиат , настроика на газовата ли, пфффффф и господ не можеше да накара компа му да се погоди с газивя, чек не светеше ама така му се омазваше адаптацията че всяка сутрин му се молиш да запали и таино се надяваш ако го строи да го закараш по наи бързия начин в некое дере дето и кучета не минават.

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
                              аааааааа по хубуу недеи ходи, ще вземе да ти я омаже абре кви са тея донастроики аз от как съм я сложил сервиз не е видяла
                              Ами ГИ е в гаранция и има определени изисквания, които трябва да изпълня при изминати определени километри.
                              Honda CR-V, 2001 147 h.p.
                              Citroen C4, 1.4 vti

Коментар

Верно че така беше При мен изискването беше само да си сменя филтъра на 15 000.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X