Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Повишено налягане в охладителната система

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Повишено налягане в охладителната система

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
    Pavle вие сте като разбивачите на митове бре ква хипотеза задълбочена сте направили За съжаление това не е оправдание една система да тече все пак колегата е спрял теча от едно място тя е текнала от друго, маркучите му са твърди което е най- главния покзател, за кви резки температури говорим тва да не е 80 годишна баба да и влияят температурите на ставите Ще мине време и всичко ще излезе на яве.
    Виж,бат Слави понеже пропуснах в другата тема да пиша-на мойта маркуча горния и при -15 и при +15 все така си се втвърдява като поработи малко колата.Е!вярно е че аз + или - 0,5 атмосфери с ръката няма как да го преценя.И--и-ииии при мене и при Риван мооже да е гарнитура,ама може и да е глава!Затова те бъзгам в общите приказки да разсъждаваш малко.Ще е полезно за колегите,щом си патил.Аз лично за сега ще спазя твоето правило № 1 докато още работи и не пие като ламя ще карам.Като почне да пие като ламя ремонт-ако не съм я продал дотогава де.
    п.п.Това с парфюма искрено ме разсмя.Звучи логично!Само да питам-марков ли трябва да е или обикновен-парфюма?
    имах и Toyota Rav 4 2006g.
    Mitsubishi Lancer 2008g.
    Honda CR-V 1998г.
    Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Колкото е по марков толкова по дълготраен е ефекта Ти си писал втвърдяват се маркучите ама не си писал колко твърди, тва е доста разтегливо понятие Виж ако са твърди като сух шепк работата въобще не е на добре Карай няма се плашиш то ако и е писано да е радиатор нема да е гарнитура .
      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
      Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Колкото е по марков толкова по дълготраен е ефекта Ти си писал втвърдяват се маркучите ама не си писал колко твърди, тва е доста разтегливо понятие Виж ако са твърди като сух шепк работата въобще не е на добре Карай няма се плашиш то ако и е писано да е радиатор нема да е гарнитура .
        Не,не,нее-е-е.Бе не като твърд шпек бе,като,като,нещо като пак шпек,ама вече свършил работа
        Mitsubishi Lancer 2008g.
        Honda CR-V 1998г.

Коментар

Ти си писал втвърдяват се маркучите ама не си писал колко твърди, тва е доста разтегливо понятие
          Ама и аз затова писах, че е много субективно.В интерес на истината трябва да уточня, че преди да почне да хвърля антифриз не съм обърнал внимание колко са твърди. Жокер дава колегата petkov__bb.Ако не иска да става реклама, може и на лични къде в София е сервиза
          Последно редактирано от rivan; 26-01-15, 11:40.
          Honda CRV-1998 г. 128 к.с. продадена
          Honda CRV- 2004 г. 150 к.с. бензин

Коментар

Първоначално публикуван от rivan Преглед на мнение
            Жокер дава колегата petkov__bb.Ако не иска да става реклама, може и на лични къде в София е сервиза
            На приятели и колеги- помагам!
            С най-голямо удоволствие бих помогнал,но съм ВИ доста далеко-гр.Лозница.
            -Надявам се някой от утвърдените колегите със сервиз в София да отдели малко време за диагностиката ,за да знаете има ли проблем и какъв е произхода.
            (Ако има някъде пробив по- добре е да вземете мерки,защото "газовете" могат да "ерозират" главата, или блока ).

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение

(Ако има някъде пробив по- добре е да вземете мерки,защото "газовете" могат да "ерозират" главата, или блока ).
              За да има ерозиране на блока или главата, от радиатора при отворена капачка и запален двигател трябва да блика като гейзер и да се кара така доста, а ако това се случи, със сигурност двг. ще прегрее и ще е за доста сериозен ремонт.Виж по-нагоре клипчето как работи с махната капачка.
              ето го клипчето пак:http://youtu.be/JjK3gK_GtIw

Коментар

Първоначално публикуван от rivan Преглед на мнение
                .Виж по-нагоре клипчето как работи с махната капачка.
                ето го клипчето пак:http://youtu.be/JjK3gK_GtIw
                Признавам ,че от клипчето не мога да се ориентирам.

Щом искате да направите пробата първо загрейте колата до работна температура (да отвори големия кръг).Изгасете двигателя,отворете внимателно паровъздушния клапан и долейте до гърловината с антифриз (стиснете маркуча към разширителния съд за да не прелива към него). Запалете и оставете двигателя да работи на празен ход няколко минути-ако започне да прелива и се виждат газови мехури.......

Коментар

Развитие по темата:Днес реших да огледам маркучите, които водят към отоплителния радиатор, да знам какво ще трябва да сменя, и забелязах, че откъм мотортия отсек те са хванати директно към радиаторчето.Ако това е така и вътре в купето няма други съединителни маркучи... значи просто ми тече радиаторчето на парното.Иначе няма откъде да имам антифриз в краката .
                  Моля, ако някой е сменял радиаторче на парното, моля, нека сподели, че в руското ръководство няма снимка.

Коментар

Съвсем пак странично,щото и мене ме чопли!Първо към колегата "ПетковББ"-Добре де къв е смисъла на загряд двигател,да се отваря паровъздушния клапан и да се гледа за балони и газове,като всички тук твърдите,че щом автомобила загрее и блока и гарнитурата-материала се разшири и се запушвали пукнатините-ми тогава от къде балони-излиза,че следва двигателя да е преохладен примерно да се вкара колата във фризерно хале или да се чака температура под -10 градуса,да се оо-о-олади убаво и като се запали да се гледа тогава.Така ли е или не е?
                    Другото-Понеже вчера пак умувахме с колегата Риван?Хайде сега разбиращите-Добре де-Има пукнатина-някъде-на гарнитура или на глава не знам колко има значение,но приемаме че има.Тогава пали се колата на студен двигател-налягането в цилиндрите е приблизително 10 атмосфери,а това на въздушния клапан 1,1-това означава,че автоматично той трябва да отвори и да започне да пълни компенсаторното казанче.Така ли е?Аз казвам Да!Не би трябвало да го брига дали е загрял или не.В неговия-в нашия случай това не става-Тогава?Нека кажат компетентните!
                    Риване-брат виж аз какво забелязах на мойта убавица-Слушая сега-следя я две сутрини-работи така-паля я работи около 2-5 минути-тръгвам с детето и го оставям на градина-разстояние 1500 метра.На триста метра преди градината включва на газ.Температурата на вън днес е 0 градуса.Там се бавя докато го оставя около 5-10 минути.Паля я пак и до работата около 2300 метра-чакане на два светофара по 5 минути-работи си на газ-втория път като я запаля веднага преминава на газ.Така-а-а!Спирам в работата,отварям капака,пипам горния маркуч топъл,като го стиснеш твърд,е не като шпек салам-за мене нормално твърд.Пипам долния маркуч-А-а-а-а- Нацяло студен.Парното в колата е на 6 даже на 8,на 10 т.е. духа си топло както си трябва,снега се топи по стъклата,а долния маркуч студен.Паля я на масто отново и се зареждам пред нея,бре работи около 3 минути и О-ооо!Чудо и долния маркуч,се стопли,но през това време аз само стискам горния които е твърд ,а долния студен и мек на паниран кашкавал.Стори ми се,че докато затопли долния кръг/марчук/като,че горния стана по твърд за времето докато поработи и отвори долния.Днес на "0" градуса мойта само навлажни леко крайщата на радиатора около канта на горното казанче.Защо ти пиша това-Вчера тази маниполация я повторих но на -1 градус и вчера пусна около 10 грама антифриз от окантявката на радиатора.Днес реших пак за видя нещата.Сега да ти кажа аз до какъв извод стигам-Муден Термостат!Най вероятно заради годините работа.
                    След като вече отвори всичко мирясва!поне при мене е това-гадта мръсна се е спекла и и трябва по висока температура и време за да отвори,а студения паровъздушен клапан с по твърдата от студа пружина за момента дава възможност на налягането да се вдигне малко повече примерно на 1,5-може и 2 атмосфери-колата работи на газ и повече грее,а малко преди да отвори клапана мойта повърне по малко.
                    При тебе-Ако духа от гарнитура или от изпарителя на газта-ми пак майка му стара трябва компенсаторното казанче да се напълни до ушите,то не е.Така ли е.-тече ти от парното и от горния маркуч-Ами майка му стара това е все горния кръг-кръга с термостата-От къде си сигурен,че гадта-както и твойта и мойта от времето отваря пълноценно,а не е отворил само на четвърт.Времето е студено,горния кръг и колата компенсира от студеното време-Вчера ми каза,че от горния маркуч пак ти е потекло.Аз знайш какво ще направя-ей така за спорта.Първо ще сменя на майта термостата-Еми брат 15 кинта е!Смешно е и за труд толкова.Вместо да сменяш маркучи и работи иди си смени термостата-Моля те!
                    Mitsubishi Lancer 2008g.
                    Honda CR-V 1998г.

Коментар

Другото-Понеже вчера пак умувахме с колегата Риван?Хайде сега разбиращите-Добре де-Има пукнатина-някъде-на гарнитура или на глава не знам колко има значение,но приемаме че има.Тогава пали се колата на студен двигател-налягането в цилиндрите е приблизително 10 атмосфери,а това на въздушния клапан 1,1-това означава,че автоматично той трябва да отвори и да започне да пълни компенсаторното казанче.Така ли е?Аз казвам Да!Не би трябвало да го брига дали е загрял или не.В неговия-в нашия случай това не става-Тогава?Нека кажат компетентните!
                      по същата логика при такта запалване сети се колко става налягането в цилиндъра от 10 на ...... тогава би трябвало да ти фръкне капачката на радиатора Абре Павле кви ги мислите с Ривана такива, кви са тея логики кво е тва проникновение дето те е обхванало тебе особено Ти колко мислиш че е таз цепка или пролука в гарнитурата че през нея да минат 10 атм и да се усетят на капчката, ми то ако е така одавна да е направил воден удър щото цилиндъра ще се е напълнил с вода, тука става дума за "процепи" и неуплътнения с минимални отклонения, които се влияят от температурните разширения на главата а не за отвори и дупки и каналчета Ще се стигне и до там но иска каране При сегашното състояние дори като свалиш главата едва си личи къде е смукало
                      Колега Риван, това което виждаш от пред в купето може да не са щуцерите на радиатора, а само муфи за преход през купето, вътре зад муфите може да има пак маркучи които водят до радиатора на парното, така беше на Фиата, тук не ми се е налагало да се занимава с парно.
                      И още нещо, термостата не може да причини налягане, освен ако въобще не отвори и водата заври,така че стига сте го набеждавали, тои е само пречка за водата да се завърти към големия кръг но не е тапа към същия, защото големия кръг към входа е затворен от термостата но към изхода е отворен към двигателя където реално е малкия кръг Така че всяко налягане образувано в малкия кръг при затворен термостат е равно на същото налягане и в големия кръг с малката разлика от създаденото налягане на водната помпа.
                      Последно редактирано от zero; 27-01-15, 09:56.

Коментар

Добре де, приемаме, че има пробив и част от компресията отива във водата(антифриза).Къде отива след това?Или се събира някъде , прави въздушна възглавница и двг. прегрява поради липса на циркулация, или се събира в радиатора, при капачката(клапана)и при достатъчно дълга работа (и не толкова )започва да излиза във вид на мехурчета в разширителното казанче.Или маркучите се пръсват, защото налягането не се освобождава.
                        Защо в моето разш. казанче не се виждат мехурчета?Къде отива компресията, която надува маркуча?

Коментар

Ами скии ся, мехурчетата отиват най- горе в радиатора, о образуват въздушна възглавница там, ако налягането се вдигне до толкова че да отвори клапана на капачката то те отиват в разширителния съд, и съответно като изстине колата тя си смуква антифриза от него затова тои се губи. Има и още нещо че то не е само надуване, не забравяй че има и такт всмукване в цилиндъра и през същата тая микро цепка засмуква антифриз които изгаря. Ако тая цепка стане достатъчно голяма тогава въобще няма да се питаш къде отиват мехурчетата, а ще видиш вода като геизер да блика Така че пак казвам говорим за минимални количества газове които втвърдяват маркучите, ако искаш да ги видиш направи следното: намери начин да запушиш радиатора само горе на гърловината така че към маркучлето за компенсационото казанче антифриза да може да минава свободно, извади маручлето от казанчето и го пухни в един 3 литров буркан като сипеш вода на дъното и макуча да е потопен във водата. Запали колата и наблюдаваи маркучлето, след малко ще вземе да тече антифриз от него и да пълни леко буркана до известно време. Ако продължи пълненето и с него излизат и балончета то я работата ти е ясна, ако не излизат за всеки случаи изчакай я да отвори термостата въпреки че тои не е пречка за балончетата понеже на него има малка дупка с клапанче която е спецялно с тая цел да обезвъздушава системата, но за да си сигурен че някъде не се е задържал въздушен джоб. Ако не пуска балончета в буркана може да спиш спокоино, и да се заемеш пак с капачките, щото трябва да намериш причината за твърдите маркучи. Ти каза че имаш газ, сигурен си че антифриза ти не мирише на газ нали ?
                          Последно редактирано от zero; 27-01-15, 10:52.

Коментар

Всъщност, сега при положение че имаш течове на антифриз, докато не ги спреш винаги ще имаш въздух за обезвъздушаване в системата и съответно теста на Слави няма да е правдив. Според мен единствения вариант да надува маркучи е капачката или както по добре звучи паровъздушния клапан да не работи коректно. Едва ли системата ще е изчислена така че да се предпочете надуване на маркучите вместо освобождаване на налягането през клапана. Друг е въпроса откъде и дали се повишава постоянно налягането в системата и доколко и изправна капачка би успяла да компенсира.
                            "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Ами скии ся, мехурчетата отиват най- горе в радиатора, о образуват въздушна възглавница там, ако налягането се вдигне до толкова че да отвори клапана на капачката то те отиват в разширителния съд, и съответно като изстине колата тя си смуква антифриза от него затова тои се губи.
                              Мехурчетата , отивайки в разширителния съд трябва да се виждат, особено както аз изкарах маркучето в бутилка от минерална вода, пълна до половината.

"и съответно като изстине колата тя си смуква антифриза от него затова тои се губи" - тава е предположение
                              факт е, че антифриза сълзи на снадките с маркучите и се губи и това се вижда.

" намери начин да запушиш радиатора само горе на гърловината така че към маркучлето за компенсационото казанче антифриза да може да минава свободно, извади маручлето от казанчето и го пухни в един 3 литров буркан като сипеш вода на дъното и макуча да е потопен във водата. Запали колата и наблюдаваи маркучлето, след малко ще вземе да тече антифриз от него и да пълни леко буркана до известно време. Ако продължи пълненето и с него излизат и балончета то я работата ти е ясна"

така системата ще работи без да е налице задължителното налягане от 1,1 кг/см^2 което пък от своя страна ще свали температурата на кипене на охл. течност и е напълно възможно гарнитурата наистина да пробие, а ако не то като страничен ефект да се появят мехурчета в охл. система, в резултат на завиране на течността.Този ефект съм наблюдавал едно време на москвича, къдети охл. система е аналогична - при омекнала пружина на капачката(клапана)двг. загрява и изхвърля течността, само доливам антифриз и сменям капачката и си работи дълги години нормално.

Коментар

Първоначално публикуван от HONDAEXPLORER Преглед на мнение
                                Всъщност, сега при положение че имаш течове на антифриз, докато не ги спреш винаги ще имаш въздух за обезвъздушаване в системата и съответно теста на Слави няма да е правдив. Според мен единствения вариант да надува маркучи е капачката или както по добре звучи паровъздушния клапан да не работи коректно. Едва ли системата ще е изчислена така че да се предпочете надуване на маркучите вместо освобождаване на налягането през клапана. Друг е въпроса откъде и дали се повишава постоянно налягането в системата и доколко и изправна капачка би успяла да компенсира.

Съгласен , само със забележката, че изобщо нямам въздух за обезвъздушаване

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X