Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Повишено налягане в охладителната система

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Повишено налягане в охладителната система

Аз имах подобни проблеми с нисан съни. Смених и гарнитурата-като я отворих се оказа, че е била вече пътник, и не е било излишно да я сменя, ама проблема изобщо не е бил от там.
    А проблема беше, че изхвърля антифриз през кзаначето. То си е отворено към атмосферата, и вашите би трябвало да са, сигурни ли сте, че не са?
    Та всичко се оказа от капачката-паднала е гумичката която затваря точно радиатора. И антифриза си се разширява безпрепятствено, отива в казанчето, и оттам се лее навън...

Сложих една гума на капачката и работата се успа. Мислех да си купя нова капачка, ама понеже тази си работи супер-не ме сърбят излишни 15 лева...

Та вижте си капачките де, понякога причината е толкова елементарна, че не я виждаме.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

[QUOTE=zero;2686247]При една нормално работеща система без натоварвания на двигателя това няма как да стане, да заври водата само щото не е под налягане, може температурата на завиране да е по ниска но не е достъчно ниска, ако трябва да сме подробни може да вземем и атмосферното налягане на определена надморкса височина, демек на плажа на морето ще заври на по високи градуси от колкото на Пампорово С часове да я оставиш да бачка на място няма да заври още повече сега зимата в студа Карал съм години без капачка на ланчата и никога не е завирала [/QUOTE

Грешката е моя признавам си без бой!Неточно употребих думата "заври" - имах предвид кипи.И така, ако системата работи при по-ниско налягане, без капачка, то течността ще кипи( преминаване от течно в газообразно състояние)при по-ниска температува, като примера с Пампорово.Какво следва от това: Кипенето за разлика от завирането(когато целия обем течност достига точката на кипене) може да бъде локално - само в местата на контакт с по-топлата повърхност на главата(представете си тенджера с вода на котлона-отделят се мехурчета вода във фаза газ, но това не значи, че тенджерата пропуска)Та да се върнем в охл. система, където антифриза контактува с нагорещената повърхност на главата.Ако налягането е по-ниско(щото сме свалили капачката), то отделянето на мехурчета ще е по-интензивно и охлаждането в този участък ще е по лошо, защото газовете пренасят топлината по-лошо от течностите.При това, докато мехурчетата стигнат до гърлото на радиатора, повечето ще са преминали отново в течна фаза и може изобщо да не ги забележим.Ще започнем да ги забелязваме повече, когато темп. на цялата система наближи точката на кипене.Затова и конструкторите са заложили охл. с-ма да работи под налягане.[U]Не препоръчвам на никого да пробва работа на двг. без капачка при темп. близка до работната.
      До Пенчо - не е и незнам къде може да се премери
      Honda CRV-1998 г. 128 к.с. продадена
      Honda CRV- 2004 г. 150 к.с. бензин

Коментар

Налягането може да се повиши и от запушен радиатор.
        Проверете дали при загрял двигател и отворен термостат, цялата пита е равномерно топла, а не се доверявайте на топлината на изходящия маркуч.
        Последно редактирано от emicha1; 27-01-15, 18:48.
        / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

[QUOTE=rivan;2686325]
          Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
          До Пенчо - не е и незнам къде може да се премери
          Ами това питай! Все някой ще откликне.Че тая клавиатурна логорея е ....леко несъстоятелна.

Коментар

Първоначално публикуван от emicha1 Преглед на мнение
            Налягането може да се повиши и от запушен радиатор.
            Проверете дали при загрял двигател и отворен термостат, цялата пита е равномерно топла, а не се доверявайте на топлината на изходящия маркуч.
            Ц не е запушен радиатора, има си нормална проходимост

Пенчо"Ами това питай! Все някой ще откликне.Че тая клавиатурна логорея е ....леко несъстоятелна."

ами питах вече ама най близката оферта е разградско май...

В събота ако стигна до Пловдив може zero да я погледне, ако е свободен де
            Последно редактирано от rivan; 27-01-15, 19:02. Причина: допълване

Коментар

Уж съм аиляк, мога само да и бръкна по дупките и да я видим как се държи, колко надува що надува
              Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
              Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
              Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
              Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Първоначално публикуван от rivan Преглед на мнение
                Значе представи си следното:студен двг., палиш, темп. се повишава, налягането също.Клапанът отваря и част от течността преминава в разш. казанче, а друга част изтича през маркучите извън системата.гасиш, двг. изстива и антифриза се свива. Обратното клапанче се отваря и част от антифриза се връща от разш. казанче в системата.В разш. казанче е течността без това количество, което е изтекло през маркучите на местата, където сълзи.Течността в разш. казанче намалява.
                За какъв въздух говориш, не мога да разбера?

"въздуха за който ти говоря че предизвиква обезвъздушаване" ???
                Имам предвид следното: След като имаш течове от неплътности, е ли възможно след като антифриза се охлади и направи подналягане в системата освен че си сръбва обратно от казанчето, да реши да си смукне и въздухче през същите тези неплътности докато си изравни налягането. В крайна сметка това е без значение тук, тъй като от всичко написано аз лично бих си направил следния извод точно в едно дълго изречение:

Ако съм убеден, че капачките са ми в ред то в случай че имам по-високо от работното налягане следва целия "излишен" антифриз да се излива в казанчето, а не от маркучите докато остане толкова че да я прегрея, ако ли не твърдейки, че капачките са ми в ред и нямам ненормално налягане то излиза, че просто връзките ми са станали толкова калпави, че не удържат вече и нормално работно налягане.

И въпросите стават само 1:
                1. Имам ли изобщо повишено налягане
                Последно редактирано от HONDAEXPLORER; 27-01-15, 19:45.
                "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

До zero:Е така де, това стига.Може и аз да пропускам нещо в описанието на проблема.Друго си е повече очи да гледат!

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                    Много писане,много изводи и съждения и "звучат" добре- Да,Да ама..............
                    -Понякога е по добре малко повече четене, вместо писане-отивам да чета.....
                    Еми като не споделяш-Чети!
                    имах и Toyota Rav 4 2006g.
                    Mitsubishi Lancer 2008g.
                    Honda CR-V 1998г.
                    Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Първоначално публикуван от pavle Преглед на мнение
                      Еми като не споделяш-Чети!
                      Предложих проверен през годините "алгоритъм",но или не ме разбраха или не "харесаха" предложенията.
                      -Всеки сам си решава-съветите са безплатни. Що се отнася до изводите ,много от тях са с "антагонистично" естество и явно се получават при "други" физични реалности с които не съм се "сблъсквал"!
                      -Във Форума има много участници,доказали многократно знания и опит,които сега само "влизат" да прегледат дебата и "отминават"....Вероятно си имат причина.
                      Ученето чрез проби и грешки не е съвсем безплатно.

Коментар

Да всъщност Петков е прав, форумите отдавна не са място където да се получи компетентна безплатна помощ. Те се поддържат най-вече от хора които нямат достатъчно знания и умения( като мен), но имат идиотски ентусиазъм и желание да съдействат. Ползването на форумите е безплатно дотолкова доколкото отказвам да се възползвам от рекламите с които ме облъчват. И накрая добре че все пак има някаква тайна надпревара по компетентност сред тези които разбират и от време на време нарушават обета за мълчание инак ще я окъсаме здраво.
                        Последно редактирано от HONDAEXPLORER; 28-01-15, 11:48.
                        "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Е как, нали Ривана е потенциален клиент
                          Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                          Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
                          Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
                          Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Първоначално публикуван от HONDAEXPLORER Преглед на мнение
                            Да всъщност Петков е прав, форумите отдавна не са място където да се получи компетентна безплатна помощ. Те се поддържат най-вече от хора които нямат достатъчно знания и умения( като мен), но имат идиотски ентусиазъм и желание да съдействат. Ползването на форумите е безплатно дотолкова доколкото отказвам да се възползвам от рекламите с които ме облъчват. И накрая добре че все пак има някаква тайна надпревара по компетентност сред тези които разбират и от време на време нарушават обета за мълчание инак ще я окъсаме здраво.
                            Що да се заблуждаваме!Кое на този свят е безплатно- боя за клиенти между отделните интернет сайтове и доставчиците на интернет.Нека ,се уважаваме помежду си.Всеки един регистрирал се тука или на друго място има своята стойност,както за притежателя на сайта,така и за интернет доставчиците.Сръдня по този въпрос мисля няма.Да-а-а на компетентните сигурно им е писнало от лаици,но нека не забравяме,че те пък съществуват и са оценени благодарение на нас "простолюдието",ами ако всичките могат и знаят всичко- само си го представете-ми то се обезсмисля всякакъв социален контакт помежду ни.Тогава нито ще ни е необходим интернет,нито сайтове и форуми.Компетентните и доказалите се хора,колега Петков не се занимават и не са се занимавали с преглеждане на теми от този или от онзи форум.Те си имат достатъчно работа за да щракат по клавишите за това или онова мнение!Експлоер и ти не си прав и не се подценявай и унижавай като човек"Те се поддържат най-вече от хора които нямат достатъчно знания и умения( като мен), но имат идиотски ентусиазъм и желание да съдействат. "Всички тука колега имаме достатъчно знания и умения за сферите в които работим,а това тука да се опитваме да разрешим това или онова свързано с нещо любимо-се нарича "Хоби".Да-а-а Хоби и тук "професионалните" знания са на ниво кой колко повече е научил,опитал и напреднал-професионално хоби няма!Затова тук няма професионалисти и никой не се е определил и титулувал, като професионалист-по-горе съм описал защо!Това е!И няма да кажа,сори за спама.Стойността,уважението и истината-не са спам!
                            имах и Toyota Rav 4 2006g.
                            Mitsubishi Lancer 2008g.
                            Honda CR-V 1998г.
                            Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Аз пък не разбирам, как може някой да очаква форум да му премери налягането в системата, дори и след близо 90 постинга.

Коментар

Първоначално публикуван от pavle Преглед на мнение
                                .Компетентните и доказалите се хора,колега Петков не се занимават и не са се занимавали с преглеждане на теми от този или от онзи форум.Те си имат достатъчно работа за да щракат по клавишите за това или онова мнение!
                                Повярвайте Си и не вярвайте на нито едно мнение,защото ще влезете в противоречие с тезата СИ! По Вашата логика, ако се уважавате и уважавате другите, не трябва да предлагайте, явно некомпетентни мнения.
                                "Тук във Форума пишат само лентяи и некомпетентни според извода ВИ."
                                -Има колеги с различно мислене и поведение доказано през годините на съществуването на този Форум.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X