Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с оборотите на празен ход - CR-V на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с оборотите на празен ход - CR-V на газ

Мушеник, не ти е верен теста бре виж втората салфетка де я държиш, направи теста със салфетка на същото място на първи клип почти си допираш пръста със салфетката до аспуха а на 2 ри си на 3-4 санта от него. Аиде имаш задача за утре
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
    Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Тома Неверни, сигурно се бъзикаш! Едно и също е разстоянието, но на втория клип газовете въобще не ми дават да се приближа защото се движат в една посока, докато на първия направо ме засмуква. То се вижда и по вибрациите на тръбата. Давай твоето дупе/ауспуха де/ да видим, как танцува на празен ход.
      "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Първоначално публикуван от HONDAEXPLORER Преглед на мнение
        Тома Неверни, сигурно се бъзикаш! Едно и също е разстоянието, но на втория клип газовете въобще не ми дават да се приближа защото се движат в една посока, докато на първия направо ме засмуква. То се вижда и по вибрациите на тръбата. Давай твоето дупе/ауспуха де/ да видим, как танцува на празен ход.
        Ама кажи в крайна сметка за аудиторията само двата клапана 1 и 4 ли пипа или прави реглаж на всичко!Айде де любопитно ми е!
        имах и Toyota Rav 4 2006g.
        Mitsubishi Lancer 2008g.
        Honda CR-V 1998г.
        Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Тея дни като я подкарам, че моята залежава зимния сезон
          Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
          Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
          Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
          Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

колега и в крайна сметка оправеха ли се оборотите на празен ход?Защото и аз го имам същият случай но на метан.

Коментар

Ако въпросът е към мен, аз проблем с обороти нямах, а по скоро неравномерна работа с гърмежи. Опиши твоя проблем.
              "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Проблемът е че при празен ход оборотите падат до 500.От прочетеното в нета разбрах че няма стъпково моторче а някаква дроселова клапа която се почиствала периодично.Можете ли да ми кажете къде се намира тая клапа и как точно се почиства?Или ако проблемът може да е другаде .Само да вметна че клапаните ги регулирах.Хонда Н-РВ 105НР 4х4 1999г.
                Последно редактирано от никитов74; 07-02-14, 07:30. Причина: пояснение за колата

Коментар

Най отзаде го е тикнал японеца на майка си кътния търси там.2 болчета 12 го държат.Това на Витека,На 105 коня по-лесно се сваля.Там къде е дросевата клапа/върти се жилото на газта.Клапана за празен ход се намира отред на това тяло.
                  Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
                  Disco 1 бекъп
                  Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

Дано да се окаже от тая клапа,благодаря колега.

Коментар

Най добре я забърши с бензин -да и вземеш нагара,, черното,, и без други неща защото аз е пръсках с какво ли не, и стъпковия мотор и сега няма оправяне.

Коментар

Чисти се перфектно с Меглио и топла вода
                        Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
                        Disco 1 бекъп
                        Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

А!Ето я темата,намерих я!Чакай да копна от другата тема малко,че не ми се пише.Малко предистория.Преди да замина за чужбина,докато я карах оборотите и на празен ход бяха започнали да играят,ама малко с около 100 оборота-между 700 и 500,но не всеки път.Забелязах,че го прави и на газ и на бензин,като на бензин държи обощо по ниски обороти да кажем 600-400.Не го правеше всеки път само ако съм я държал дълго време над 3000 оборота примерно каране по магистрала и ,като трябва да отбивам на възела и изключа почваше да клати.Като покарам малко с 60-80км/ч примерно 10-20 минути и оборотите се стабилизират,после пак без причина след час каране пак заиграят и се оправят.Отдавах го на замърсена газ-горивото.Така я оставих.А-а-а сетих се за на Експлоера проблема,колегата от Бургас,не е правила буфканици и засмуквания от ауспуха.Та оставих я,идвам си онзи ден,акумулатора макар и нов паднал,запалихме я не държи никакви обороти на празен ход,пали падат на около 50-100 оборота,тресе,мъчи се иначе високи обороти държи.Загря пак така.но вдигна като че ли малко оборотите до към 300-400 и пак на газ и на бензин не миже да ги поддържа.Изгасих я и свалих и изчистих стъпковото моторче и дросела,ама като я запалих стана като в началото 50-100 оборота и не ще и не ще.Държах я докато включи пелките с една дъска на педала на газта опрян в седалката някъде около 1700 оборота и така включи перките след около 15 минути и като отпуснах педала пак буф до долу,аха да изгасне и ги вдигна до 300-350 и повече не ще,на газ на бензин все така на бензин като че е по зле.тази сутрин тръгвам за работа-о чудо-описал съм го по долу,копнах го от предишната тема.Ето:
                          "Хелоу,Салям-алейхум-Брей верно съм Ви липсвал бре!Здрасти Краси-бе цилиндрите са там,като я форсирам и си държа пръста на нея,като,че един цилиндър прекъсва от време на време,така го усещам,защото двигателя трепва за миг на високи обороти,ама дори да е така защо не държи обороти.Тази сутрин тъкмо ме зарадва и нъц.Пали от раз,вдига до 1500 оборота,викам браво-о-о,тръгвам добрее и като качи стрелката на водата на термометърчето от датчика,т.е. загря ела да видиш.Срам ме хвана по кръстовищата на София.Оборотите на празен ход падат до доло,аха да изгасне и се връщат до към 300-400,тресе гадно това на газ.На бензин падат до долу връща ги до към 200-300,но и на газ и на бензин не гасне майка и стара.Форсира се,тръгва има ряз,но-о-о имам уплах вече като ще изключам от скорост.Чудя се защо при изчистени стъпков мотор и дросел,вместо да стабилизира,тя започна да прави тез номера.Да не е за реглаж на клапаните,ама съм минал само 13 000-15 000 км. от последния реглаж.
                          Здрасти Емич!Здрасти Цочи!Цочи абе ползвах си предишна отпуска,знаеш как е трябва да се разходват дните,не чу ми се ходише навънка,ма реших да ида на топло при роднина и си много прав,в понеделник не ми се връщаше,ама като се сетих за убавицата CR-V и за Вас от форума и веднага ми мина носталгията по UAE!
                          п.п.Абе сетих,че май имаше такава тема за оборотите тука и ще прехвърля проблема там за дискусия! "Днеска пак,ще чистя дросела и стъпковото,па да не би да съм набутал сажди некъде си Баси,утре има час за газар,в други ден ще оди за нови свещи и може да и регулирам и клапаните,ама защо си влоши състоянието представа си нямам.Ще пиша ако открия проблема,па чешети си езиците и вие,може преди мене да го откриете проблема,ще се радвам на предложения!
                          Mitsubishi Lancer 2008g.
                          Honda CR-V 1998г.

Коментар

Близо година с такъв проблем и миене с препарати ,преди няколко дена май успях/да не чуе дявола/ .Където е цедката на стъпковия мотор, има петограм с пружина откъдето се регулират обороти на празен ход.Реших че с годините другата пружина от страната на манншончето е отслабнала и с помощта на вакума прави бела, затова пружината на петограма е замених с по къса.При монтирането на моторчето външно на опръстена който е във вид на осмица намазах с силикон да не би да смуче въздух.Засега проблема с обороти те е,че студена пали с повече въртене и след като запали трябва няколко секунди да и помагам постепено да задържи високи обороти.Най вероятно трябва да е доизкосуря с този петограм или от онова бронзово болтче,което е като жинглюр на дросела и се регулира пак въздух.Така, че колега при мен сега е по добре от тази рационализация.

Коментар

Здрасти Пранга,току що ида от газаджия-смес,мес на газ на бензин си е както трябва,милисекунди,рейка както трябва.Не можа с компа да вдигне повече оборотите и ми каза на колата ти не и стига въздух.Каза ми инжекциона си е вид карбуратор но с впръскване и ми вика ела сега да видиш какво ще направя,но това го провя само в присъствие на клиента.Извади една отверка и разви над дросела има един винт които е горе доло колкото една стотинка-моята е 128 коня с гърбицата-смесителя-та разви болта с цял оборот и половина и оборотите се нормализираха.Сега прави само следния номер оборотите падат нормално,както трябва до 1000 като изключа от скорост -там задържат и чак след около 10 секунди съвсем бавно,бавно и плавно застават на около 650 или 700 колкото трябва и си ги държи стабилно.Мене ме притеснява сега да не почне да гори повече защото преди беше ток-11-12,5 газ при скорос 120-140км/ч.по магистрала Тракия посока Пловдив,на обратно защото катери при същите скорости 13-13,5 газ и съм много доволен.Сега с това задържане явно ще гори повече.Така си мисля.
                              п.п.Майка и стара защо като съм изчистил и стъпково и дросел нещата не се промениха в добро.Каокво може да и е станало от седянето.На компа нямаше грешки.Баси случката.
                              Mitsubishi Lancer 2008g.
                              Honda CR-V 1998г.

Коментар

п.п.Майка и стара защо като съм изчистил и стъпково и дросел нещата не се промениха в добро.Каокво може да и е станало от седянето.На компа нямаше грешки.Баси случката
                                Павле, може и да не е от седянето, а от времето!

Добре де ... приемаме, че компа е уред и не дава грешки, демек няма кофти сензори. В него са задени стойности на горивната смес за които той получава обратна информация и следи да ги поддържа. В такъв случай при рязко падане на оборотите би следвало той да коригира впръскването за да ги задържи на долния минимум. Вероятно го прави правилно но нещо от отговорните елементи - стъпково, дросел, дюзи и т.н. не слушка и не изпълнява. Стъпково и дросел си проверил, остават дюзите. Остатъци от лошо гориво при по-продължителен престой образуват гняс и се случва да се позапушат инжектори но пък казваш, че и на безин и на газ все същата работа. Тоя болт дето го е развил майстора имаше ли вид да се саморазвил ... за какво отговаря? ... биваше да го снимаш с телефона!
                                P.S. Аз между другото не разбирам много от коли, просто така си размишлявам ...
                                Honda CR-V 1-st Generation

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X