Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зимни въпроси за CR-V

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Зимни въпроси за CR-V

Привет! Да не отварям нова тема: Като истински "стопанин" оставих течността за чистачки да замръзне в казанчето. Допълних с концентрат, стоя два пъти по над 10 часа в подземния паркинг на мола /на топло/ и НИЩО! Преди малко пробах: моторчето на помпата работи /чува се/ и пръска, обаче само отзад /на задното стъкло :-) /, Отпред - нищо! Какво да очаквам!? Цр-В 2000г.
    Markony RS: "Почнаха вече да ме викат за пътна помощ,заради Диското ,пък аз ходя с Харви-то"

Коментар

Понякога при замръзване е възможно маркучетата да се изскубнат от щуцерите.
      Изкарай я навън да загрее добре и тогава я остави в мола.

Коментар

Принципно ЦРВ-тата загряват много бързо след палене. Поне моята пали от раз без да подавам газ ако ще да е -20 и да е стояла седмица без движение. По отношение на паленето и загряването е часовник. Silverfox, най-вероятно газаджиите са творили и се постарай да им оправиш бакиите. Определено не е нормално да ти пали колата от трети или четвърти опит, особено пък ЦРВ. А иначе, всяка кола като е студено вдига до към 1200-1500 оборота на празен ход докато загрее. Това е нормално.
        Vitara 2.0 V6
        Honda CRV (Gen 1)
        Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
        ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
          Принципно ЦРВ-тата загряват много бързо след палене. Поне моята пали от раз без да подавам газ ако ще да е -20 и да е стояла седмица без движение. По отношение на паленето и загряването е часовник. Silverfox, най-вероятно газаджиите са творили и се постарай да им оправиш бакиите. Определено не е нормално да ти пали колата от трети или четвърти опит, особено пък ЦРВ. А иначе, всяка кола като е студено вдига до към 1200-1500 оборота на празен ход докато загрее. Това е нормално.
          Какво значи пали от трети четвърти опит или пали от раз. Човека ти е казал, че пали от трето четвърто превъртане. Твоята на -20 от кое превъртане пали, а след седмица?

Коментар

Да - пали от първия опит, но превърта 3-4 пъти. Със загряването няма проблем. Бързо и после не мърда. А за парното реших да преместя вързването на изпарителя след радиатора на парното. На него няма да му се отрази съществено, но на парното...
            Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от kalintry Преглед на мнение
              Привет! Да не отварям нова тема: Като истински "стопанин" оставих течността за чистачки да замръзне в казанчето. Допълних с концентрат, стоя два пъти по над 10 часа в подземния паркинг на мола /на топло/ и НИЩО! Преди малко пробах: моторчето на помпата работи /чува се/ и пръска, обаче само отзад /на задното стъкло :-) /, Отпред - нищо! Какво да очаквам!? Цр-В 2000г.
              Tърпение му е майката :-). На 21.12 около 14.00 пръскаше отвсякъде!!
              Markony RS: "Почнаха вече да ме викат за пътна помощ,заради Диското ,пък аз ходя с Харви-то"

Коментар

В1ера се справих с подобен проблем!На мен ми пръскаха само фаровете и на задното стъкло.Майстора погледна и вид,че са 3 моторчета и точно това за предното стъкло е изгоряло.Свали го и оттам в магазина.За Хонда не е имало,но взел за Форд и макар,че имало малка разлика,го направи.Та 16 лв моторче и 9 лв работа-резултата е ,че сега пръска яко и навсякъде

Коментар

А откъде е "влязъл" за да смени моторчето? Според Ръководството за експлоатация и ремонт /на руски-с картинки :-) / се сваля колелото, подкалника и т. н. Звучи лесно, но в студа, пластмаски ... абе за гараж! Това леко ме притесни! Благодаря за инфото-варианти и цени, пък дано не се налага!! Весели празници!

Коментар

Не сваля гумата.Само откачи част от подкалника и оттам бръкна и стигна до моторчетата.Накара ме да навия волана наляво докрай!

Коментар

Re: Зимни въпроси за CR-V

при мен отоплението но изпарителя е хванато от едно разклонение от главата което отиваше към колекторната тръба. с парното нямам проблем . ако искаш ще го снимам утре и ще кача снимки. идеята за връзване на отопление на изпарител след парното не ми харесва. температурата след парното е поне с 25-30 градуса по-ниска от таз на входа му. сутрин ако пуснеш парно за да размразиш стъклата изпарителя ще мръзне и ще имаш ядове. след като позагрее сигурно няма да е голям проблем, но попитай някой друг газаджия преди да преправяш. успех и безаварийни празници.
                      Honda CR-V I 2000 г.
                      0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

Аз мислех да го отделям след парното, но някоя друга снимка няма да е излишна и щом нямаш проблеми може и така да го направя. Мерси и весели и безаварийни празници и на теб!
                        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Аз пробвах с въртене на въздуха в купето, направо става сауна вътре. Пробвай така преди да експериментираш с газовата, особено ако колата работи добре на газ и разхода ти е поносим.
                          -------Honda CR-V 128к.с.--------
                          "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

здравейте!
                            весели празници на всички!много безаварийно километри догодина!
                            имам един въпрос към колегие с газифицирани хонди, по-точно с газов инжекцион. моят е ланди,слаган е миналата година, на около 5-6 хил км е. в момента разходът ми е 15 газ на 100 и то с първоначалната работа на бензин.нормален ли е според вас? досега все е бил някъде около 12,8 градско, включително и предната зима. досега единствената профилактика,която е правена е почистване на газовия филтър. регулирал съм и хлабините на клапаните. мисля че въздушният ми филтър все още е ок. ако някой има идея ,моля да сподели.
                            че то не стига, че вдигнаха газта ,ами и сега тоя разход.
                            лека на всички!
                            C-RV= CHROM -VANADIUM BY HONDA

Коментар

Здравей,

15 л./100 км разход на LPG при зимни условия и градско каране (особено Софийско) е леко висок, но не чак тревожен. Особено ако караш колата на къси разстояния (<10 км в едната посока) - бих казал, че си е в реда на нещата. Какво имаш предвид под "почистване на газовия филтър"? Обикновенно филтрите (въздушни, горивни, маслени) се сменят с нови такива, а не се почистват. Освен това газовия инжекцион би трябвало да има два филтра - един за изпарената газ - с цилиндрична форма, и един за течната газ - в самия изпарител. Общо цената им не би трябвало да надвишава 25 лв., така, че те съветвам на макс. 10 000 км пробег да ги сменяш. За съжаление газта, която се продава у нас е мръсна, с механични примеси и замърсители. По-честата проверка и евентуално смяна на газовите филтри е препоръчителна.

Весели новогодишни празници и успех!
                              Honda CR-V, B20Z1

Коментар

Весели празници фенове, относно въздушния си филтър, не си мисли а по добре провери, най вероятно е от там, смени си го ако е зацапан и пак пиши ако откриеш нещо. Тук сме май доста който са на Газ.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X