Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зимни въпроси за CR-V

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Зимни въпроси за CR-V

Здравейте колеги,
    зимата дойде и въпреки, че джипчето много ме кефи как се държи, имам някои въпроси.
    Първия е свързан с парното. Струва ми се, че не грее добре - слабичко един вид. Като си сложа ръката на някой изход духа топло, но не колкото трябва. Джипа никога не се стопля добре. Седи хладен вътре. Антифриза е в нормата. Някой с впечатления от парното да сподели при него как е.
    Втория е с паленето - веднага с падането на температурите започна да пали от 3-то, 4-то превъртане - нетипично за Honda . Мисля, че трябва да сменям свещите.
    И на последно място - оборотите на празен ход. Докато не загрее двигателя седят на ~1200 - 1500.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

От: Зимни въпроси за CR-V

Ще споделя аз каквото знам отзад на пред.
    Колата загрява много бързо за 1-2 километра стрелката залепя средата. Нормално е до тогава да държи 1200. Може да си извадиш дроселовата клапа и да и направиш едно хубаво почистване с кореселин. Почисти всичко хубаво, процепа които се получава при затворена клапа, дупчиците за въздуха на празен ход, абе да светне. На 128 коня се сваля много лесно на другата е малко по неудобно.
    Паленето си е така, като застудее пали от 3-4 завъртане, гледа съм го на много коли, но пък пали безотказно. Същата профилактика може да си направиш на стартера. Моя като застудее прехъркваше като връща. Сваляш миеш, истиш и си караш /проверено вече на наколко коли включително моята 2 години/
    Марното според мен си е 6 да не би филтара на купето да ти е зле или нещо по въздуховодите. Мисля че може да се провери с термометър както климатика. Ако има някакви градуси в въздуховода и духа силно значи ти си зиморничав

Коментар

Първоначално публикуван от Deian_g Преглед на мнение
      Марното според мен си е 6 да не би филтара на купето да ти е зле или нещо по въздуховодите. Мисля че може да се провери с термометър както климатика. Ако има някакви градуси в въздуховода и духа силно значи ти си зиморничав
      Не съм толкова зиморничав Филтъра на купето е сменен преди 3-4 000км. Духа си достатъчно силно, значи и от въздуховодите не ще да е. Ще го видя с термометър колко ще покаже.

/edit
      Слизам ей сега долу - паля и някой клапан се разтрака. А уж са регулирани. То верно си е доста студено днес, ама...
      Последно редактирано от silverfox; 18-12-10, 10:09.

Коментар

Здрасти колега, пробвай да включиш бутона за вътрешно въртене на вьздуха така ще се утопли по-бързо. И мен ми дват всеки ден въпроси свързани със зимата- тук присвирва ремък, там поскърцва тампон или втулка, за алармата писах вече, но почнах да не обръщам много внимание. Засега съм доволен, че тръгвам нагоре от спряло състояние при минимум 35 градусов наклон и то в 15см. сняг с моите всесезонни Дулерки, вярно на висока горивна цена ама поне си спестявам бацилите по автобуси и спирки.
        "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
          Докато не загрее двигателя седят на ~1200 - 1500.
          Колега ти все едно не си чувал за "смукач". Да се не засегнеш майтапя се. Това е абсолютно естествено - повечето да не кажа всички коли имат такъв автоматичен смукач, който държи оборотите по високи докато не загрее мотора.
          А по въпроса с парното може да погледнеш и дали ти е здрав термостата. Ако се появи съмнение за него е хубаво да го свалиш и да го тестваш.
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:termostat.jpg
Прегледи:1
Размер:109.9 КБ
ID:5236648
          При мен проблема беше там и след като го смених нещата се оправиха и парното е супер.
          Последно редактирано от lamercheto; 18-12-10, 12:40.

Коментар

То смукач, смукач, ама днес даже до 1700 вдигна. Колкото до термостата, джипа си загрява нормално. Едва ли ще е от него.

Коментар

Първоначално публикуван от HONDAEXPLORER Преглед на мнение
              Засега съм доволен, че тръгвам нагоре от спряло състояние при минимум 35 градусов наклон и то в 15см. сняг с моите всесезонни Дулерки, вярно на висока горивна цена ама поне си спестявам бацилите по автобуси и спирки.
              Верно ли това, бегаи бързо звани в гинес и да идват да те снимат. Наклона на пътищата се дава в проценти. 35 градуса наклон е над 75%. И аз я харесвам хондата ама твоята направо е за рекордите. На такъв наклон няма да тръгнеш и на сухо и с лебедка.

Коментар

на сухо ще тръгне ама замирисва на съединител. а веднъж отлепи ли даже и ускорява.важно е да я държиш от 3500 оборота нагоре. ех ако имаше бавни !!!
                Honda CR-V I 2000 г.
                0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

ако си на газ може майсторчето да е делнало маркуча на парното за да стопли изпарителя и сега той да ти дърпа топло от парното. може и радиятора на парното да се е позапушил (макар че не съм чул някой с хонда да се е оплакал ,а и предната ми кола също беше хонда и си грееше добре) едва ли има въздух в системата защото радиятора е ниско а въздуха е лек и нъма да е там. провери кранчето с което се пуска и спира топлата вода от двигателя към парното да не е заяло и да неможе да отваря докрай. за друго не се сещам.
                  Honda CR-V I 2000 г.
                  0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

Фене, това ми е четвърта Хонда, два сивика и второ црв, никога не сам имал проблеми с парното, но при покупката на кола втора употреба винаги сам сменял абсолютно всички течности, започвайки от антифриза и приключвайки със спирачната система, включително и термостата. Цената му е около 30лв. а и за 9-10 год. малко или много има умора в метала, загрява невероятно бързо, както колегата бе казал виж газаджията от къде е взел топла вода за да топли изпарителя, др. не се сещам и аз.

Коментар

Първоначално публикуван от Deian_g Преглед на мнение
                      Верно ли това, бегаи бързо звани в гинес и да идват да те снимат. Наклона на пътищата се дава в проценти. 35 градуса наклон е над 75%. И аз я харесвам хондата ама твоята направо е за рекордите. На такъв наклон няма да тръгнеш и на сухо и с лебедка.
                      Колега, сханах бъзика и го приемам! Ама за по-нагледно си представих една права линия която се пречупва нагоре под ъгъл 35градуса/ респективно 145 погледнато от другата и аз се катеря по нея, не е толкоз невъзможно все пак не съм под ъгъл 90 градуса.
                      "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Както и да се пречупват линиите няма да тръгнеш по тази линия. 35 градуса е огромен наклон за път. Допустимия наклон за път е 12% което е 7 градуса, а най-големия наклон за рампа на закрито /да не я вали дъжд/ е 20% или 11градуса. От там насетне си има и разни горски пътища дет са извън всякакви стандарти но чак 35 си е урва. А за тръгване без идеално сцепление пък забрави на подобни наклони.

Коментар

HONDAEXPLORER, без бавни няма да отлепиш на 35 градусов наклон. А при 15 см сняг направо ще си се свлечеш надолу.

Коментар

Първоначално публикуван от spoko Преглед на мнение
                            ако си на газ може майсторчето да е делнало маркуча на парното за да стопли изпарителя и сега той да ти дърпа топло от парното.
                            Точно там е ключа за палатката. Те тея газаджии дето са я слагали досега само маркучите не съм им оправял.

Коментар

Първоначално публикуван от HONDAEXPLORER Преглед на мнение
                              Засега съм доволен, че тръгвам нагоре от спряло състояние при минимум 35 градусов наклон и то в 15см. сняг с моите всесезонни Дулерки, вярно на висока горивна цена ама поне си спестявам бацилите по автобуси и спирки.
                              Това сериозно ли?
                              Я,качи някоя снимка да видим!
                              0осем9осем7шест0осем7едно
                              Миро

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X