Обява

Свий
Няма добавени обяви.

зимни гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: зимни гуми

Първоначално публикуван от Dido XT600 Преглед на мнение
    Мисля, че грешиш, сложи си летните гуми и виж кога ще се задейства ABSa и после повтори упражнението със зимните гуми, не искам да се заяждам или да спамя но знам какво ми бе миналата зима на Боровец с летните..............
    Никои не се заяжда. Ако говориш за летни гуми на сняг съвсем естествено е да се включва по-често. ABS-а се включва при преплъзване на колелото, ако зимната ти приплъзва повече би трябвало да се притесняваш какво си си купил.
    Каръл съм коли на които ABS-а се включва посточнно, дори при неравност на пътя и е досадно. При CRV-то не го бях усетил 2 месеца докато не понаваля малко сняг та да разбера, че ми работи.
    Последно редактирано от Deian_g; 17-12-10, 08:21.

Коментар

Да съживим малко тази тема. GENERAL Snow Grabber перфектната гума за Honda CRV 2006 изпробвах ги на лед и сняг на 1.01.20012 над Калофер. Спиране тръгване на заледена и стръмна улица и каквото се сетите, също така отлично поведение и на сух асвалт като дори шума е като на летни гуми.
      Горещо препоръчвам

Коментар

Честита Нова Година!На всички желая здраве и безпроблемно шофиране по пътищата,а и извън тях!Преди зимния сезон купих четири нови гуми Bf goodrich Winter slalom ksi.Сего около Нова Година,имах възможност да ги изпробвам,както на сняг,така и на лед.Не съм очаквал такова добро поведение на гумите.Бях на една вила в планината,като снега,който натрупа през празничните дни беше около 50см-нов сняг.Не съм имал никакви пролеми,като се има предвид,че точно преди вилата,около 100-150метра имаше огромен наклон,черен път,но в много усойно място.Невероятни гуми.

Коментар

Здравейте
          Отскоро съм с CR-V 1 ген. и съм много доволен от машинката.Имам почти нови гуми 195/70/15 от бус 4х4 и се чудя дали ще станат на джипа.

Коментар

Първоначално публикуван от erolff Преглед на мнение
            Здравейте
            Отскоро съм с CR-V 1 ген. и съм много доволен от машинката.Имам почти нови гуми 195/70/15 от бус 4х4 и се чудя дали ще станат на джипа.

Според калкулаторите за изчисляване на размера на гумите тези, които искаш да поставиш би трябвало да могат успешно да заменят стандартния размер - разликите са допустими.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Kalkulator.jpg
Прегледи:1
Размер:51.7 КБ
ID:5333146

Самите гуми , като структура и приложение дали са подходящи това вече може да го установим, когато дадеш точна информация за модела .

Коментар

Стават. Аз карам 3та зима с такива и съм доволен. Разликата ще я хванеш само при по-висока скорост с GPS и показанията на скоростомера. За зимата дтава.
              Honda CR-V I 2000 г.
              0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

Хондето го оборудвах с bridgestone dueler a t 694 и съм много доволен държи се много въпреки ,че реално гумата си е лятна !

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:bridgestone_dueler-at694-fd9a3.jpg
Прегледи:1
Размер:72.0 КБ
ID:5333360

Коментар

ето и едно клипче в което може да видите какви са разликите в основните типове гуми, и как се държат на сняг и лед.http://fakti.bg/avto/30452-prichinat...-na-led-i-snag
                  Honda CR-V I 2000 г.
                  0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

Това е самата истина !

Коментар

Аз пък тая година сефте нямам зимни гуми, и зимата реши да ми се озъби пердаша с новите летните върви и в дълбокия сняг няма проблем ама се лизга и не спира, то не че другите спират кат ги гледам на тоя лед, ама внимателската ще избутам сезона
                      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
                      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
                      Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

ето от мен евтина гума , добре държи ,но шумнаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20120221_143701.jpg
Прегледи:2
Размер:153.3 КБ
ID:5350124Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20120221_143733.jpg
Прегледи:2
Размер:114.0 КБ
ID:5350125[ATTACH=CONFIG]421533

АВАЛАНЖ се казват ,ако някой желае ще го препиша точно (казвам по спомен)
                        А размера на гумите ми е 225/60/18
                        Прикачени файлове
                        Grand Vitara 2005g- за работа
                        Honda CR-V 2.2 2008- грижа се за нея
                        Lexus RX200t -2016г.-евридейката

Коментар

Здравейте колеги,

И аз си търся 4 зимни гуми за моето CR-V. Решил съм да са нови. Размера е 205/70/R15.
                          За сега съм харесал няколко варианта:
                          1. General SNOW GRABBER
                          2. Vredestein Snowtrac 3
                          3. Bridgestone BLIZZAK LM-80
                          4. Continental CrossContact Winter

Изчетох доста материали в интернет. От тестовете на ADAC дават най-добри оценки на Bridgestone BLIZZAK LM-80 като че ли ... Но на практика не знам кои са най-разумния избор. 2-3 години съм карал с BGGoodrich Winter Slalom и съм доста доволен от тях. Гледам, че цената им е по-висока сега и затова не ги броя като опция.
                          Искам гумите да са добри не само на сняг, но и на мокра настилка. Карам доста по магистрали. Offroad доста по-рядко ми се случва зимата.

Бих се радвал ако някой компетентен по темата сподели мнение и опит с някой от горе изброените марки.

Коментар

Защо не погледнеш и HANKOOK колега, доста добра цена имат около 145лв. броя. Аз онзи ден от много обикаляне накрая си взех втора употреба американски COOPER WEATHER MASTER с 8mm грайфер за по 70 кинта, които изглеждат голямо рало и хич не ми дреме дали са по-шумни.
                            "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Предполагам, имаш предвид Hankook Winter W442. Те също стават но са по-надолу в класациата на ADAC. Ето и въпросната класация ако на някой му е любопитно да я разгледа:

http://www.avtogumi.bg/oscommerce/te...-gumi-2012.php

Коментар

Понеже споменаваш и GENERAL, пък тях въобще не ги откривам в класацията, въпреки че има доволни та затова викам да не си пропуснал Ханкока, които едва ли им отстъпват.
                                "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X