Обява

Свий
Няма добавени обяви.

зимни гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: зимни гуми

Аз вече поръчах Goodyear Ultra Grip 8, чакам ги тези дни да са при мен, пък дано остана доволен.

Коментар

На маздата май бях с такива (забравил съм дали бяха UG8 или 7+) - зимата нямах никакъв проблем с тях по снега и леда (тя си бе само предно)...
      А на сухо също си бяха добре - да, малко по-ватен и недиректен волан, но нищо дразнещо...
      Вярвам, че и ти ще си доволен...
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

На служебния Сценик купиха миналата зима Hankook Winter I cept RS W 442 - 15 цола , ами хич не ми харесаха .Нов Дот всичко уж както трябва произведени в Китай и шумят като трамвай / даже и рима се получи /))
        Последно редактирано от enev; 03-12-13, 17:33. Причина: допълнение
        подпис : Драги ми смехурко;))

Коментар

Колегата кара с УГ8 и е много доволен. Аз съм карал автомобил с предно с УГ7+ и бях наистина впечатлен. Сняг, лед, сухо или дъжд - перфектно държание. Ако бях намерил размер за Хондата определено не бих се замислил въпреки, че са по-скъпи. Моите бяха произведени в Словения, на колегата не знам.

Коментар

Първоначално публикуван от defuser Преглед на мнение
            Здравейте колеги,

И аз си търся 4 зимни гуми за моето CR-V. Решил съм да са нови. Размера е 205/70/R15.
            За сега съм харесал няколко варианта:
            1. General SNOW GRABBER
            2. Vredestein Snowtrac 3
            3. Bridgestone BLIZZAK LM-80
            4. Continental CrossContact Winter

Изчетох доста материали в интернет. От тестовете на ADAC дават най-добри оценки на Bridgestone BLIZZAK LM-80 като че ли ... Но на практика не знам кои са най-разумния избор. 2-3 години съм карал с BGGoodrich Winter Slalom и съм доста доволен от тях. Гледам, че цената им е по-висока сега и затова не ги броя като опция.
            Искам гумите да са добри не само на сняг, но и на мокра настилка. Карам доста по магистрали. Offroad доста по-рядко ми се случва зимата.

Бих се радвал ако някой компетентен по темата сподели мнение и опит с някой от горе изброените марки.
            Continental CrossContact Winter с пресен - DOT

Continental CrossContact Winter

на 2-ро

Bridgestone Blizzak LM-80 Evo
            на 3-ро място от посочените - Vredestein-a Snowtrac 3 -
            a още по-добре VREDESTEIN WINTRAC 4
            ,
            но тук си зависим точно от размера и предлагането, също и скоростния и товарен индекс.
            Препоръчвам и

Dunlop SP Winter Sport 4D

Nokian WR D3
            Посочения размер се предлага и като бусова гума:
            примерно GOODYEAR CARGO ULTRA GRIP 2 или CONTINENTAL VANCO WINTER 2
            Последно редактирано от ivied; 03-12-13, 19:37.

Коментар

аз съм с Bridgestone winter sport 3M на джипчето и са ужасно шумни, все едно ти вие лагер на някое предно колело
              Honda HR-V 4WD D16W1

Коментар

Аз съм с Vrederstein Snowtrac 3. Карах ги един сезон и за сега съм доста доволен от тях.
                За любознателните ето тестове и статистика на ADAC:

http://www.adac.de/infotestrat/tests...cePageId=31821
                http://www.graifer.bg/news/adac-test-winter-tires-2013/

Коментар

Здрейте !!!
                  Да питам ко ше кажете да си сложа 195/80R 15 зимни, една камара народ каращи джип ми казаха, че по добро от висока и мека гума за джип нема, има се предвид нашият регион, който и траповете си имат дупки , тия гумици са много кът и са скъпички ма ако пазат колата ги зимам.
                  Дайте некви идеи !!!!
                  HONDA CR-V 2000 B20Z1 500 kw, опсс оборота хахаха

Коментар

Що реши че са кът и са скъпи. Има General за 140 кинта, цените са горе долу като на оригиналния размер зимна гума. Честно казано не знам какво ще спечелиш с 25мм по голям диаметър и 10мм по малка широчина. Знам обаче със сигурност какво ще си докараш- по висок разход и шум. Отделно трябва да имаш и резервна гума тоя размер щото разликата е извън допустимата.
                    "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Първоначално публикуван от дедо поп Преглед на мнение
                      Здрейте !!!
                      Да питам ко ше кажете да си сложа 195/80R 15 зимни, една камара народ каращи джип ми казаха, че по добро от висока и мека гума за джип нема, има се предвид нашият регион, който и траповете си имат дупки , тия гумици са много кът и са скъпички ма ако пазат колата ги зимам.
                      Дайте некви идеи !!!!
                      за преминаване от 205/70/R15 на 195/80R 15 ли говорим?
                      + 25 мм е прекалено...
                      това е странна гума като размер и няма много предлагане
                      а от 205/70/R15 има достатъчен избор и наличности

Коментар

Така ако се замисла виждам две неща , първо разхода нема се дигне щото от опит знам по тесна гума по малко гори колата, после гумата е кръгла и 25мм отгоре и толко отдоло си прави 5 сантима, а тва ич нее малко, а за шум нема как да стане при мекият каучук на зимните гуми, така го виждам аз моля кажете ако имам грешка!

П.П. Експлорер много разбираш и теб те чувам, но мисла че не си прав ! и все пак наздраве е

Коментар

Попе, хич не разбирам ама и този път съм прав. Първо разликата е 25мм в диаметър а не отгоре и отдолу дето ти се иска. Тоест имаш по 12,5мм отгоре и отдолу повече. Второ, тоя размер гуми обикновено се водят оффроуд и са подсилени което ги прави тежки и по шумни.
                          "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Добре де момче как да го направа тва !!!
                            Експлорер, как да дигна джипката с малко, не искам некви амалски неща да праа по нея, просто и ясно да става за повечко офф и за трапищата у нашия град, демек да се троши по малко и да е по проходима, разбираш ли ме ?
                            За тва започнах да се оглеждам за такива гуми !

П.П. И па наздраве да се пребройм колко останааме на масата

Коментар

Откъм трошене нямаш проблеми и с оригиналните гуми, все пак не се отнасяй с нея като с магаре инак ще дописваш ония дългия списък на греха дето вече започва от 2 бона. Едва ли дупките ви са толкова големи че да удариш нещо при нормалния просвет на автомобила, иначе има колеги подлагат разни шайби. Ако продължаваш да искаш да стане по-офф ще се включат батковците с истинските джипове и ще те посъветват да смениш изцяло автомобила.

Коментар

Много благодаръ разбрах

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X