Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво направих по Хондата днес

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво направих по Хондата днес

Оня ден комшията вика смених си филтъра на течната газ че станал на 10 х.км, викам е па ти на 10 ли го сменяш, ами даже и на по малко вика. Викам си бах мааму моя е на 30, а го имам купен от 1 година и така си седи в колата, днеска викам чакаи го сменя, малииииии колко гняс имаше вътре не е истина, една шепа графит или там квото е , и самия филтър кенеф. Смених го, но не съм очарован конструктивно от клапана БРЦ мноо О-пръстени мноо нещо, много връзки, зорлем да изпусне от някъде.От Ловато по хубави клапани си няма, простички надеждни....
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
    Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Днес една хубава хубава домашна мивка

Коментар

аз моят филтър на газта го сменях преди месец някъде на почти 40 хил. км. Толкова беше записано в гаранционната карта 40 000. Момчето, дето сложи новия, пак MED, ме попита от Лукойл ли зареждам и аз казах, че от там слагам най-често газ, понеже ми е най-близо. На него му направило впечатление ,че има жълт налеп, който е вероятно сяра, добавка, която слагат Лук в газта. Филтъра не може да я спре и отива в инжекторите. Посъветва ме да зареждам другаде, Еко, ОМВ.
        Honda HR-V 4WD D16W1

Коментар

И аз т тях зареждам предимно, ама не видях да има нищо жълто, имаше само синкав прашоляк и то много вече ще ги сменям по често на 20 х. макс.
          Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
          Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
          Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
          Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Говоря за филтъра преди дюзите, а не за този на клапана
            Honda HR-V 4WD D16W1

Коментар

Изгоря поредната крушка - Н1 и сложих нова естествено.
              И понеже бях на тема светлини, смених и едната изгоряла крушка, за осветяване на задния номер.
              Имах и два нови диода с лупи за предните габарити, та ги смених и тях.
              / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Първоначално публикуван от emicha1 Преглед на мнение
                Изгоря поредната крушка - Н1 и сложих нова естествено.
                И понеже бях на тема светлини, смених и едната изгоряла крушка, за осветяване на задния номер.
                Имах и два нови диода с лупи за предните габарити, та ги смених и тях.
                Е-е-е-е сам.Не го ли направи в сервиза?
                имах и Toyota Rav 4 2006g.
                Mitsubishi Lancer 2008g.
                Honda CR-V 1998г.
                Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Извинявам се за офтопика!

Павле, ти се майтапиш, ама работата е сериозна. Последните 2 пъти си купувам крушки от една и съща голяма верига за автоаксесоари. И двата пъти касиерката ме пита - Искаш ли да ги монтираме? Се едно съм англичанин ... Та казвам аз НЕ, благодаря, и тя пише на касовата бележка - Клиента отказа монтаж! И единия път съжалих, че не поисках монтаж. Купувам си 2 Хаш4-ки за фаровете, специални, за по-добра видимост при дъжд и мъгла (жизнено важни за ЮК). На другия ден ги монтирам и ЯДЕЦ - едната жълтее, другата белее. Сега си карам така, щото не знам, коя от двете е дефектна, а и не мога ги върна ... да се е*А у монтьора
                  Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                  Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                  Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Първоначално публикуван от pavle Преглед на мнение
                    Е-е-е-е сам.Не го ли направи в сервиза?
                    Абе когато имам време и не ме мързи, всичко си правя аз.
                    То тази смяна си е голям чанч- няма никакво място и се работи само с напипване, а пък за габаритите не ми се говори.
                    Тъпите япончета, икономисали 1 см. от кабелите на габаритите и при свалянето им, има голяма вероятност да скъсаш кабела или да счупиш фасонката.
                    / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Първоначално публикуван от krasi-mir Преглед на мнение
                      ... - едната жълтее, другата белее. Сега си карам така, щото не знам, коя от двете е дефектна, а и не мога ги върна ... да се е*А у монтьора
                      Краси, гаранция на стоката де юре се дава независимо от това къде и как е извършен монтажа освен когато дефекта е настъпил поради неправилното извършване на същия!
                      В твоя случай де факто имаш основателна претенция за смяна поради несъответсвие на продукта по спецификация! Ако не ти се пробва да си търсиш правата слагай жълтата у десно а бялата у лево и си карай така ...
                      Аз трябва да сменям на халогените ама като пробвах да ги сваля и ... нъцки! Намерих в един руски форум как са захванати ама изглежда са ръждясали порядъчно та като се постопли щи боря пак.
                      Honda CR-V 1-st Generation

Коментар

Първоначално публикуван от tzocho Преглед на мнение
                        ... къде и как е извършен монтажа освен когато дефекта е настъпил поради неправилното извършване на същия! ...
                        Taka де, ама в Англия всичко се доказва с фактури. И всеки върши работата, за която е учИл (и така трябва да е). Ми ако съм хванал халогенката с мокри пръсти?!

Коментар

Taka де, ама в Англия всичко се доказва с фактури. И всеки върши работата, за която е учИл (и така трябва да е). Ми ако съм хванал халогенката с мокри пръсти?!
                          Не разбирам къде тогава е проблема, нали имаш документ за покупката?!
                          Бай дъ уей, с мокри пръсти най-много да скъсиш живота на халогенката ама да побелее - нада ли!

Коментар

Имах предвид фактура от сервиз, където са ги монтирали. Щом съм ги сложил сам, все ще измислят нещо да не ми върнат парите.

Коментар

Имах предвид фактура от сервиз, където са ги монтирали. Щом съм ги сложил сам, все ще измислят нещо да не ми върнат парите.
                              Казваш все ще измислят нещо но нали точно това ти обяснявам, ... че нямат законното право за отказ на гаранция, а се позовават на измислени си от тях правила!
                              И тук е същата работа, че и по зле, защото добросъвестните търговци за разлика от Кралството са далеч по рядък вид.
                              Виж потърси там Закона за защита правата на потребителя, ... не голяма книжка но внася яснота по въпроса!

Коментар

Количката си има вече калъф за гуми!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:kalyf.jpg
Прегледи:1
Размер:115.5 КБ
ID:5642422

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                                X