Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Завъдих маслояд

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Завъдих маслояд

Колега Андро извинявамсе за късния отговор . На Ферозата неможеш да свалиш картера без да извадиш мотора . Така че , лесния начин отпада .

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
      Хмъъ ... има едно/две места за които се сещам и където тая "гняс" е по добре да я има. Нещо около бутало/сегмент ... ще се сетиш.
      Тоест, като я измиеме става по зле.
      Това разбира се важи за поизносени мотори.
      Като я измие, става това, което става след няколко хиляди километра пробег, след като му сипеш пълна синтетика 5W40, 0W40, 5W50. Двигател, дето да не може да понесе поне полусинтетика си е за ремонт отвсякъде.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin
        Много съм далеч от идеята точно по такива теми да давам акъл, но един приятел така си оправи Ладата едно време. И аз се чудих доста, ама няма да ме лъже! С нафта или газ не знам точно, ама ако спести отвяряне на мотор - що не? Ако не помогне - няма да навреди!
        Това е идеята да се спести едно отваряне на двигателя.
        За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
        0878 79 20 61 Борис

Коментар

Маслото, с което съм карал последните 3000 км се оказа за дизел. Били го объркали... Беше абсолютно черно. Като гледам доста е мило гадости от мотора. Преди да го сменя я оставих да поработи 15-тина минути. Изтече по-рядко като вода.

В момента сипах 10W40 за бензинов двигател, минерално. Спря да пуши. След смяната премерих компресия на загрял двигател - 12 равна на всички цилиндри.

2-3 дни ще я карам с това масло, ако спре да го гори с безумните темпове ще го сменя отново с маркова полусинтетика.
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

Препоръчвам ти Тоtal Quarz 7000.
            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Аз пьк казвам карай с добро масло за дизел/бензин мотори и забрави все още нормалния минерал.Ако почне да гори пак или преди смяната на това го нашляпай с промивка
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                Маслото, с което съм карал последните 3000 км се оказа за дизел. Били го объркали...
                Интересно. Как точно се казва?
                Това, с което аз пълня двете коли има и дизелови, и бензинови спецификации.

Коментар

Марката му е АВИА. Горових с човекът, който ми го донесе. Бил объркал тубите и ми дал от камионджийското. Водят го за високонатоварени нискооборотни дизелови двигатели. Със сигурност има спецификация и за бензинови двигатели. Ще препиша маркировката от варела като ходя до гаража.
                  Аз не вярвам в чудеса!
                  Разчитам на тях!

Коментар

Ванка, човека тайничко ти е казал, че трябва да минеш на дизелов мотор. Например Диско

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                      Ванка, човека тайничко ти е казал, че трябва да минеш на дизелов мотор. Например Диско
                      Бегай с тая чалга от тука бе

Е като е за дизелов надали е по-лошо от това за бензин, по-скоро обратното.
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                        ...нормалния минерал...
                        Има и полусинтетика Тотал кварц 7000. Аз си карам и Ситроена с такова, само че за дизел. На 15К го сменям.
                        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

И какво стана сега ,върнахме се в началото на темата . Масла незнаино кави и от каде . Както казва Ясен всичко е 10Д плюс добавка и подобрител . Аз лично след ремонта сипах 10Д , уж за промивка ама вече 2000км върви добре . Поздрави на всички .

Коментар

Първоначално публикуван от kiricov Преглед на мнение
                            ...Както казва Ясен всичко е 10Д плюс добавка и подобрител.
                            Аа, не съм казвал такова нещо. М10Д е специално масло за мърлячи. То се състои от базово масло плюс добавка от отработено масло. Ако си просто беден, ще сипеш поне Приста Супер.

Коментар

Първоначално публикуван от kiricov Преглед на мнение
                              И какво стана сега ,върнахме се в началото на темата . Масла незнаино кави и от каде . Както казва Ясен всичко е 10Д плюс добавка и подобрител . Аз лично след ремонта сипах 10Д , уж за промивка ама вече 2000км върви добре . Поздрави на всички .
                              Промивка след ремонт? Промивка на какво? Това си е абсолютна чалга. Даже M16Д-то. Като е студено е мазно и гадно, като диференциално. Като е топло е като вода. Проникване - никакво. Адхезия към чугун, почистен с нафта - никаква. Трябваше нарочно да го размажа, та да се разнесе. На струга си сложих такова. Сега само не знам дали зимата при минус 10 ще може да работи с него. Сигурно ще е като грес.

...или просто искаш да правиш друг ремонт скоро?
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

А много моля
                                М10Д е чудесно масло ... за веригата на триона
                                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X