Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Завъдих маслояд

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Завъдих маслояд

Малко предистория:

След като взех Ферозата преди 2 години реших да я поглезя със 10/40 полусинтетика. Отрази се добре. Стегната работа, без пушеци. Покарах я 7-8000 км. За това време долях около 1/2 литър.

Дойде време за смяна. Реших да мина на 15/50, минерално. Минах. Търкалям го от около 2000 км. Преди разходки или по-дълъг път го проверявам. Всичко точно. Последно го бях гледал преди 2 месеца.

Да, обаче!
    Преди 2 вечери при по-рязък завой взе да ми присветва лампата за маслото. Проверих го. На щеката нямаше никой. Долях литър, толкова имах останало. Така и не се появи на щеката.

Двигателя не е мит след последните няколко каляния. Има плътна покривка кал. Никъде не личи да тече или нещо подобно. Остава да го гори. Сини пушеци няма. Утре вечер ако остане време ще вадя свещи да видя там какво е положението.

Въпросите:
    - от къде мога да купя комплект читави гумички за клапаните?
    - някой има ли манометър за компресия, който да пасва на резбата на свещите и да е с достатъчно дълга сонда?

Благодаря предварително!
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

До: Завъдих маслояд

Аз манометър има но не е с резба а с гумено челно оплътнение. Мери си перфектно. Един ти трябва да върти и един да го натиска.
    Само, че съм във Варна, че си намериш някои в софия.

Коментар

Преди да разхвърляш мотора,що не смениш марката на маслото?
      Имал съм такъв случай-карам си 10-20 000км и никакви грижи.След като смених марката,почна да го пипа сериозно.Върнах се на предишното,и нещата се оправиха.
      088пет722пет99
      http://www.hydropompi.com/

Коментар

Иаз смятам че , цялата работа идва от смяната на маслото . Някаде в форома беше споменато нещо потози въпрос . Ако неме лъже паметта ставаше на въпрос че , единия вид масло почиства системата от налепите . Може и да бъркам .

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
          Преди да разхвърляш мотора,що не смениш марката на маслото?
          Имал съм такъв случай-карам си 10-20 000км и никакви грижи.След като смених марката,почна да го пипа сериозно.Върнах се на предишното,и нещата се оправиха.
          Усети ме, че точа лиги по двулитрова Витара и започна да прави магарии

Миналата седмица мистериозно спадна предна дясна гума. Гледахме я, давихме я, пуйчихме я, не е спукана, винтила държи, не изпуска покрай джантата. Няуката не можа да докаже как е спаднала.

Днеска на обяд се отпра тръбата на ауспуха.

Връща ми, връща ми че мисля за изневяра!

Днес ми купиха масло и филтър, сменям и гледам какво ще стане. За момента само събирам информация, още няма да разпарчетосвам

Но все пак искам да и мерна компресията, ориентировъчно.
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от kiricov Преглед на мнение
            Иаз смятам че , цялата работа идва от смяната на маслото . Някаде в форома беше споменато нещо потози въпрос . Ако неме лъже паметта ставаше на въпрос че , единия вид масло почиства системата от налепите . Може и да бъркам .
            В случая става дума за стандартни масла. До сега не съм наливал никакви добавки или почистващи масла.
            Аз не вярвам в чудеса!
            Разчитам на тях!

Коментар

Недей да мериш-как е тръгнала,сигурно ще покаже между 10 и 12 атм.
              Само и само да те откаже от това 2-литровото.
              088пет722пет99
              http://www.hydropompi.com/

Коментар

А пък аз мислех ,че маслоядите нападат само в опелския подфорум. А за маслообирачите , бих се доверил на официалния представител.Иначе като мен ще ги сменяш два пъти.
                Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от sineto Преглед на мнение
                  А пък аз мислех ,че маслоядите нападат само в опелския подфорум. А за маслообирачите , бих се доверил на официалния представител.Иначе като мен ще ги сменяш два пъти.
                  Официалния представител обаче ще ги продаде на такава цена, че по-добре да си търси друга джипка. MAP сензор - 970лв без ДДС. Айде нЕма нужда!!!
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Официалния представител обаче ще ги продаде на такава цена, че по-добре да си търси друга джипка. MAP сензор - 970лв без ДДС. Айде нЕма нужда!!!
                    Еее ,не чак толкова.Обаче по десетина лева за гумичка ще му вземат.Поне витарските са толкоз.Но всеки сам си знае.
                    Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от sineto Преглед на мнение
                      Еее ,не чак толкова.Обаче по десетина лева за гумичка ще му вземат.Поне витарските са толкоз.Но всеки сам си знае.
                      Повярвай, звънял съм им за наколко неща, все с надебдата нещо да е на по-нормална цена, ама нейсе. Няма да са 10лв, освен ако не стават от някой друг модел, дето е по-масов. Сигурно ще са 15-20, поне.

А MAP сензор си купих нов за друго возило за 120лв. Със същите параметри. Май някакъв ситроен беше...
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Просто развий свещите
                        http://www.ladaclub-bg.com/faq/53-spark-plugs
                        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Какво да гледа свещите, то е ясно маслото е изчезнало. Няма тея, значи е минало през аспуха. Въпроса е от къде и защо е влязло в цилиндрите.
                          Може да е неподходящо маслото, като за начало го слени. Намен ми се е случвало на читав двигател с Шел след 2000км доста апетитно да си го похапва.
                          Гумички на клапаните
                          Масленни сигменти- ако са те пак ще си има висока компресия
                          Това което обичам да правя или не се харесва на жена ми или е забранено със закон

Коментар

Преди доста години имах същия случай с едно Митсубиши Колт колата беше на около 100 000 километра и я карахме само с черен Кастрол и от смяна до смяна нямаше разход. На една от смените маслара ме подлъга да сипя пак пълна синтетика на Репсол и за около 2000 километра изчезна близо литър понеже колата е на сестра ми а тя нищо не разбира без въобще да и казвам за къкво става въпрос бързо пак смених маслото с Кастрол и о чудо разхода спря в момента колата е на 250 000 и не харчи масло. Така че преди да предприемеш къквито и да било интервенций по двигателя смени марката масло.
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Днес смених маслото. Смених марката. Да видим какво ще каже мотора.

Докато се точеше прегледах свещите. И 4-те са отлични. Нямат следи и нагар от масло.

Огледах двигателя внимателно, няма течове.

Общото количество, което изтече беше около 2 литра, при 3,5 по книга.
                              Аз не вярвам в чудеса!
                              Разчитам на тях!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X