Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми за Rocky. Размери и варианти!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Гуми за Rocky. Размери и варианти!

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
    За 38-ци май ще трябва да се махната калниците, броните и всичко наоколо. Даже не съм сигурен дали няма да се наложи да се реже купето.
    И да се сменят двигател,ск.кутия,дифове и тн.....
    driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
      31" без фланци, рязане или сериозно изнесени джанти ще опират.
      Бертонето, което гледах беше с изнесени джанти и повдигнато окачване и опираше здраво. В завой опират в предния край на рамата. При теста в сервиза, където го продаваха навих воланът до края, тръгнах и започна да се чува тропането на грайфера на гумата в рамата. Воланът също трепереше.

Отделно беше с 2 литра БМВ мотор с метан. На метан вървеше с 300 зора, ряз никакъв. На бензин ги въртеше по-сносно, но определено му идваха големи.
      Мерси за инфото,колега. Моето е с 2,4 тд мотор. Няма да го мъча с 31".

Тези 38" няма ли да мъчат двигателя здраво?

Коментар

Първоначално публикуван от snowblind Преглед на мнение
        Мерси за инфото,колега. Моето е с 2,4 тд мотор. Няма да го мъча с 31".

Тези 38" няма ли да мъчат двигателя здраво?
        Ами аз преди 1 година направи следното - събрах едни юнаци в Костинброд, свалих ми гумите от колите и започнах да меря с кои ще върви най-добре.

Тесът беше с Фероза, 1600 кубика. Дойдоха още 2 Ферози. Едната с гуми - 225/70 15 Кобри и една с 30-ки на Пирели за кал. Идеята - да видя кои ще паснат най-добре като вървеж на моята. Колебаех се между 215/75 15 и 235/75 15.
        На Ферозата се усети още с първото качване, че 30" и тежат, поне на моята. Воланът стана тежък, трудно потегляше, трудно спираше, динамика - 0, че и малко под нулата.

Виждам, че в профилът ти пише, че си и в София.
        Звънкаш, когато си тук, сваламе 31"-ците от Рокито и ги качваме на Бертонето. Качваш се, караш и решаваш 31" ли ще са или не. Всичко на теория трябва да пасне директно, междуболтовото е същото ако не се лъжа.
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

Ами да пробване му е майката.
          Тук си живея в София, само по лов ме няма.

Коментар

Междуболтовото става, но без някаква интервенция няма шанс. Ще влязат, но не трябва да завива, да друса и т.н. А може би тия неща са неоходими...
            edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Здравейте колеги. Искам да се допитам отново до вас за съвет. Относно едни гуми. Размера е 245/75/16 ,а гумата е Good Year Wrangler Mtr. Мерихме ги с ролетката 77 см. височина и мисля ,че са добре. Евентуално вече търся джанти и фланци може би. Как мислите ще паснат на bertoneto.
              Другата седмица ще го доведа, джипката да ги мерим както си трябва, но до тогава трябва да реша въпроса за фланците и джантите.
              Последно редактирано от snowblind; 04-10-11, 21:57.

Коментар

Аз мисля, че ще станат. Мойте кобри са 235/75/15 и са 76см. На Ферозата ставаха без да закачат и преди боди лифта.
                Но, както казаха колегите, пробване му е цаката.
                Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                  Аз мисля, че ще станат. Мойте кобри са 235/75/15 и са 76см. На Ферозата ставаха без да закачат и преди боди лифта.
                  Но, както казаха колегите, пробване му е цаката.
                  И аз така мисля. Трябва да стане. Ще се качат предните гуми за проба дали ще опират при завой.

Коментар

И какво толкова си се замислил за фланци?
                    Едни "отрицателни" джанти и това е. Макар че 15-ките са по-разпространен размер.
                    На мойта исках да сложа 8-мици с ЕТ-44, ама не станаха
                    Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                      И какво толкова си се замислил за фланци?
                      Едни "отрицателни" джанти и това е. Макар че 15-ките са по-разпространен размер.
                      На мойта исках да сложа 8-мици с ЕТ-44, ама не станаха
                      Успех!
                      Ами сега бях при един колега и като видях гумите ми грабнаха очите. Големи са, сравнение с мойте 215/75/15 и не мога да си ги представя. А пустата джипка не ми е под ръка. А и той ми пусна фитила за фланците, веднъж земеш ли, неможеш без тях. Една идея по- устойчива ставала колата на странични наклони и не само.

Коментар

Попрочети повечко из форума за фланците, предимствата и недостатъците им.
                        Според мен изнесените джанти са по-добро решение, но ти си знаеш в крайна сметка.

ПП: МТР-ите и на мен ми радват много окото, ама нямам "време" за такива.
                        Купър Дискавърър STT са с много сходна шарка и също радват много...

Коментар

Джанти oт дефендър, стават ли за дайхатсу. Виждам,че са с 5 дупки също ?

Коментар

Първоначално публикуван от snowblind Преглед на мнение
                            Ами сега бях при един колега и като видях гумите ми грабнаха очите. Големи са, сравнение с мойте 215/75/15 и не мога да си ги представя. А пустата джипка не ми е под ръка. А и той ми пусна фитила за фланците, веднъж земеш ли, неможеш без тях. Една идея по- устойчива ставала колата на странични наклони и не само.
                            Аз мисля, че ще имаш проблем с тия гуми. Вероятно ще влязат, но в движение ще опират. Дано греша! Успех!
                            edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Тук има размерите на доста от джантите:
                              http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=24623

Според един английски сайт джаните за Дифендъра са 5х165. Няма да станат с много. За 16ки би трябвало да стават от Витара директно и от Лада Нива след леко престъргване на централния отвор.
                              Аз не вярвам в чудеса!
                              Разчитам на тях!

Коментар

Тук на този клип, съм с размер 245/75/16 http://www.youtube.com/watch?v=_Pebe...ayer_embedded#
                                Последно редактирано от sapporo; 05-10-11, 08:32.
                                Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X