Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми за Rocky. Размери и варианти!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гуми за Rocky. Размери и варианти!

От известно време си търся гуми за моето Роки и се оказва, че малко модели M/T имат размер като за мен 215/75/15. Това е според производителя. В момента съм с Кобри 235/75/15, които обаче опират в ресьорите и рамата при крайни положения на волана. Видях, че KickBull e с Wrangler MT/R. интересно ми е кой размер са и дали не ти опират по окачването. Това ми беше първата идея за гуми, но се отказах тъй като най-малкия размер е 235/75/15.

Ами помисли за други джанти - с отрицателно ЕТ, моите са такива и гуми 235/75/15 абсолютно никъде не опират. Лятото слагам 31/10.5/15 и малко опират при завой но не е болка за умиране!

Коментар

Аз съм с 30/9.5/15 ако не се лъжа. При крайно ляво и дясно на волана опират както при теб се получава, ама свикнах да не завивам докрай и за сега не мисля да правя някакви модификации. А вариантите са няколко:
      1.Джанти с отрицтелно ЕТ или 0, както ме посъветваха някои колеги. Това обаче ще доведе след себе си рязане и вдигане ниво на калници, тъй като изнесените навън гуми/джанти при завой и рязко пропадане в дупка ще отнесат калниците.
      2.Фланци. Това е алтернатива на джантите, но последствията с калниците ще са същите.
      3.Караш си така и внимаваш при маневриране.
      Митко

Коментар

Аз съм 31/10.5/15 .... е малко опират ама ....
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от IvanZ Преглед на мнение
          Ами помисли за други джанти - с отрицателно ЕТ
          мислих за този вариант, но джантите с отрицателен офсет ги слагат заводски на 2.8ТД а моя е атмосферен дизел и е само 75 кончета. Та се чудя дали няма да го спънат по-големите гуми. Май ще бъдат Fulda Tramp Trac - има такъв размер и цената е добра. Пък по-нататък може да експериментирам.

Коментар

Мисля че си струва да опиташ, поне с 235/75/15 и изнесени навън джанти, така Роки-то е доста по-стабилно, а и визията е по-добра. Не ми се вярва да се спъне, макар че не съм карал чистия дизел, а само DL50 и DL52 за които смятам че си имат приличен запас от мощност. Освен това мисля повече отношение към размера на гумите имат СК, полуоски, карета...стил на каране т.н. Интерсно ми е мнението на CarTest по въпроса.

Коментар

Ако си с желязни джанти просто ги обърни, така бях направил на моят.
              LZ1VMH

Коментар

Първоначално публикуван от GOLDY-Владиан Христов Преглед на мнение
                Ако си с желязни джанти просто ги обърни, така бях направил на моят.
                а джанта с офсет +10 ако се обърне, означава ли, е ще се равнява на такава -10 или не е точно така ? Защото моите са +10, а другия щатен размер е -15, така че ако ги обърна пак ще съм в нормите ... Правилна ли е сметката или бъркам?

Коментар

Аз карам DL52 и F75 купе ...

Запас от мощност си има ..... тоест ... не стига при 90-100 см, пресен сняг и вериги отпред и отзад ..... карах като таран ......

Предните карета са още живи ... (на полуоските) и самите полуоски също ..... а карета на кардана съм разбил много отдавна ,, и от тогава съм с кардан от УАЗ.
                  Скоростната кутия се троши лагера на изходящия вал ... към 5-та ... ама те всички са еднакви и се намират във всяка квартална аптека.

А и по принцип му дават 255/70/15 ...... Абе ... НЕ ходете в гората !!

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                    ...... Абе ... НЕ ходете в гората !!
                    Да не ходим ПЕШ в гората ли имаш предвид?

Коментар

Не еее..
                      Ако искате да не се чупят .... не ходете с тях в гората ....

Коментар

Е, то чупенето и правенето е част от тръпката иначе аз съм твърдо за по големите гуми, но колегата Ribaro се интерсуваше доколко по-слабия атмосферен дизел ще вижда зор да търкаля по-големите гуми. Все пак 27к.с. разлика не са малко...

Коментар

Така е, това най-много ме притеснява защото сега с тежките кобри ми се струва спъната джипката. Поръчах си Fulda Tramp Trac 215/75/15; ще пиша има ли разлика спрямо по-големия размер.

Коментар

До: Гуми за Rocky. Размери и варианти!

Първоначално публикуван от ribaro Преглед на мнение
                            Така е, това най-много ме притеснява защото сега с тежките кобри ми се струва спъната джипката. Поръчах си Fulda Tramp Trac 215/75/15; ще пиша има ли разлика спрямо по-големия размер.
                            От януари чакам да пишеш но..... Идва зима трябва да взимам гуми

Коментар

До: Гуми за Rocky. Размери и варианти!

Първоначално публикуван от misho22 Преглед на мнение
                              От януари чакам да пишеш но..... Идва зима трябва да взимам гуми
                              Аз още февруари писах, колега ! Сложих отново 235/75/15. Не виждам проблеми засега. Тежички са, но по-малък размер за гората според мен не е удачен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X