Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шнорхел на Фероза на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Шнорхел на Фероза на газ

Бобуната, ако е в ред, няма да даде проблем. Таблото с бушоните - също - там няма друго, освен 12V - нищо му няма под вода. Проблема е делкото, кабелите и компа. Както и разните му там релета, ако не са херметични, а такива има и вътре, и при двигателя. Другото - датчиците и комутатора.

Отделно де що има отдушник по трансмисията (двата дифа, раздатката, фаровете) трябва да се отведат във въздушния филтър, иначе от охлаждането като влезеш във водата си смукват водичка като стой та гледай. Ще излезеш, ама трябва да се проверяват после, и да се сменят, съответно.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колеги , аз мисля да отпочна правенето на калъп за гъбка-въздухозаборник тип Сафари.
      Тъй като мен ме устройва захващането да е около 60-65мм , искам да чуя вашето мнение.
      Моето лично мнение е , че 75мм шнорхел на Ферозката и е в повече от необходимото , особено в естетически план. А пък захващането на оригиналната гъбка май беше най-малко 77мм.
      Та???...
      Идеята , разбира се е да се направят повече бройки , за да има за всички мераклии да си правят шнорхел.
      Освен това , няма да стане бързо...
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
        Колеги , аз мисля да отпочна правенето на калъп за гъбка-въздухозаборник тип Сафари.
        Тъй като мен ме устройва захващането да е около 60-65мм , искам да чуя вашето мнение.
        Моето лично мнение е , че 75мм шнорхел на Ферозката и е в повече от необходимото , особено в естетически план. А пък захващането на оригиналната гъбка май беше най-малко 77мм.
        Та???...
        Идеята , разбира се е да се направят повече бройки , за да има за всички мераклии да си правят шнорхел.
        Освен това , няма да стане бързо...
        Иди до Scrapheap-а и си вземи двукомпонентен силикон за капъпи, и добавка за тиксотропност, за да не се стича. Зора е да се направи прототипа, после е песен - само го заливаш със силикона, и на другия ден си имаш калъп. Подсилваш калъпа отвън с пoлиестерна или епоксидна смола и стъклопласт, режеш на две, и си ти. Въпроса е от какво ще се прави самата гъбка. От епоксидна или полиестерна е гадно - без стъкломат са крехки. Трябва да се търси нещо от сорта на HDPE, което да се сипе в калъпа разтопено и после да се разклимбуца, та да се разнесе по стените и да застине, като остатъка да се изсипе.

Така правят тубите за бензин, например. Класическите. Само че в метални калъпи.

А силокона хваща уникални детайли - например на мен на един детайл ми хвана разликата между лъскаво и матово, и после като направих копията - излязоха даже и като лъскавина същите. Направо се опулих като видях. На всичкото отгоре няма никаква адхезия към нищо и се отлепва с поглед. Абе уникална хитринка.
        Последно редактирано от sparkybg; 12-02-10, 15:58.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз след малко мисля да захвана позитивния модел , затова питах за диаметъра. Предполагам той самия няма да ми отнеме много време.
          После за калъпа ще го мисля. Идеята за силикона е валидна и още как , но ще трабва да идвам по София , пък аз съм малко "тежка гемия". Няма ли вариант да се купи отнякъде туй чудо?
          Иначе мога да го отлея от гипс и да му измисля някакво покритие.
          За материала , баща ми (и той е от "кръжока") вика , че може да е от стъклоплат и полиестерна смола с налагане. То , че ще стане , ще стане , но по ми се ще да е някаква пластмаса от рода на РЕТ ,но която да не се излива , а да се моделира някакси чрез притискане или чрез разплискване , както казваш ти...
          Какъв е този материал , дето споменаваш?
          Също така , ми се ще всичко да става с достъпни и лесни за намиране дори по обикновените магазини неща , за да няма излишни усложнения откъм логистика и тем подобни.
          Това ми е идеята.
          Очаквам, разбира се и вашите идеи и предложения за материал и т.н. , но като начало за диаметъра на захващането , за да почна...

Коментар

Ако направиш 77 мм си взимам веднага една
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Че новите дизели да не са без компове?

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                Ако направиш 77 мм си взимам веднага една
                Модела тръгна да става лесно. Нищо не ми пречи после да направя и един за 77мм

Коментар

Модела тръгна да става лесно. Нищо не ми пречи после да направя и един за 77мм
                  Продадено
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Гипса е гламава работа, в сравнение със силикона. Продават го няколко фирми в страната. Не е масов продукт. Например шоколафите леят в такива калъпи. Само един път ще си купиш, и повече ще забравиш за всичко друго - гарантирам ти.

HDPE е полиетилен с висока плътност. От това правят автомобилните резервоари, например. Също и бутилктите за течност за чистачки, антифриз и т.н., дето са в моторния обсег. До колкото знам и част от купешките шнорхели се правят от същото. Доволно кличество автомобилни брони - също.

Коментар

Гледайки струкурата на Сафарито михрумна следното. Едно коляно Ф80 примерно. В него се вкарва тръба Ф60. Така се получават необходимите отвори за оттичане на водата. 5 капки с телоподаващо и гъбката е готова

ПП:
                      Очаквано тегло - половин кило

ПП2:
                      Аз си го представям ето така: (картинката)
                      Прикачени файлове
                      Последно редактирано от Иван Горчев; 12-02-10, 19:59.
                      Аз не вярвам в чудеса!
                      Разчитам на тях!

Коментар

Като функционалност , мисля че е валидно. Т.е.-ще работи...

Коментар

1. Трябва входния отвор да е под наклон - така влиза по-малко вода.
                          2. Правата тръба, дето влиза в "гъбката" трябва да е над нивото на "дъното" на гъбката, иначе пак ще се пълни.
                          4. Дупките за оттичане на водата трябва да са малки - 4-5-6мм в диаметър. От по-голями няма смисъл, отделно че ако са по-малки, налягането в гъбката при скорост ще е по-голяма, потока - по-малък, което ще помага за по-лесното събиране и оттичане на капките вода през отворите.
                          3. Трябва пробка и на филтъра. Дори и тия мерки не изключват напълно при каране в силен дъжд или сняг, да проникват капчици до филтъра.

Коментар

Aз започнах да мъча гъбката. Не е много трудна , но става бавно.
                            Без размери и по снимки се работи трудно , но ще стане
                            Утре ще продължа...
                            Прикачени файлове

Коментар

Aз започнах да мъча гъбката. Не е много трудна , но става бавно.
                              Без размери и по снимки се работи трудно , но ще стане
                              Утре ще продължа...
                              Бах маа му!!!! Тя като истинска бе!

Дръж ни в течение. Със снимки, включително.

А като я направиш, лично ще осигуря на всички желаещи мрежички за отпред - кеф ви от черно, кеф ви от неръждавейка. Цената за неръждаема ще излезе от порядъка на 10лв, изработена от 1мм неръждавейка на лазер. Става перфектно, и много здраво.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Бах маа му!!!! Тя като истинска бе!

Дръж ни в течение. Със снимки, включително.

А като я направиш, лично ще осигуря на всички желаещи мрежички за отпред - кеф ви от черно, кеф ви от неръждавейка. Цената за неръждаема ще излезе от порядъка на 10лв, изработена от 1мм неръждавейка на лазер. Става перфектно, и много здраво.
                                Няма проблеми ,Спарки!
                                И без това щях да се обръщам към теб за мрежичките
                                Там , дето казваш , ще ги направят идеални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X