Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как карахте на разходката в неделя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как карахте на разходката в неделя?

Колеги,

Четейки темата за кита за лифт на Фероза се сетих за следното - как карахте на разходката в неделя?

- задно/двойно?
    - бързи/бавни?
    - предпочитана скорост?

Също така ми в любопитно и дали сте засичали разход. При мен излезе 12/100 газ.
    Последно редактирано от Иван Горчев; 18-06-09, 12:22. Причина: Допълнение
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

До: Как карахте на разходката в неделя?

Евала за темата Ванка. Поне за мен ще бъде много интересна. За себе си:

1. През цялото време на 4х4. Все още нямам навик да го изключвам когато терена не е тежък, но пък и не виждам смисъл защото съм с ръчни хъбове и трансмисията ще продължи да се върти дори и да съм изключил 4х4.
    2. През цялото време на бързи с изключение на двата големи баира който катерихме.
    3. Най-ползвани от мен предавки бяха 1, 2 и на места 3та бързи. По стръмните баири 2ра бавна.
    Георги Танев (0+)
    Land Rover Discovery 1 300 TDi
    Land Rover Club Bulgaria
    0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

И аз съм с ръчни хъбове. Включих ги на паметниците. До там карах само на задно.

Иначе:
      1. Основно на задно, включително рекичката, без да изключвам хъбовете. Двойно - само на местата, където имах съмнения, че гумите ще изгубят сцепление;
      2. Големите баири - първа бавна, Спусканията - първа, втора бавна;
      3. Най-често ползвани предавки - 1,2,3 бързи, 1,2 бавни.
      Аз не вярвам в чудеса!
      Разчитам на тях!

Коментар

Ще ми бъде интересно да споделят Turtey и Dulgiq щото те бяха с различни джипки от наще.
        Георги Танев (0+)
        Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Първоначално публикуван от lz1gvt Преглед на мнение
          Ще ми бъде интересно да споделят Turtey и Dulgiq щото те бяха с различни джипки от наще.
          При тях говорим за почти два пъти по-големи джипове с почти два пъти по-големи турбодизелови двигатели
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

Да така е и точно за това ми е интересно ...
            Георги Танев (0+)
            Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Жоре, като гледам е било сухо. Редно е да не държиш постоянно 4x4, щото товариш раздатката на завоите. Това е и смисъла да не го държиш постоянно зацепено - за да не товариш раздатката, когато не ти трябва.

А навик, ще си създадеш. Нямай съмнения за това. Аз даже понякога дръзвам да го правя в движение, между бързи 4х4 и 4х2.

Виж, ако е мокро или снежно - тогава карай както ти е кеф. Само на сухо имай едно на ум.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз гледам да не включвам без нужда 4х4 на Ферозата или блокажа на Диското, дори и когато е кално. Всъщност особено когато е кално, снежно или има мокра трева, на сухо черно е все тая. В това отношение хубавото на Диското е, че мога да включа бавни и без блокаж, което още повече ограничава употребата му, защото на Ферозата трябват ли ми бавни, нямам избор. С твърдо разпледеление между преден и заден мост, при по-бързо шофиране по хлъзгав терен управлението се влошава значително, колата се стреми да излезе от коловозите на завоите, свлича се на страничните наклони и т.н. 4х4 на парт тайм или блокаж на фултайм, само когато отпред видя по-сериозна локва, рекичка с неясно дъно или силно разчупен терен, при който трябва да се мине бавно и има опастност някоя гума да остане във въздуха.

За това Ферозата я карам основно на бързи без включен преден мост, а Диското на бавни, но без блокаж.
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Жоре, като гледам е било сухо. Редно е да не държиш постоянно 4x4, щото товариш раздатката на завоите. Това е и смисъла да не го държиш постоянно зацепено - за да не товариш раздатката, когато не ти трябва.

А навик, ще си създадеш. Нямай съмнения за това. Аз даже понякога дръзвам да го правя в движение, между бързи 4х4 и 4х2.

Виж, ако е мокро или снежно - тогава карай както ти е кеф. Само на сухо имай едно на ум.
                  А .. нямам съмнение за това Все пак съм на 3 разходки време/километри .. още една и вече няма да го пускам когато няма необходимост ... просто все още свиквам с него и възможностите му.
                  Георги Танев (0+)
                  Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Аз даже понякога дръзвам да го правя в движение, между бързи 4х4 и 4х2.
                    Нищо че съм "зелена" още, на няколко пъти и аз съм включвала 4х4 бързи в движение. Последният път беше миналата седмица като ми се изля порой и град и ферозката стана неудържаема с 50-60км. Еми друго си е 4х4
                    За баирите - аз не мисля че онова стръмното баирче може да се качи с ферозата на бързи 4х4 - само с бавни.

За конкретната разходка понеже не бях с моята ферозка и не карах та не мога да кажа, но друг път като съм карала из планина си хаквам бързи 4х4 и само на баир с по голям наклон или през река съм вкарвала бавни 4х4 1, 2 максимум 3та предавка. Не знам дали това е правилно, но така ми идва отвътре.

На разходката в неделя бях с Жоро - iiiopo и той кара през цялото време на бавни 4х4 - 1, 2 и 3та предавка на места. Защо това е решението му той да каже

Коментар

Колко по-лесно е с фултайм

бързи включвам, като изляза от града. В града и по черно - на бавни. Ако е лек терена - потеглям на 2, редя ги безгрижно до 5, понякога прескачам 3 или 4 - идват ми малко близки.

Коментар

здравей те колеги и колешке
                        хубава тема
                        та така на ръзходката в Неделя при самото тръгване забравих да включа 4х4.
                        на първата спирка на паметника пак забравих и чак на второто спиране на ловната хижа забелязах че лоста е на задно, тагава го включих на 4х4 бързи.
                        в голюмото пътешествие из гората го изключвах, а на спирката след мъничкото стръмно спускане и преди голямото изкачване пак го включих, а на самото изкачване на самият край прибегнах до 4х4 бавни и то на 1 и малко 2.
                        след това дойде и голямото спускане в посока към реката и скарата, там на средата на спускането ми занириса на пушак задето спустах на спирачки и след това включих на 2 бавна и спуснах останалият наклон на бавна до асвалта. на това спиране изключих 4х4 и си карах на задно до мястото на скарата в реката. това е от мен като НОВАК в тези излети и преходи
                        Последно редактирано от Georgi Rudy; 18-06-09, 13:29.

Коментар

Първоначално публикуван от marlqnda Преглед на мнение
                          Нищо че съм "зелена" още, на няколко пъти и аз съм включвала 4х4 бързи в движение. Последният път беше миналата седмица като ми се изля порой и град и ферозката стана неудържаема с 50-60км. Еми друго си е 4х4
                          Абе, ти гледай да избягваш такива скорости с включено 4х4 на парттайм машина, първо, че дори на мокър асвалт я чупиш, второ, ако попадне на наистина хлъзгаво, може да се окаже, че не ще да завива...
                          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                            Абе, ти гледай да избягваш такива скорости с включено 4х4 на парттайм машина, първо, че дори на мокър асвалт я чупиш, второ, ако попадне на наистина хлъзгаво, може да се окаже, че не ще да завива...
                            За по принцип съм съгласна с теб, но......
                            В дадената ситуация асвалта не беше просто мокър, а имаше поне 4 5 пръста вода, а аз карах по баир нагоре. Пороя беше наистина солиден и се изсипа за секунди - това ми беше скоростта на навлизане в населено място. Съпротивлението беше доста голямо, а и започна да поднася леко ..... абе с 2 думи всичко стана за много кратко време и вместо да набия спирачки и да се получи аквапланинг прецених че постепенно убиване на скоростта и включване на 4х4 ще е по добрият вариант и наистина смятам, че в тази ситуация решението ми беше правилно.

Поздрави,
                            Мариана

Коментар

@Спарки - На патрула преден мост се включва/изключва в движение до 80 км/ч

Извън пътя аз винаги карам на бавни още от далечната `97 когато карах тойоти

Имам си 5 бавни - т.е. мога да поддържам произволна скорост, но съединителят се товари по-малко и при нужда винаги съм готов да сваря предавка без да се налага да губя инерция при спиране за бавните

Иначе маршрутът от неделя се минава с москвич без проблем
                              Предното обаче дава много повече стабилност
                              Дори на парттайм коли на този тип пътища нищо не може да се счупи

Та да обобщя - предимно 3-4 бавни
                              Онова баирче преди асфалта го взех на втора бавна

ПП Едно филмче от един пичове от Южна Африка на тема кога се пуска двойното
                              http://www.4xforum.com/portal/video/...gage%204x4.avi

Не са случайни момчетата
                              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X