Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми за Фероза. Предложения?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Groundhog Преглед на мнение
    До колкото знам трябва да са еднакви само като размер, не е задължително да са еднакви и като модел. Или греша?
    Вземи 2 гуми с еднакъв размер, но от различни марки, и сам ще разбереш.

Понякога има разлика дори в една марка, един модел, но от различни партиди.

Първоначално публикуван от Georgi Rudy Преглед на мнение
    да но като не мога да намеря по малки джанти иначе съм си харесал 255/60/15
    Еми слагай 31х10.5х15.

И тоя размер "60" също си е чисто асфалтов.

Оптималното за фероза е между 195 и 235. Под, и най-вече над това, само по ширина, няма смисъл.
    Последно редактирано от cveti; 07-05-09, 19:05.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

До: Гуми за Фероза. Предложения?

Днес купих 4 http://www.avtogumi.com/bg/tires/tir...p?model_id=290 . Зимата мисля да купя 2 "таралежки" и да сложа 2-те които имам аз, но при положение, че е хубажо да имам и резервни се чудя дали да не взема 4 "таралежки"

Коментар

"Таралежките" не са добри за зимата, те са си МТ гуми, т.е. за кал. На асфалта няма да се чувстваш много конфортно с тях.

А тези на каква цена ги взе?

Коментар

Зимата ми трябват за гората не за пътя и мисля,че таралежките са идеални. А тези за по 80 лева от приятел за по 3000 километра са.

Коментар

Днес купих 4 http://www.avtogumi.com/bg/tires/tir...p?model_id=290 . Зимата мисля да купя 2 "таралежки" и да сложа 2-те които имам аз, но при положение, че е хубажо да имам и резервни се чудя дали да не взема 4 "таралежки"
            Да са ти честити А кой размер са?

П.П. До зимата не се знае колко акъла ще смениш (за "таралежките") - дет' се вика ще си говорим пак на зима

Коментар

Първоначално публикуван от marlqnda Преглед на мнение
              Да са ти честити А кой размер са?

П.П. До зимата не се знае колко акъла ще смениш (за "таралежките") - дет' се вика ще си говорим пак на зима
              Мерси. Размера е 195/80/15 исках такива . А птосто за условията в които ще карам колата(кал и киша), по време на лов, това мисля, че е най-добрия вариант.

Коментар

Аз си взех Kumho road venture KL 78 215/80/15 .Доволен!

Коментар

Първоначално публикуван от zillius Преглед на мнение
                  Аз си взех Kumho road venture KL 78 215/80/15 .Доволен!
                  Супер са гумите И аз съм доволен много от моите, ама зимата му е майката

Коментар

Трябваше да попиташ точно за тия. Освен за асфалт, за друго - забрави. Пълно "дРъво".

LASSA-та са хем по-евтини, хем в пъти по-добри. Карал съм и двата вида. ВЕрвай ми!
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Трябваше да попиташ точно за тия. Освен за асфалт, за друго - забрави. Пълно "дРъво".

LASSA-та са хем по-евтини, хем в пъти по-добри. Карал съм и двата вида. ВЕрвай ми!
                      Вярвам ти. Но все пак зависи и за какво купуваш гумите и колата Не съм я взел да се състезавам нито на асфалта, нито извън пътя

Коментар

Вярвам ти. Но все пак зависи и за какво купуваш гумите и колата Не съм я взел да се състезавам нито на асфалта, нито извън пътя
                        Мисълта ми беше друга - много, ама много са дървени. И много бързо се опичат. От което следва и ниско сцепление. Даже със зимни да караш лятото, пак не държат. Бавно се изтъркват, обаче малко повече газ, и задницата ти ходи накъдето си иска.

LASSA-та са по-добри и на, и извън пътя, и като цена. И пасват екстра на ферозата - държи се много добре с тях, включително на магистрала със 130. За дълбока кал и хлъзгава лигава трева не стават, ама за там си има други, дето пък за асфалт не стават, но въпреки това са много по-добре от куп други, даже и в калта.

Понеже пита само за размер, затова и не ти препоръчах нещо конкретно като марка. Иначе, специално за фероза, горещо препоръчвам LASSA-та, стига да не е целта супер кални хулигански изпълнения.

Коментар

Аз съм с LASSA COMPETUS и съм доволен

Коментар

Ми то като се замисля за супер хулигански кални изпълнения нито едно АТ не става,трябва си кална гума за това.Аз още се чудя дали да е регенерат или нещо ново,т.е не се чудя ами правя сметка на пустите пари! Иначе какви кални гуми бихте ми препоръчали за Фероза?

Коментар

Аз съм си заплюл "Кобри" , макар че още не знам каква марка ще са. 235/75/15 и мисля да ги търкалям целогодишно.
                              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Ако е регенерат - имам впечатления от Fedima - с шарка като кобрата. Винаги като ходя по гумаджийници за това-онова, се блещят как така рагенерати се балансират толкова добре. Няма отлепване, няма напукване, няма и прекомерно износване, въпреки че се карат целогодишно, и джипката седи навън, на слънце. Карал съм ги и със 120км/ч. Освен шума, който при тая скорост е доста, друг проблем засега нямам.

Вече близо 2 години никакви проблеми.

А иначе от скъпите - добре знам какви да ти препоръчам, ама първо са 31-ци, и второ - тука ги продават доста скъпо - някъде 500 лева бройката. Карам с такива тераното, ама ги чаках половин година да се дотътрят от щатите, понеже стана и малка грешка с поръчката. Ще видя как ще им се отрази лятото и асфалта, но като държане на пътя много ми харесват, а извън пътя - още повече. При 130 също шумят, ама значително по-малко от кобри.

Ей ги:
                                http://www.intercotire.com/tires.php?id=11&g=1

Ето още модели, от които има достатъчно малки размери:
                                http://www.intercotire.com/tires.php?id=16&g=1
                                http://www.intercotire.com/tires.php?id=9&g=1
                                http://www.intercotire.com/tires.php?id=2&g=1

Като последното доста ми хваща окото.

Ама, както и да ги внасяш, очаквай цена от около 350-380 лева за брой, което си е скъпо, ама пък не ти трябват 2 комплекта, а караш само едни, така че като си направиш сметката, излиза че не са чак толкова скъпи.
                                Последно редактирано от sparkybg; 08-05-09, 23:58.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X