Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми за Фероза. Предложения?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Гуми за Фероза. Предложения?

Здравейте колеги, и аз имам една Фероза и се колебая какви гуми да и сложа.До сега карах с едни MARIX, с които съм я купил.Джипката я ползвам за лов основно , но и за асфалт от време на време.Колебая се м/у 2 модела гуми.Ако някой има впечатления или други предложения ще съм благодарен да сподели.
    Поздрави!

Коментар

Пропуснах само да отбележа,че се колебая м/у Goodyear wrangler AT/SA 205/75 R15 и Kumho KL78 205/75 R15
      Старите ми MARIX са 195/80 15

Коментар

Настъпи момента и аз да пиша в тази тема. Бях решил да сменям ,,максиските'' някъде късната есен на 2016 г., те са ми заварено положение след като купих ферозта от колегата Жоро Танев миналата година. Много съм доволен от тези гуми модел - maxxis mudder buckshot 235/75/15. Но за добро или лошо съдбата изпревари мойте планове. Във вторник, когато се изсипа поредният потоп спуках задна лява гума на околовръстното, което доведе и до леко ПТП с едно камионче което ме нацели странично, но това е друга тема. Сега докато теникиджиите изчукват ламарини и китосват аз имам време да помисля какви гуми да си закупя. За момента съм се спрял на три модела размер 235/75/15 - горепосочените ,,максиски'', BFGOODRICH ALL-TERRAIN ИЛИ BFGOODRICH MUD TERRAIN. Ще помоля за коментар колегите, които са карали последните два модела гуми на фероза да споделят впечатления.

Коментар

Какво им е на Максиса, че искаш да ги смениш?
          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Да ще съм по конкретен. Задна лява се сцепи на две места брутално. Както казаха застрахователите дошло им е времето. Отделно и грайфера беше много изхабен, но мислих, че ще изкарат до есента. Сега ми предстои 4-5 месеца обект и трябват хубави гуми за черни пътища и непредвидими условия. А ако не съм разбрал въпроса, единият вариянт е отново да си купя същите, но чакам отговор от един френд гумаджия, който ще види какво намаление може да се направи, защото за BFGOODRICH имам отстъпка с карта 33% от цената.

Коментар

Ако ще караш главно по черно тогава ти трябват кални гуми.
              Оператор на италиански реактивен жребец

Коментар

Не знам какво е процентното съотношение в ползването на джипката между черно и асфалт, но аз лично на моята БФ Гуудрич АТ няма да сложа.
                Много са ми далеч от идеята за гума компромисен вариант. На кал са пълна мъгла. АТ-та без никакви претенции, освен гръмката марка и популярността. За мен са си асфалтови гуми с много леки забежки в мъгла и прашен път. Единственото им достойнство, според това което съм чел като мнения е износоустойчивостта. Излишно е да споменавам, че е за сметка на одървянето с времето и драстичното намаление на сцеплението.
                За мен лично, най-добрия компромис за такива гуми е Kumho KL 71 MT. Не са каймани на калта, но са меки и сдобро сцепление и малко шумни за асфалта. Те пък се износвали по-бързо. Всичко е компромиси....
                Ако ще е АТ, максимално раздалечени блокчета на протектора с ясно изразени и възможно (доколкото е възможно за АТ) по-широки канали за странично изхвърляне на калта. Също и с изразени странични "нокти" по бордовете. Не както Гуудрича с птетеница от каналчета и ситни шарки, които се пълнят с кал и караш сликове, колкото и газ да раздаваш.
                В момента карам Кията с Hankook ATm. Макар да са доста стари и да са чувствително опечени, съм много доволен от държанието им за АТ гума. Пак бих си купил такива. Но за Кията.

Коментар

За Ферозата си търся Kumho KL 71 MT в размер 235/75/15. Може и втора употреба над 50% и на сносна цена. Ако някой знае, да свирка.
                  От кобрите съм много доволен, но се опекоха и се напукаха и са регенерат и са тежки.
                  По-скоро бих сложил 31-ци нерегенерат.
                  Вероятно биха тежали колкото 235-ците регенерат, но поне ще могат да се балансират.

Коментар

Oт днес Феро е с нови търкала 4 бр.BFGOODRICH MUD TERRAIN. Още събота и неделя ще ги тествам извън пътя, някъде из родните планини.

Коментар

Здравейте, един въпрос.
                      Гуми 235/75/15 удачно ли е да се монтитат на J8 джанта,или трябва да търся по тесни джанти?
                      0896 396 700 Димчо Костов.

Коментар

Първоначално публикуван от sniper elite Преглед на мнение
                        Здравейте, един въпрос.
                        Гуми 235/75/15 удачно ли е да се монтитат на J8 джанта,или трябва да търся по тесни джанти?
                        Без проблем търкалям Медвед Я569 със същия размер. Давай!
                        Децата се възпитават 20 години преди да се родят.

Коментар

Този размер съм го карал и на 5,5J В момента го карам на 7, а съм пробвал и на 8.
                          Според мен 8J са за от 31-ци нагоре. Но това си е мое мнение.

ПП: Колега, сподели впечатления от Медведа, че такива съм на път да си купя. Точно същия размер.
                          Как се представят на Ферозата? Тежат ли и?
                          Всякакви впечатления.
                          Благодаря!

Коментар

Тежат и шумът(като бомбандировач от втората световна ), но с тези гуми наричах път мястото през което възнамерявах да мина доволен съм от гумите а и цената е добра.
                            Децата се възпитават 20 години преди да се родят.

Коментар

Благодаря!
                              Шумът е последното нещо което ме притеснява. Ръждата веднъж седмично може да се случи да вдигне 70км/ч.
                              Към вилата се катери на първа, че иначе ...главата в тавана.

Коментар

Първоначално публикуван от dryordanov Преглед на мнение
                                Тежат и шумът(като бомбандировач от втората световна [emoji38] ), но с тези гуми наричах път мястото през което възнамерявах да мина [emoji14] доволен съм от гумите а и цената е добра.
                                Колко точно тежът?

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk
                                0893966166- Димо Тодоров

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X