Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми за Фероза. Предложения?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Гуми за Фероза. Предложения?

Първоначално публикуван от rado genev Преглед на мнение
    Имал съм и Нисан Патрол .Но където мина с Ферозата с Патрола трябва да изсека половината гора
    Ми, назрява проекта "Фероза с редукторни мостове".

Мостове от терано и двигател от BMW, 1.8, 16 клапана, 140 коня ще и дойдат толкова добре, че ще литне направо. И едни 33-ки или 35-ци, че да е съвсем рошава гаргата. Па за тия мостове има и блокажи, и още по-бавни пиньон и корона. Задния мост си е въвсем патролски, барабар с полуоските като диаметър. Само е по-тесен - таман като за фероза.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки, а да е дизел бе братче! Па ако ще и на Тиранозавъра с мотора.
      Аман от тия бензини!

А със тоя мотор (на BMW 140 коня ) верно ще литне , ама ще лети от време нва време с тоя разход...
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

По добре да е поне от Патрол 260-ка защото мостовете са по тесни от GR-ра.Тази муха започна да ми се върти из главата особедно като видях Гърците как слагат мостове от Тойота на Джимитата
        Прикачени файлове
        Подстрекател на разходчици счупи ДЖИПКА покрай Габрово
        тел. 0898327627
        Радослав

Коментар

Ей ви една рошава гарга (и друг път съм давал тоя линк):
          http://www.feroza-club.com/public/ferro38v6.htm

Сега като гледам, май е точно с мостове от хайлукс. Вярно, не е останало много от ферозата, ама визията си е тук. Пък и горе-долу са запазили компактността, както се вижда.

Колкото до разхода за 140-те коня - реално погледнато ня вярвам да е кой-знае колко по-голям от щатния. Най-много с литър-два, и то ако я настъпваш яко. Нали е лека джипка - на двигателя просто няма да му е зор да я тегли, и съответно няма да вдигне разход. А другото хубаво на тоя двигател е че е евтин и части има за него всякакви, и на добри цени. Ако по някаква причина бях собственик на бертоне, където двигателя влиза почти без никакви преправяния, досега да съм го направил.
          Последно редактирано от sparkybg; 19-05-09, 00:50.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

По добре да е поне от Патрол 260-ка защото мостовете са по тесни от GR-ра.Тази муха започна да ми се върти из главата особедно като видях Гърците как слагат мостове от Тойота на Джимитата
            Задния на тераното ще пасне екстра. Патролски си е, но е по-тесен. поне тоя на терано 2-ка. Мерил съм. Карантиите са му едно към едно с патролски. И патролски блокажи стават, и какво ли не. Башка дето фероза с патролсно LSD, ще е доста по-блокирана от LSD-то, предвид ниското тегло. Двата дифа от терано могат да се намерят за 1200-1300лв, просто щото никой не купува - не се трошат, особено задния.

Коментар

На джип му трябва двигател който да вади мощност още в ниските обороти ,а този 16-вентиловия на БМВ вади мощноста си при по високи обороти!
              тел. 0898327627
              Радослав

Коментар

На джип му трябва двигател който да вади мощност още в ниските обороти ,а този 16-вентиловия на БМВ вади мощноста си при по високи обороти!
                Питай Хънтъра дали не върви. Той е със самурай, с такъв двигател, и с редукторни мостове от УАЗ. Абсолютна хулиганка.

Коментар

с редукторни мостове съм по съгласен за ефекта
                  тел. 0898327627
                  Радослав

Коментар

Ммммммм...аз , ако има начин да тикна на Ситроена двигателя и скоростите на Ферозката... Нищо , че е 90 коня...
                    Преди карах 1.6i бензин(88коня) и след това взех 1.9 TDI (90коня)... Ами разликата е огромна , като динамика. Имах чувството , че е поне с 20 отгоре.
                    Спарки ме разочарова. Всякаш не знае как е турбодизела

Коментар

• До: Гуми за Фероза. Предложения?

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                      Ммммммм...аз , ако има начин да тикна на Ситроена двигателя и скоростите на Ферозката... Нищо , че е 90 коня...
                      Преди карах 1.6i бензин(88коня) и след това взех 1.9 TDI (90коня)... Ами разликата е огромна , като динамика. Имах чувството , че е поне с 20 отгоре.
                      Спарки ме разочарова. Всякаш не знае как е турбодизела
                      Ааа, знам, знам. На тераното е 2.7 145 кончета. Поддържа 140 с лекота, въпреки 31-ците и по-голямото тегло.

Просто бензинов се подкарва по-лесно, особено ако говорим за турбо дизел с електронно управление. Там си е "малко" играчка.

Ама, и ферозата ще си позагуби чара. Дизела ще е голям и тежък, ако искаме да е добър. 90 коня няма да са достатъчни на пътя. В гората - може би, но на пътя - твърдо не. Остава някой модерен малък дизел, ама те пък са скъпи, мамка им.

Коментар

• От: Гуми за Фероза. Предложения?

Колеги имам и аз една ферозка.Дайте едно мнение за Каймани 195х80 на 15 цолови джанти от самурай

Коментар

Мнение, зависи за какво.
                          Без проблеми ще ги върти тоя размер.
                          Опасно е на сухо при добро сцепление, опасно е и при скок, в момента на приземяването. За предния диф.
                          Опасно е и на лед и утъпкан сняг.
                          Миналата година с един градски (с Фероза)ходихме из планината.
                          Той беше с каймани същия размер.
                          В неутъпкан сняг се справят що годе.
                          На лед се уплаши човека. И то сериозно.
                          Не че и кобрите са стока в такива условия.
                          Та, конкретизирай.

Коментар

Първоначално публикуван от Warlikeinside Преглед на мнение
                            Дайте едно мнение за Каймани 195х80 на 15 цолови джанти от самурай
                            Ще си потрошиш предния мост! Грайфера на кайманите е много агресивен, отделно че са тежки защото са регенерат- това не са гумите за фероза. Не знам на каква цена ги намираш, но последно като гледах гуми за моята фероза(преди 1-2 месеца) кобрите бяха на близка цена до GOODYEAR Wrangler Duratrac. Дуратраците бяха 166лв. за брой в размер 235/75/15.Възможно е след идването на зимния сезон цената им да се е качила.

Видях, че си пуснал друга тема и първо да кажа, че няма нужда да пишеш на няколко места за да получиш отговор, по-възможно е да се получи обратен ефект-да ти изтрият някое от мненията.Както и да е.Там си писал, че не искаш mudterrain защото караш доста на сняг.Ами то по-големи дърва от регенератите на сняг, лед, асфалт няма! Кайманите, кобрите и всякакви подобни са по-зле от която и да е mudterrain гума не регенерат.

Успех!

С комшията сме писали заедно.
                            Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
                            Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

МТ-тата с много малко изключения ( Медвед, Дуратрак...) са си зле на утъпкан сняг, поледица и мокро.
                              Независимо дали са регенерат, или не.
                              Но регенерата е по-тежък, най-малкото.
                              Аз карам целогодишно с кобри, но винаги едно на ум.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                                МТ-тата с много малко изключения ( Медвед, Дуратрак...) са си зле на утъпкан сняг, поледица и мокро.
                                Независимо дали са регенерат, или не.
                                Няма спор за това, но цената на "бюджетните" регенерати и руските "медведи" все повече се доближава до тази на дуратрака и това лично за мен ги обезсмисля. Имам предвид, че медветите се представят супер на сняг, но и никак не са леки.
                                Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
                                Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X