Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гнило шаси! Дайте някой талантлив майстор...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Гнило шаси! Дайте някой талантлив майстор...

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
    Между другото метнах едно око на шасито - не е толкова страшно положението. След добро закърпване и импрегниране ще изкара доста над заветните 2-3 години. А като цяло колата не е никак за изхвърляне - добра и запазена е.
    Мерси.
    Днес и аз минах да видя докъде е стигнала работата.
    Резултата до този момент е доста окуражаващ.
    Зарадвах се като видях новите, яки и лъскави "протези".
    Изскочиха, обаче, някои други болежки.
    Вкарах се днес в приключението да търся тампон на скоростната кутия - този с двете шпилки отдолу.
    Отидох в EVRO-07, там го бяха изчерпали, но въпреки това един от служителите им завъртя над 15 телефона на магазини в близките махали, за да ми спести обикаляне. За съжаление, никъде го нямаха този проклет тампон. Така се умилих от жеста на служителя в ЕВРО07, че в миг си купих комплект съединител и отидох да преговарям лично с арабеските на Симеон.
    Там след няколко телефона, успяха да ми предложат тампон втора употреба за 90 лева и то след два дни. Смех!!! Нов струва около 42 лева.
    Предварително бях прозвънял всичките му там STB-та, Оувърмайнд-и и т.н. Най-скоро след месец ще вкарат. Така че очевидно ще се монтира скъсания и ще чакам отнякъде да се появи заветния тампон.
    Пу, д@е%а и държавата!
    Ако някой от вас има в запас, да се обади - ще се договорим.

П.П.
    taran е много стабилен!
    Поздрави.
    Последно редактирано от VECTOR; 06-06-09, 00:28.
    Георги Тонев

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
      ....В никакъв случай Протекта или сходни 3 в 1 продукти.
      Защо не? Какъв е проблемът да се ползват 3-компонентните бои? Нали уж за това са създадени....
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

За тампона - сигурен съм, че някой от форума предлагаше такъв, та дори беше като подарък. Иначе не е страшен проблем, но е добре да е здрав. Аз също карам без него на практика - резбите на скоростите се оказаха прецакани, а в едната имаше и скъсан болт.Оставих го само за опора, другата седмица ще разпробивам и правя нови резби.

Коментар

Никакви пари на арабеските!!! Тая цена си е кожодерство!!!
          Нов, оригинален, струва 60лв, чакай да докарат. С ония мръсни мангали не се занимавай. Ако двата на двигателя са ти в ред, не би трябвало да имаш особени проблеми, освен ако не правиш съвсем извращения. Имай в предвид че аз карах моята около месец със скъсам единия на двигателя, и тоя на раздатката. Последствия нямаше никакви, макар че простотийки правих достатъчно през това време.

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
          Защо не? Какъв е проблемът да се ползват 3-компонентните бои? Нали уж за това са създадени....
          Протектата става, но не и за шаси. Пробвано лично на мойта фероза. Много пързо избива пак на същото място. Въпреки че беше само повърхностно, за каквоти уж става най-добре. А въпросното място не беше от нормалните, дето по принцип ръждясват на ферозата, а отпред, под радиатора. Точици ръждица. Почистих, колкото можах, и с протекта. След 2 месеца изби пак по същия начин.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За тампона - сигурен съм, че някой от форума предлагаше такъв, та дори беше като подарък.
            http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...&postcount=195

Тука беше, ама беше.
            Георги Тонев

Коментар

Избива, вярно е, но аз досега не съм попадал на нищо, което спира на 100% корозията. Подкалниците съм ги боядисал преди 2 години с Протекта и няма петънце да е избило. Все пак смятам, че шасито по-добре да се почиства и боядисва от време на време дори и да избива наново. Все ще е по-добре от хич.
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                Избива, вярно е, но аз досега не съм попадал на нищо, което спира на 100% корозията. Подкалниците съм ги боядисал преди 2 години с Протекта и няма петънце да е избило. Все пак смятам, че шасито по-добре да се почиства и боядисва от време на време дори и да избива наново. Все ще е по-добре от хич.
                Просто мнението ми е че някакъв грунд, с подходяща боя отгоре, е по-доброто решение, ако ще се маже шаси.

С протекта бях боядисал един самоделен багажник за покрив. За 4 години не мръдна, хем и там имаше повърхностна ръжда тук-там. На шасито ми обаче показа различни резултати. В същото време на някогашната ми самара, най-обикновен алкиден грунд, с обикновена черна боя отгоре, за 3 години не мръдна изобщо. А не е като да нямаше ръжда.

Явно просто протектата не работи добре навсякъде.

Иначе, и аз съм на мнение че шасито отвън няма смисъл да се маже с някакви главоломни гадости, дето правят оп един милиметър филм, защото често се оказва че отдолу ръждата си работи, а не се вижда. По едно почистване, грундиране и намацотване на ръждясалите места всяка година, и според мен е по-добрия вариант. Иначе не че тия гумени покрития не са добри. Напротив, ама за места, където няма ръжда, и се търси защита от камъчета например.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Просто мнението ми е че някакъв грунд, с подходяща боя отгоре, е по-доброто решение, ако ще се маже шаси.

С протекта бях боядисал един самоделен багажник за покрив. За 4 години не мръдна, хем и там имаше повърхностна ръжда тук-там. На шасито ми обаче показа различни резултати. В същото време на някогашната ми самара, най-обикновен алкиден грунд, с обикновена черна боя отгоре, за 3 години не мръдна изобщо. А не е като да нямаше ръжда.

Явно просто протектата не работи добре навсякъде.

Иначе, и аз съм на мнение че шасито отвън няма смисъл да се маже с някакви главоломни гадости, дето правят оп един милиметър филм, защото често се оказва че отдолу ръждата си работи, а не се вижда. По едно почистване, грундиране и намацотване на ръждясалите места всяка година, и според мен е по-добрия вариант. Иначе не че тия гумени покрития не са добри. Напротив, ама за места, където няма ръжда, и се търси защита от камъчета например.
                  Тези ,гумените покрития,се водят "подподови"-идеята е да допринасят за намаляване на шума и вибрацийте на панелите на пода и подкалниците на автомобила.Дори заводските работят дотогава,докато имат някаква еластичност,после се напукват и под тях става страшно...
                  Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от VECTOR Преглед на мнение
                    Мерси.
                    Днес и аз минах да видя докъде е стигнала работата.
                    Резултата до този момент е доста окуражаващ.
                    Зарадвах се като видях новите, яки и лъскави "протези".
                    Изскочиха, обаче, някои други болежки.
                    Вкарах се днес в приключението да търся тампон на скоростната кутия - този с двете шпилки отдолу.
                    Отидох в EVRO-07, там го бяха изчерпали, но въпреки това един от служителите им завъртя над 15 телефона на магазини в близките махали, за да ми спести обикаляне. За съжаление, никъде го нямаха този проклет тампон. Така се умилих от жеста на служителя в ЕВРО07, че в миг си купих комплект съединител и отидох да преговарям лично с арабеските на Симеон.
                    Там след няколко телефона, успяха да ми предложат тампон втора употреба за 90 лева и то след два дни. Смех!!! Нов струва около 42 лева.
                    Предварително бях прозвънял всичките му там STB-та, Оувърмайнд-и и т.н. Най-скоро след месец ще вкарат. Така че очевидно ще се монтира скъсания и ще чакам отнякъде да се появи заветния тампон.
                    Пу, д@е%а и държавата!
                    Ако някой от вас има в запас, да се обади - ще се договорим.

П.П.
                    taran е много стабилен!
                    Поздрави.
                    Колега като си търсих последно имаха тампон за скоростната кутия на Евлоги Георгиев и беше оригинален Дайхатсу.Цената му беше или 72 или 76 лв. не помня,но си беше оригинален и нов в найлона.Провери там може и да имаш късмет,това беше март месец!

Коментар

Ами в момента нямат наличен, чак след три седмици ще докарат.
                      Плюс това "оригинален" е малко... условно понятие.
                      Оригинален е защото е сложен в кутия с надписи Дайхатсу и се продава от името на въпросния търговски бранд. Иначе дълбоко се съмнявам че в заводите на Дайхатсу се занимават да правят тампони, лагери, пружини, ремъци и всякакви други джаджи... Всичко се аут-сорсва към външни производители.
                      Георги Тонев

Коментар

Абе, сетих се нещо - като бях в магазина на Козлодуй 71, жените ми казаха същото - след месец, обаче ме упътиха към някакъв пич, който вулканизирал скъсани/ отлепени тампони. Някъде по бул.Европа или по Модедрното беше. Ако не е скъпар и това е вариант.

Коментар

Мдааам, това наистина е вариант, ако не е неразумно скъпо.
                          За съжаление, утре заминавам в командировка и няма да мога да реагирам.
                          Георги Тонев

Коментар

Нищо, аз ще проверя мястото и цената и ще го измислим някак.

Коментар

Нищо, аз ще проверя мястото и цената и ще го измислим някак.
                              Ейййй, Лама69, цена нямаш!
                              Благодаря много. При всички положения имам да те черпя!
                              Поздрави.
                              Георги Тонев

Коментар

Сигурно става дума за ЕТ "Чав",ако е така,в Понеделник мога да проверя.
                                Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X