Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гнило шаси! Дайте някой талантлив майстор...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Гнило шаси! Дайте някой талантлив майстор...

Все си мисля че маслото от другите ми коли дето го източвам ако на 3 месеца влиза в шасито докато се разхождам в прахоляка ще изкара и 20 години. Стига да ми се занимава де.
    Предната част на шасито ако двигателя е поомаслявал по малко обикновено е в перфектно състояние.

Коментар

Ами, надявам се, че ако шасито се отремонтира и обработи добре ще изкара заветните две години. За повече, не знам дали колата има ресурс.
      Все пак разчитам на консултациите, който ще направя като се върна в София.
      Относно разхода на импрегнанта... колкото отиде - толкова.
      Поздрави.
      Георги Тонев

Коментар

Същото го има и някакво немско в MrBricolage. Аз си купих от там. Това само за отвътре. За отвън - хубаво почистване, боядисване, и мазане с едно такова, дето остава като гумено. Шкодите фабричко са намазани отдолу с такова. На същата немска фирма, пак го има в Бриколаж. Не на битумната основа, а другото. Битума зимата става твърд, което не е добре. Понякога се и напуква и отлепва. Гуменото държи по-добре.

Всъщност, надписите им са немски. Дали дамите препарати са немски, честно казано не съм гледал.

Същите ги има аналогични и на BODY, например.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Е сЯа шЪ видите,колко ги разбирам нещата - първо материалите за отвътре-консервационна вакса/парафин или на който,както му се харесва

Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

После,за отвън т.нар. шагрен/шагре и т.н.,ама под шагрена не е лошо да се мацне един епоксиден грун,примерно.

ПП,извинявам се за хаотично поставените картинки.
            Последно редактирано от Чавдар (V93); 08-05-09, 18:12.

Коментар

моята беше изгнила само около задно дясно колело, ама и заварих винкел 5мм и сега е тип-топ
              Прикачени файлове

Коментар

Днес отидох на консултация при дядо владо.
                Изключително много му благодаря за отделеното време и внимание!
                Оказва се че проблема не е чак толкова сериозен.
                Не че няма гнило, ама дядо владо каза "...има живот в това шаси..." и аз си отдъхнах.

Раните са основно четири и са горе долу тези:

Чакам колегата taran, да приключи настоящите си задачи и ще му я карам да си каже и той мнението и евентуално да я почва.
                Траура се отменя!
                Последно редактирано от VECTOR; 11-05-09, 18:48.
                Георги Тонев

Коментар

.....Траура се отменя!
                  Те такива приказки аз обичам.

Коментар

Има ли положително развитие по темата?

Коментар

На предишния си трупър правих шаси, като ползвах старото само за модел и фабричен номер.
                      Стана отлично, но втори път с подобна камасутра не бих се захванал. Отне ми три месеца и много бири, тел, СО2 и МАМИ...
                      Съветвам те, ако държиш на този автомобил да си намериш читаво или слабо поразено шаси. Любо те е насочил на правилното място.
                      Дори да не е безупречно петричкото шаси, има съществена разлика между ремонт и ексхумация..
                      За да постигнеш смислен резултат, непременно трябва да свалиш купето от рамата. Иначе НЕ СТАВА нищо повече от маскировка.
                      Реже се съвсем до здраво (ако има) и се заварява, като рулетката и ъгломерът, винаги трябва да са ти под ръка и след всяка заварка да мериш доста самокритично.
                      Правиш си нещо като нивелирано скеле, върху което заваряваш временно гредите за да няма деформации от заварките, слагаш наблизо някой стар амонячен хладилник, зареден с шуменско, отправяш молитва към мамата на дайхацу и почваш...
                      "Пътят е труден, но славен"
                      За обработката след това не ползвай нищо повече от епокси грунд за отвън и боди 900 за отвътре. Разните говнообразни шагрени и т.н. не вършат работа. Отгоре изглежда ОК, но под шагрена корозията не спи...
                      В никакъв случай Протекта или сходни 3 в 1 продукти.
                      Последно редактирано от Scrapheap; 23-05-09, 15:08.
                      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Колега би ли дал повече инфо за епокси грунда .. марка, модел и евентуално от къде, че тези дни и аз ще започна да си обработвам шасито?
                        Георги Танев (0+)
                        Land Rover Discovery 1 300 TDi
                        Land Rover Club Bulgaria
                        0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Първоначално публикуван от lz1gvt Преглед на мнение
                          Колега би ли дал повече инфо за епокси грунда .. марка, модел и евентуално от къде, че тези дни и аз ще започна да си обработвам шасито?
                          Прегледай линка http://www.elitsa-3.bg/auto_paint/grund.htm ,това е за продуктите на Новол,има на Боди и на Лакпром.Въпрос на избор.Търси в близките железарий.

Коментар

Магазинче, в което продават само продукти на NOVOL, има на Цар Симеон в София. Всеки ден минавам покрай него. Пазарувал съм си полиестерна смола и стъкломат от там.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря за информацията!
                              Георги Танев (0+)
                              Land Rover Discovery 1 300 TDi
                              Land Rover Club Bulgaria
                              0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Между другото метнах едно око на шасито - не е толкова страшно положението. След добро закърпване и импрегниране ще изкара доста над заветните 2-3 години. А като цяло колата не е никак за изхвърляне - добра и запазена е.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X