Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гнило шаси! Дайте някой талантлив майстор...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гнило шаси! Дайте някой талантлив майстор...

Проблема е познат до болка: гнило шаси!
    Въпреки че веднъж вече моето шаси е претърпяло "рециклиране", ръждата го е прояла на други две, три... четири места.
    Знам че проблема вече е дискутиран широко, но като гледам всеки се вайка и най-накрая, сяда и се оправя с двете си ръце.
    Аз обаче съм прост инженер и нямам този ресурс.
    Някой знае ли за "майстор", който ще си свърши работата съвестно и в срок.
    Става дума за София.
    Имам координатите на т. нар. "Братя Флекс" те са правили първото отремонтиране, но предишния и собственик Yan каза: "работят много бавно и взимат скъпо" - тъпа оферта.
    Много си харесвам колата, но тази рама силно ме обезкуражава!
    Поздрави.
    Последно редактирано от VECTOR; 05-05-09, 15:31.
    Георги Тонев

До: Мамка му и ръжда! Дайте някой талантлив майстор...

Кофти проблем колега. Минах през него ама.... неволята ме накара сам да си свърша работата.
    Познавам Ферозата ти (още когато беше на Yan). Пусни снимки какви са пораженията.
    О899 2б2 1З2

Коментар

До: Гнило шаси! Дайте някой талантлив майстор...

Да, тая фероза и аз я познавам. Ама тогава току-що я бяха направили, и изглеждаше читаво. Покажи снимки, моля. Ще е полезно за много хора.

За другото, за съжаление не мога да помогна.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Най-големия проблем е че шиб***то шаси гние отвътре навън!
        Направо съм в траур.
        Ето това са четирите места, който са видими. Нямах достатъчно сила на духа да разръчкам с отверка или пък директно с чук.

Не знам...
        Обичам си я, но...

Огромно разочарование!
        Последно редактирано от VECTOR; 06-05-09, 07:57.
        Георги Тонев

Коментар

Колега това е трудно решение.Но дори да го закърпиш ще е за кратко време просто ще забавиш смъртта колко то и лошо да звучи това

Коментар

Дааам... И аз точно това си мисля.
            Надявах се с тази кола да прекараме две, три щастливи години, след което да се разделим като добри приятели и да останат само хубавите спомени.
            Уви, мина едва половин година и аз вече подготвям за печат некролозите.
            Георги Тонев

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=19095 , колегата си купи шаси
              Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

колега ако е само това хич не му се плаши , взимаи флексата и телоподаващото и го оправяи докато е време , и не се е посукало шасито , всеки тенекеджия може да го направи / но да са със провар заварките, и дебелината на метала да е поне колкото на шасито) няма страшно всичко е поправимо само не го оставяи да се скапе безвъзвратно

Коментар

Първоначално публикуван от sapporo Преглед на мнение
                  http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=19095 , колегата си купи шаси
                  Колегата от тази тема си купи три шасита и от тях сам си сглоби едно, доколкото си спомням.
                  Това не е по силите ми.
                  Ако си представим вариант за подмяна на шаси, вече отиваме на демонтиране на цялото купе и ходова част, което е свързано с огромен труд, който изчислен по минмалани работни надници на майстори излиза... неразумно много за автомобил на 15 - 16 години.

Първоначално публикуван от pe6o_ Преглед на мнение
                  колега ако е само това хич не му се плаши , взимаи флексата и телоподаващото и го оправяи докато е време , и не се е посукало шасито , всеки тенекеджия може да го направи / но да са със провар заварките, и дебелината на метала да е поне колкото на шасито) няма страшно всичко е поправимо само не го оставяи да се скапе безвъзвратно
                  Благодаря за окуражаването.
                  В момента съм в командировка с колата и веднага като се прибера в София, ще я закарам да я види някой майстор и да каже какво мисли.
                  Точно това е и питането ми. Дали някой има контакт с такъв, който да свърши работата читаво.
                  Поздрави.
                  Последно редактирано от cveti; 06-05-09, 11:26.
                  Георги Тонев

Коментар

колегата купи едно шаси, доколкото знам
                    Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

VECTOR до колкото видях по снимките дет си дал твоита не е толко изгнила като на колегата , а и говориме за рама това не се изисква много умения зада го направиш , тук искаш не искаш трябва шевове да се правят (при прагове,вежди някои ги точкуват ) и няма как да се направи не както трябва ,относно самите заварки обаче мисля че всеки нормален тенекеджия може да се справи, и затова мисля че всеки тенекеджия ще го напряви (стига да иска)
                      Последно редактирано от pe6o_; 06-05-09, 09:20. Причина: допълване

Коментар

Ами като имам резултат от проучването си по майстори ще пиша.
                        Междувременно, ако някой се сети че е чувал за съвестен заварчик моля да пише.
                        Поздрави.
                        Георги Тонев

Коментар

Сещам се за двама майстори, баща и син, които ми правеха Нивата. Миналата година спасяваха шасито на едно Паджеро - много лачено отвън, ама гредите бяха на дантели. Седя близо два-три месеца на трупчета, ама май се справиха.

Работят старателно - поне за нещата, които правиха по моята. Като всички сравнително читави майстори са вечно заети - но пробвай да им звъннеш в работен ден: 0887.222.385 - Жоро. Кажи, че Борис с Нивата ти е дал номера. Сервизът е до Сточна гара, в посока Орландовци.

Успех!
                          Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Благодаря много!
                            Поздрави.
                            Георги Тонев

Коментар

Здравей,ако искаш,звънни ми на 0898 540 775 -Илиян,дори да не ти правя колата,може да обменим полезна информация.
                              Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X