Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гнило шаси! Дайте някой талантлив майстор...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Гнило шаси! Дайте някой талантлив майстор...

Ще ти звънна със сигурност, прибирам се в София в петък вечерта. Ще те потърся по телефона в събота.
    Георги Тонев

Коментар

Не се притеснявай за рамата. Поправимо е, аз мойта я взех преди няколко дена и вчера ходих да и правят рамата. Режат до здраво и заварят дебел лист ламарина. Заден десен тампон беше счупен и целия беше паднал със планката и него завариха с нова планка, и десния ресьор беше направо откачен, и него завариха с нови болтове.

Коментар

A, така!
        Само такива мнения искам да чета.
        Георги Тонев

Коментар

А и цената не е плашеща повече от 150-200 лева най-много, зависи при кого ще отидеш. Аз се разминах със 130, като през цялото време бях там и гледах какво правят, от страх да не замажат положението.
          Последно редактирано от Groundhog; 06-05-09, 13:13.

Коментар

При Здравко от Петрич можеш да вземеш читаво шаси - те са разглобени и можеш да го огледаш добре. Цената която каза на първо четене е 500лв. , което означава, че можеш да го вземеш за 300-350лв. - там пазарлъка е на почит.

Коментар

lama69, много ми се иска да мина без разглобяване на молекули на колата. Огромно начинание е, което изобщо не виждам кой майстор би свършил като хората, да не говорим за парите които евентуално биха заминали.
              Все пак благодаря за информацията. До Петрич ще трябва да отида по други Дайхатсу болежки, но първо трябва да се справя с гредите.
              Благодаря на всички, вече събрах няколко телефонни номера, които ще прозвъня и ще мина да погледнат колата.
              Като имам някакъв резултат ще пиша тук.
              Поздрави.
              Георги Тонев

Коментар

Не се разкарвай до Петрич при Здравко.Той е заминал за чужбина(отвъд океана)и не се знае кога ще се прибере.Няма почти нищо едрогабаритно при него ,както и много малко части са му останали ,защото не са внасяли скоро джипове.

Коментар

ЕЕЕЕЕЕЕ, чак пък три. Само едно шаси съм купил и въобще не съм сглобявал нищо от него. Свалих едното и сложих другото. Някъде се пошегувах за трите. Взех го за 300 лева и до Варна го докарах за още 70 с малко връзки по куриер, Ти може да вземеш някаква ппатформа и да си го докараш аз за жалос съм много по далеч до меката на разглобените ферози Петрич. Там имаше избор като ходих и мисля, че това дет зех има ресурс още.
                  Но да ти кажа то шасито няма да е единствения пробелм. При разглобяването ще се появят още купища гнилочи, тръбички, скоби, разни захвати, маса скъсани болтове, резервоар и квот се сетиш по него. Голямо правене ще настане. Аз смятам, че никои уважаващ себе си майстор няма да се хване и да го направи както трябва за сума която ти ще си склонен да дадеш. Накрая ще имаш една кола с висящи карантии хванати с свински опашки тук и там. За мен е неприемливо.
                  Та моите съвети степенувани:
                  1) Захващай сам
                  2) Окърпи да поизкара още някоя годинка
                  3) Търси друга, а тая за части.

Коментар

Мнението ми по трите точки:

1. Не бих се впуснал в разглабяне и ремонт от А до Я на 15 годишен автомобил - според мен е повече от нерентабилно.

2. Ще гледам някой майстор да я поизкърпи и ще стискам палци да изкара повечко време.

3. Друга Фероза със сигурност няма да имам.
                    Георги Тонев

Коментар

Първоначално публикуван от VECTOR Преглед на мнение
                      Мнението ми по ....
                      2. Ще гледам някой майстор да я поизкърпи и ще стискам палци да изкара повечко време.......
                      Ако съвсем си нямаш желание за е реанимираш, ела да е огледаме на канала, може и да се окаже че без "хард" изпълнения шасито да устиска 5-6-....години
                      П.П. Простото кърпене без отделяне на купето, си е полвинчата работа
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                        Ако съвсем си нямаш желание за е реанимираш, ела да е огледаме на канала, може и да се окаже че без "хард" изпълнения шасито да устиска 5-6-....години
                        П.П. Простото кърпене без отделяне на купето, си е полвинчата работа
                        И аз това си мисля но пък за такава кола май по добре половинчата отколкото сапунка без карай.
                        Кърпи наливаи често масло в гредите и карай. Може и да цвъркаш от този продукт на новол за кухините. Спира ръждата за извесно време. С две тубички по 8 лева май бяха нацвъркваш цялото шаси от краи до край.
                        По моето след като го смених бластирах и боядисах се виждаше тук таме да изтича жълта раждива влага от процепите. След две флакончета това изчезна.

Коментар

Първоначално публикуван от Deian_g Преглед на мнение
                          И аз това си мисля но пък за такава кола май по добре половинчата отколкото сапунка без карай.
                          Кърпи наливаи често масло в гредите и карай. Може и да цвъркаш от този продукт на новол за кухините. Спира ръждата за извесно време. С две тубички по 8 лева май бяха нацвъркваш цялото шаси от краи до край.
                          По моето след като го смених бластирах и боядисах се виждаше тук таме да изтича жълта раждива влага от процепите. След две флакончета това изчезна.
                          То,това е тайната за по-дълготраен ефект от разните кърпежи ,щото като останат отвътре незащитени заварките и новите ламарини,файдата е от днес за утре-труд хвърлен на вятъра.
                          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

!

Да, благодаря ви за мненията.
                            Наистина, оптимистичната ми амбиция е да прекараме с тази кола още около две години, през които да не ми се налага да я ремонтирам генерално. Ясно е че аз съм последния и собственик и след това ще отиде при някой за части или... Надин.

Относно продукта на Новел, на страницата им (http://www.elitsa-3.bg/index.htm) намерих това:

ECONOMY - СРЕДСТВО ЗА ЗАЩИТА НА ШАСИТО ОТ КОРОЗИЯ

Продукта е разновидност на GRAVIT 600, но положеният слой съхне малко по бавно и теоретичният разход е около 3м2 сух слой с дебелина 100 µм.
                            Останалите свойства са напулно индентични като при GRAVIT 600 - GRAVIT 600 образува на обработваната повърхност здрав и еластичен слой с дребнозърнеста структора, устойчив на удари от камъчета.
                            GRAVIT 600 защитава от въздействието на бензин масло, вода и сол, също така притежава шумопоглъщащи свойства. GRAVIT 600 се произвежда на основата на синтетични смоли и не съдържа асфалти битум. Може да се боядисва. Нанася се с пистолет, а също така GRAVIT 600 се предлага и в аерозолна опаковка.
                            За това ли си говорим или е някакъв друг продукт?
                            Георги Тонев

Коментар

До: !

Първоначално публикуван от VECTOR Преглед на мнение
                              Да, благодаря ви за мненията.
                              Наистина, оптимистичната ми амбиция е да прекараме с тази кола още около две години, през които да не ми се налага да я ремонтирам генерално. Ясно е че аз съм последния и собственик и след това ще отиде при някой за части или... Надин.

Относно продукта на Новел, на страницата им (http://www.elitsa-3.bg/index.htm) намерих това:За това ли си говорим или е някакъв друг продукт?
                              Не. Другото от тази серия GRAVIT 640 PROTECTION ML - ЗАЩИТА НА ЗАКРИТИ ПРОФИЛИ
                              С него напръскай кухините на шасито навсякъде, но след като го позакърпиш тук таме където е необходимо. Лесно запалимо е за да се правят заварки след като напръскаш. Има подобно и на други фирми. Към него трябва да има маркуче с накрайник за проникване на по дълбоко в кухините. Като го пръскаш в началото е течно, прониква навсякъде по цепнатините. После се втвърдява до лепкава субстанция. Напръскай обилно на няколко пъти.
                              О899 2б2 1З2

Коментар

Аз обаче не съм сигурен че 2 флакона ще ти стигнат. В кухината на шасито е пълно с едри люспи ръжда които ще погълнат по-голямата част препарата. При кърпенето е хубаво да ги изкараш по някакъв начин през направените прорези на гнилата част.
                                Все пак си мисля че ако всички агрегати и купето и са наред си заслужава да инвестираш малко повечко в шасито и да я караш поне още 5 години.
                                О899 2б2 1З2

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X