Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Перформанс диаграма

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Перформанс диаграма

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Мене шубето ме хваща доста преди 53 градуса.
    Не само тебе.

Коментар

Пречка за изкачване на стръмен наклон, освен недостиг на тяга, може да бъде недостатъчно сцепление и склонност към преобръщане. И двете са принципен проблем при наклон над 45 градуса/100%

При 100% наклон, тяговата сила трябва да е равна на натиска на гумите към асфалта, т.е. коефициент на триене =1. Е, няма такива гуми. Тук си требе лебедка и смело сърце.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Пречка за изкачване на стръмен наклон, освен недостиг на тяга, може да бъде недостатъчно сцепление и склонност към преобръщане. И двете са принципен проблем при наклон над 45 градуса/100%

При 100% наклон, тяговата сила трябва да е равна на натиска на гумите към асфалта, т.е. коефициент на триене =1. Е, няма такива гуми. Тук си требе лебедка и смело сърце.
        Така е но не винаги. При кратки, стръмни наклони, много помага скоростта (инерцията).Както и центробежната сила. Спомни си за "колелото на смъртта" в цирка - дето се въртат на 360 градуса с едни моторетки. тоест и по тавана става за каране, при определени условия.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          Така е но не винаги. При кратки, стръмни наклони, много помага скоростта (инерцията).Както и центробежната сила. Спомни си за "колелото на смъртта" в цирка - дето се въртат на 360 градуса с едни моторетки. тоест и по тавана става за каране, при определени условия.
          Да, но инерцията не е предмет на перформанс диаграмата.

Иначе, за сцеплението - ясно.

Колкото до наклона за обръщане - той не е ли функция на колесната база и центъра на тежестта? Е, и тягата дава свойта дан, щото и тя се стреми да преобърне всичко.
          Последно редактирано от sparkybg; 28-04-09, 15:43.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ако задълбаем в динамичния случай, отиде та се не видя. Иначе, определено си прав. Както има и случаи, когато засилката ти помага да с обърнеш.

Коментар

Ако задълбаем в динамичния случай, отиде та се не видя. Иначе, определено си прав. Както има и случаи, когато засилката ти помага да с обърнеш.
              Да така е. За какво ли учих в ВМЕИ толкоз години! Аз заради железата повтарях при Киро секирата, че не успя да ме пребори в уж честен дебат. Просто имах по-актуална информация от тази в учебника.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                Просто имах по-актуална информация от тази в учебника.
                Груба грешка! Даскалите трябва винаги да си мислят че са в челните редици на световната наука, или поне някои екземпляри от тях.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Относно наклоните, според мен диаграмата показва теоретично възможното т.е. мотор, предавки и т.н. имат сила за преодаляване на наклон 53 градуса. Тук сцеплението на гумите се подразбира за перфектно, а куража за юташки
                  Реално, нещата изглеждат като в приложеното описание. Максимално 42 градуса наклон. Това си е почти 100%!
                  Все пак Ферозата не е Нива я Пък със засилване и баба знае.
                  http://www.youtube.com/watch?v=kVJonSJV27o
                  Прикачени файлове

Коментар

Егати откаченяците!!!

ПП:Дадените горе градуси са за Bertone, ако съдим по картинката, а то е по-широко. Не знам какви са за Feroza, и дали има разлика.

Коментар

Това са почти гранични стойности за нормално конструиран джип. За Нива не са много различни.

Коментар

Това са почти гранични стойности за нормално конструиран джип. За Нива не са много различни.
                        Е бертонето е по-широко с 15 сантиметра от ферозата (или май 10 беше). Това няма как да не влияе на устойчивостта при страничен наклон, па макар и с 1-2 градуса.

Коментар

Как мислят разбирашите, дали ще мога да се качвам и да слизам по наклон около 34градуса 65% с ферозата с не много натоварено ремарке, да речем 250 кила общо с товара.
                          Имам един баир под които трябва да се прекарат доста строителни матеряли та се чудя ако го пооформя с багера ще мога ли да обслужвам долната площадка. Подход има само отгоре.

Коментар

Първоначално публикуван от Deian_g Преглед на мнение
                            Как мислят разбирашите, дали ще мога да се качвам и да слизам по наклон около 34градуса 65% с ферозата с не много натоварено ремарке, да речем 250 кила общо с товара.
                            Имам един баир под които трябва да се прекарат доста строителни матеряли та се чудя ако го пооформя с багера ще мога ли да обслужвам долната площадка. Подход има само отгоре.
                            Според мен - трудна работа. Без ремарке - може би, но с ремарке - надали.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Според мен - трудна работа. Без ремарке - може би, но с ремарке - надали.
                              А идея в какъв наклон да се целя. Ще го побутнем малко с багера.

Коментар

Първоначално публикуван от Deian_g Преглед на мнение
                                А идея в какъв наклон да се целя. Ще го побутнем малко с багера.
                                Не знам. Трябва да пробвате. Вероятно до към 20 градуса, че да ти е мирна главата и да си сигурен че като се спускаш ремаркето няма да те изпревари.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X