Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Двигателно масло на пяна (Фероза 1.6)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Двигателно масло на пяна (Фероза 1.6)

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Дано да е било нещо инцидентно. Хубавото е поне че в тоя студ едва ли е прегрявала, въпреки празния радиатор (който, по спомен, побираше около 2 литра)
    От както я карам аз не е прегрявана със сигурност. Незнам каква е предисторията от Италия. Виското беше повредено и не охлаждаше добре при по-топло време и по-големи натоварвания.
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

Коментар

Я не се тормози - пяната в този студ е нормална, освен ако не навърташ 30-40км на ден

Щом е имало течове и си ги оправил, можеш да спреш да го мислиш.

Коментар

Под делкото има едно маркуче, по което тече антифриз. Може и там да провериш, ако продължи да ти върти номера. Лошото е че много мъчно се сменя, защото е на гадно място.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Под делкото има едно маркуче, по което тече антифриз. Може и там да провериш, ако продължи да ти върти номера. Лошото е че много мъчно се сменя, защото е на гадно място.
          Да, беше ми споменавал за него, когато свалях двигателя лятото. За съжаление пак реализирах схемата "ти му говориш, оно рупа ли рупа" Трябваше да го сменя тогава, но ми се видя достатъчно здраво.
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Я не се тормози - пяната в този студ е нормална, освен ако не навърташ 30-40км на ден

Щом е имало течове и си ги оправил, можеш да спреш да го мислиш.
            Абсолютно вярно, особено при каране на газ и поизносен мотор.
            Само да вмъкна нещо и от мен, което изпитах на собствен гръб-при тези студове тази пяна ЗАМРЪЗВА и става една хубава тапа на масления дихател. От там следва не добро изсмукване на парите и допълнителното им натрупване от което следват изскачането на щеката и омасляването на филтъра!
            Та моят съвет е обилно промиване на дихателната инсталация със разтворител какъвто бе посочен от препатил колега, после мисля че проблемите ще свършат!
            Успех!
            Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Иване, сега прочетох темата и се отърчах до колата да видя каде оди това маркуче, ако все още не си на ясно, мога да ти го обясня, върви от дясната страна на карбуратора и малко над всмукателните тръби , под карбуратора има Гобразна тръбичказавита посока радиатор и леко на горе, ако искаш обаче можем да направим една сравнителна сгляда или на скайпа, кат се засечем
              Honda HR-V/CRV кАтър връз кАтър - YAMAHA BOOSTER 50CC; ВСИЧКО ДЕСЕН ВОЛАН

Коментар

Първоначално публикуван от zmiata29 Преглед на мнение
                Иване, сега прочетох темата и се отърчах до колата да видя каде оди това маркуче, ако все още не си на ясно, мога да ти го обясня, върви от дясната страна на карбуратора и малко над всмукателните тръби , под карбуратора има Гобразна тръбичказавита посока радиатор и леко на горе, ако искаш обаче можем да направим една сравнителна сгляда или на скайпа, кат се засечем
                Ако съм те разбрал правилно трябва да е това на снимката.
                Прикачени файлове
                Аз не вярвам в чудеса!
                Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                  Ако съм те разбрал правилно трябва да е това на снимката.
                  мдаааа. бинго , аз днес си разколачвах маркучите около карбуратора, че пак смукача нещо се е.....ше, та го видях точно каде е

Коментар

По указанията на колегата zmiata29 започнах да възстановявам системата. Обаче тя работата не излезе както я мислех.

Свързах вакуумът под карбуратора към клапана на капака на главата. Резултатът - двигателят вдигна празният ход от 900 на 1400 оборота. Поработи така 2-3 минути и оборотите започнаха да падат. Падат до 700, след това се вдигат на 1000. Зацикли на това положение. Извадих щеката за маслото. Оправи се. Сложих си пръста на отвора за щеката и се оказа, че там вече има вакуум. Явно карбураторът здраво тегли.

Някой срещал ли е описание на функцията на този клапан на капака на главата? Според мен има някаква боза с това да е свързан под карбуратора.
                    Аз не вярвам в чудеса!
                    Разчитам на тях!

Коментар

...Според мен има някаква боза с това да е свързан под карбуратора.
                      Няма, и на другите коли е така. И на инжекционните го има, след дросела.

Има и една дива система, при която колата гасне като отвориш капачката на маслото, защото се вентилира само към след дросела.

Ако уверението не ти е достатъчно, мога да разкажа как работи.

Коментар

Някой срещал ли е описание на функцията на този клапан на капака на главата? Според мен има някаква боза с това да е свързан под карбуратора.
                        Там клапан няма. Като отвориш капака на клапаните, и тръгнеш да го миеш, от там си тече свободно.

Иначе, нормално е да вдигне оборотите. Вкарваш още въздух след дроселовата клапа.

На инжекциона има клапанче за тоя въздух, но е на всмукателния колектор, вградено в него. Дърпа само като е запалена. Като е изгасена - не. Нямам идея защо е така.

Значи, дебелия маркуч е пред дросела, а малкия - след него, през клапанче. На капака има само маслоотделител. Там клапани няма.

Предполагам идеята на цялото това е да поддържа лек вакуум под капака, точно за да не надува, както е станало при теб.

На тераното е още по-интересно. Там вентилацията минава и през турбото. Всъщност, предполагам че на 99% от турбо дизелите е така. Само там има някакъв вакуум.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

А как да оправя това с клатенето на оборотите? Явно количеството възхух, което влиза под дросела е променливо и за това люлее.
                          Аз не вярвам в чудеса!
                          Разчитам на тях!

Коментар

Днес свалих кутията на филтъра, прилежащите и чаркове и капака над клапаните. В кутията имаше доста мизерия и пяна. Под капака обаче е чисто. Няма и капка пяна. Маслото е бистро. Почисих двата отдушника. Този в който мислех, че има клапан няма. Въздух минава и в двете посоки без проблем. Разредител също.

Преди да разглобя всичко пак местих маркучите по местата им. Освен, че вдига обороти според мен мести и аванса. Ясно се чува чукане. Има някаква серозна боза във вакуумите.
                            Аз не вярвам в чудеса!
                            Разчитам на тях!

Коментар

понеже, до колкото разбрах, Иван не е със хидравлика на волана, а при мен (с хидравлика) въпросният маркуч за вакума отива в един тройник, едната му страна е забъчена там ,под делкото, а другата- отива в една пластмасова, цилиндрична малка кутийка с три извода за вакум,забучена на гърба на хидравличната помпа това , че е тийник сигурно има някакво значение, така , че ако има някой с карбуратор и без хидравлика на волана, нека погледне -каде отива другия край, може и това да е от значение

Коментар

Вчера вечерта събрах разглобеното. След чистенето постигнах следното - оборотите ги изпъна на 850 по конец. Не гъква. Върви осезаемо по-добре. Ще покарам 2-3 дни и ще проверя дали пак има избила пяна и масло.

Под делкото не можад да напипам отвор за маркуч. Може би има и други разлики спрямо двигателя с хидроусилвател. Ще чопля пак.
                                Аз не вярвам в чудеса!
                                Разчитам на тях!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X