Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Двигателно масло на пяна (Фероза 1.6)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Двигателно масло на пяна (Фероза 1.6)

А този маркуч с болта от къде излиза.

Коментар

Този с болта излиза някъде от карбуратора и отива в кутията на филтъра. Бях го затапил за да паля без кутията на филтъра. Сега е закачен където беше преди да пипам. Довечера ще огледам кое къде е свързано и ще видя от къде са взели вакуум за изпарителя.
      Аз не вярвам в чудеса!
      Разчитам на тях!

Коментар

Ето състоянието в момента:

1. Тънкият маркуч за вентилация излизащ от PCV e затапен. (ограден с червено)
        2. Вакуум за изпарителя е взет под дроселната клапа. (ограден със синьо) Според мен там трябва да е вързан маркуча от т.1.
        3. На кутията на въздушния филтър има един свободен накрайник. (ограден в зелено) Там незнам какво е имало закачено.

В кутията на филтъра също има бяла пяна и масло. Тръбичката, към която се свръзва дежелият маркуч за вентилация също е бяла. Капачката и щеката за проверка на маслото отново имат пяна. Чистих ги вчера. Филтърът доста се е понапил с масло. Утре ще сваля свещите за да видя какво е положението с тях.
        Прикачени файлове
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

Съжалявам да го кажа, но работата май не е на добре. Прилича ми най-малкото на издухана гарнитура. Дано не е нещо по-сериозно - глава или не дай боже - блок.

Колкото до другото, не е нужно на празното място да е имало маркуч. Инжекционите имат също, дори по спомен 2 такива свободни "гнезда" за маркучи, върху резонаторната кутия.

Иначе, за тънкото маркуче, и това къде е било вързано, май си прав.

Във всеки случай, и така не е фатално. Пък и сигурно отдавна е запушено.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Съжалявам да го кажа, но работата май не е на добре. Прилича ми най-малкото на издухана гарнитура...
            Верно не е добре. Духането на масло във филтъра пък говори за износени сегменти. Що не измериш компресията?

Коментар

В това,тънкото на въздушния филтър се включва един тройник-единия край в това на филтъра,другите два през преминаваща тънка тръбичка.Поне на колегата zmiata29 е така.Той е скарбуратор,маже да го помолиш за снимки.
              Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                Верно не е добре. Духането на масло във филтъра пък говори за износени сегменти. Що не измериш компресията?
                Маслото може и да не е от това. Там си се мазни. Цялата система за улавяне на маслените пари и вентилация, е на капака на клапаните, и сигурно вече е доволно задръстена. Понеже, макар че се надявам да не съм лош пророк, така или иначе отива към отваряне на глава, може да я почисти.

Разредител "ХК-1" от MrBricolage или Praktiker, върши чудеса. Не съм виждал нещо друго да се справя така успешно с тая гняс. А съм опитвал какви ли не специализирани за целта спрейове.

Всъщност един от "лошите" признаци е факта, че колегата спомена че щеката за маслото се е била поизвадила. Дано наистина е било заради друсане и вибрации, но може и да не е. Всички знаем другата причина.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Маслото може и да не е от това. Там си се мазни. Цялата система за улавяне на маслените пари и вентилация, е на капака на клапаните, и сигурно вече е доволно задръстена. Понеже, макар че се надявам да не съм лош пророк, така или иначе отива към отваряне на глава, може да я почисти.

Разредител "ХК-1" от MrBricolage или Praktiker, върши чудеса. Не съм виждал нещо друго да се справя така успешно с тая гняс. А съм опитвал какви ли не специализирани за целта спрейове.

Всъщност един от "лошите" признаци е факта, че колегата спомена че щеката за маслото се е била поизвадила. Дано наистина е било заради друсане и вибрации, но може и да не е. Всички знаем другата причина.
                  Въздушния филтър да се мазни, ама чак да е "опръскан с масло"?
                  Иначе филтъра на капака на клапаните може и да се е запушил и от там да избутва щеката на маслото. Да откачи маркуча на капака и да гледа. Ако духа яко и фърля масло - лошо. Ако пък въобще не духа значи е запушен - сваля капака и го промива, и продухва. И после пак гледа кво става.

Коментар

Имах абсолютно същите проблеми с едно Пежо 405. След разкарване на т.нар. филтър за газовете и промиване нещата заспаха. А бях тръгнал да разглабям двигателя.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                      Въздушния филтър да се мазни, ама чак да е "опръскан с масло"?
                      Става, повярвай ми. Филтъра спира да отделя маслото, или по-точно спира да го връща в двигателя. Нали затова е цялата история. И като е позапушен (не напълно запушен, а с налепена гняс по стените), като вдигне налягане, маслото, дето се е събрало по стените му, заради намаления им диаметър, вместо да се стече обратно в двигателя, се увлича нагоре, през кутията на филтъра, през карбуратора, та в смукателния колектор.

Като чистих моята, целия колектор отвътре, заедно с дроселовата клапа, беше омазнен, при това доста. Дебелия маркуч си беше проходим, а малкия - запушен. Запушени бяха и самите тръбички на които се нанизва малкия маркуч. И откъм капака, и откъм колектора.

Лично мен маслото не ме притеснява. Притеснява ме бялата гняс. Ако и свещите са побелели, значи влиза антифриз и в цилиндрите. А ако имаше ламбда сонда - тя щеше да е умряла, ако до нея е стигал антифриз.

Във всеки случай, аз бих свалил глава, да поогледам. Има нещо нефелно в цялата работа.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                        Имах абсолютно същите проблеми с едно Пежо 405. След разкарване на т.нар. филтър за газовете и промиване нещата заспаха. А бях тръгнал да разглабям двигателя.
                        Маслото само по себе си не е особен проблем. Проблема е водата.

Коментар

Маслото само по себе си не е особен проблем. Проблема е водата.
                          Абе махни го този филтър и си гледай кефа. Ако не стане винаги може да я разглобиш.Тая вода е от конденз.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                            Абе махни го този филтър и си гледай кефа. Ако не стане винаги може да я разглобиш.Тая вода е от конденз.
                            Ама, не може да се махне. На капака е. Не е разглобяем. Зад една нитована към капака ламарина е. Лабиринт някакъв.

А и като махне филтъра - маркуча къде? Висящ с пълна сила като на побългарена жигула ли?

Коментар

Ама, не може да се махне. На капака е. Не е разглобяем. Зад една нитована към капака ламарина е. Лабиринт някакъв.

А и като махне филтъра - маркуча къде? Висящ с пълна сила като на побългарена жигула ли?
                              Няма да махаш корпуса на филтъра! Само нежно го изкормваш. При мене бяха някакви стоманени телове подобни на тази "домакинска тел" за търкане на загорели тенджери.

Коментар

Преди малко прегледах корпуса на клапана/филтъра. Наистина е неразглобяем.

Сутринта долях 1/2 литър антифриз. Радиатора се напълни до капачката. След 4 км каране нивото пак падна под нивото на горното казанче на радиатора. Може да е обезвъздушил на някъде, незнам. Утре ще долея още. При отваряне на капачката се чува звук от изпускане на налягане.

Свалих и свещите. Чисти са, не цапат. Нямат сажди. Нагтарът е бял и на 4-те свещи. Незнам дали е от антифриз или от каране само на газ.
                                Аз не вярвам в чудеса!
                                Разчитам на тях!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X