Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Двигателно масло на пяна (Фероза 1.6)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Двигателно масло на пяна (Фероза 1.6)

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
    Няма да махаш корпуса на филтъра! Само нежно го изкормваш. При мене бяха някакви стоманени телове подобни на тази "домакинска тел" за търкане на загорели тенджери.
    Е, тук не е така. Няма телове, а не може и да се бръкне. Не е отделен детайл. Не е отделен корпус.

Колкото до свещите, покарай и на бензин. На бензин не трябва да са бели. Ако са, значи антифриз.

Ако и утре глътне антифриза, огледай дали не тече отнякъде. Ако не - отиваш на отваряне на глава.

Ама, щом се чува изфъщяване, не е на добре, освен ако вентилационните маркучи са тотално запушени, който сценарии за дебелия маркуч ми се вижда невероятен.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Ама, щом се чува изфъщяване, не е на добре, освен ако вентилационните маркучи са тотално запушени, който сценарии за дебелия маркуч ми се вижда невероятен.
      Не съм се изказал добре. Това се чува при отваряне на капачката на радиатора, не на маслото.
      Аз не вярвам в чудеса!
      Разчитам на тях!

Коментар

Колкото до свещите, покарай и на бензин. На бензин не трябва да са бели. Ако са, значи антифриз.
        На безнин в момента не мога да се движа. Протече ускорителната помпа на карбуратора. За това перкам само на газ и чакам да се стопли малко за да го оправя.
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
          Не съм се изказал добре. Това се чува при отваряне на капачката на радиатора, не на маслото.
          Е, за радиатор може. Във всеки случай, това че радиатора се изпразва, никак не е нормално. Трабва да си седи пълен до козирката.

Пак ти казвам, според мен има някакъв проблем. Или тече от някъде, или заминала гарнитура (дай-боже), или спукана глава, или спукан блок.

Опитай и утре все пак. Ако пак изпразни радиатора, съвета ми е да отворите главата и да смените гарнитура (евентуално и шлайфане на глава, защото почти със сигурност ще е леко крива.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Е, за радиатор може. Във всеки случай, това че радиатора се изпразва, никак не е нормално. Трабва да си седи пълен до козирката.
            Гледах капачката сутринта. По принцип как връща обратно от разширителният съд към радиатора? Има ли клапан за тази посока?
            Аз не вярвам в чудеса!
            Разчитам на тях!

Коментар

Аз се изприщих докато разбера защо ми пада нивото в радиатора, а то какво било - тръбата която е хваната към главата откъм изпускателния колектор сълзи на една от заварките за стойките и .....капе върху колектора, при което течността се изпарява и до земята не достига нищо, а ходи търси локва отдолу! И така си карам - литър антифриз месечно си отива, ама не мога в тоя студ да разглобявам, а и самата тръба трябва да сменя.

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
                тръбата която е хваната към главата откъм изпускателния колектор сълзи.......ама не мога в тоя студ да разглобявам, а и самата тръба трябва да сменя.
                "Ламьо" халумин ли е тръбЪта или железо, щот` ако е второто може да се дотъркалваш, да си я сваляш и да се завари.
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                  "Ламьо" халумин ли е тръбЪта или железо, щот` ако е второто може да се дотъркалваш, да си я сваляш и да се завари.
                  Дедо, не знам от какъв материал е, ама щом е протекла сигурно е от желязо. Във всеки случай не пречи ако имаш условия, да се дотъркалям и да я бориме нещо, че ми писна. Не да доливам, а да дишам изпаренията от антифриза - парното ги вкарва вътре в купето и имам съмнения, че кашлицата ми е от това.

Коментар

Тръбата за която говорите е желязна,обаче стойките са запоени със сребърен припой.И тъй като при мен нямаше как да се направи със сребърен припой -просто нямахме, изчистихме го с флекса и после черна заварка и си е сичко точно
                    RAV 4
                    F650GS

Коментар

Мерси за нещо такова и аз мисля
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                        Гледах капачката сутринта. По принцип как връща обратно от разширителният съд към радиатора? Има ли клапан за тази посока?
                        Изглежда има. Преди време ми се случи следното премеждие:
                        Капачката на радиатора е нова и почти година служи вярно. Изведнаж колата започва да загрява здраво, но ел.вентилатора ми не се включва (аз съм с ел.вентилатор), което показва, че радиатора е студен. Забелязвам,че след изстиване на колата, в разширителното казанче нивото се е повишило с 1 см, т.е не е успяла да върне антифриза в радиатора. Отварям капачката на радиатора - нивото под питата. Доливам около 1/2л антифриз, питата се покрива на около 1 см и всичко е ОК. Това ми се случи само веднаж, но от тогава следя за повишение на нивото в разширителния съд. Мислех да сменям капачката на радиатора, но за сега работи изрядно. При отваряние се чува леко всмукване и това ме кара да мисля, че в капачката на радиатора има и клапан в посока разширителен съд -> радиатор.
                        В горния случай интересното е, че при падане на нивото в радиатора с около 1/2 литра, т.е питата се вижда, на практика колата работи на малък кръг, защото не качва антифриз към радиатора и съответно той е студен, а колата прегряла.

Коментар

Днес сутринта долях колкото събере докато се покрие радиатора. Глътна още литър освен вчерашният половин. Въпреки това двигателя не загрява повече от нормалното. Сега изглежда наред. Нивото не е падало повече днес. Утре мисля да се повозя повечко да видим какво ще покаже.

Появи се един малък теч от връзката на гуменото съеденение, което започва от металната тръба и радиатора. Гумата от страната на радиатора вероятно се е одървила и не държи добре.

При запален двигател разкачах отдушниците. От големият маркуч не духа. Проверих го с парче салфетка. Само леко трепти пред маркуча. Отворих и затапеният клапан. Учудващо работи. Усеща се, че от там също има някакво движение на въздух. Отварях също капачката за доливане на масло. Там също салфетката трепери леко. Масло не пръска. От отвора на пръчката за проверка на нивото на маслото също не духа.
                          Аз не вярвам в чудеса!
                          Разчитам на тях!

Коментар

При запален двигател разкачах отдушниците. От големият маркуч не духа. Проверих го с парче салфетка. Само леко трепти пред маркуча. Отворих и затапеният клапан. Учудващо работи. Усеща се, че от там също има някакво движение на въздух. Отварях също капачката за доливане на масло. Там също салфетката трепери леко. Масло не пръска. От отвора на пръчката за проверка на нивото на маслото също не духа.
                            Това при какви обороти и температури става?

Коментар

Еми, притегни, колкото е възможно, всички скоби по маркучите на охладителната система, за да изключиш течове.

Може да идеш да и мернат и компресия - за всеки случай.

И наблюдавай маслото и антифриза. Ако продължи да ти прави мизерии - вече мисли за друго.

Може профилактично да смениш и капачката на радиатора. От нея зависи на какво налягане ще връща течност към казанчето, и ще си я дърпа обратно.

Дано да е било нещо инцидентно. Хубавото е поне че в тоя студ едва ли е прегрявала, въпреки празния радиатор (който, по спомен, побираше около 2 литра)

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                                Това при какви обороти и температури става?
                                Нормална работна температура, стрлката беше на средата. Обороти - празен ход, след това около 3000, накрая до към 4500.
                                Аз не вярвам в чудеса!
                                Разчитам на тях!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X