Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Евтино виско за Фероза!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Евтино виско за Фероза!

Колеги ,наложи се да си купя нов виско съединител и след голямото обикаляне се натъкнах на това:чисто нов виско съединител за Фероза и Роки на цена 130 лв.Оригинално японско производство,фирмата беше някъква ,собственост на Нисан.Монтирах го на моята Фероза и всичко заспа.Така,че ако някой има нужда-магазина е първия за японски авточасти от дясно,като влизаш по ул."Козлодуй" ,примерно от Мария Луиза(на 30-40 м.) от светофара.За сравнение същата част в магазина на Евлоги Георгиев е 376лв.Искам да попитам междудругото,къде мога да си намеря тампон за скоростната кутия?

До: Евтино виско за Фероза!

Колега , евала за откритието! Ако минаваш пак натам скоро , запиши точния адрес и как се казва магазина. Аз засега нямам нужда , но нека да е от полза.
    Поздрави!

ПП: А как стои въпроса с двата варианта? Някой беше писал , че има два модела за Фероза в зависимост от броя на лопатките на перката.
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от zillius Преглед на мнение
      Колеги ,наложи се да си купя нов виско съединител и след голямото обикаляне се натъкнах на това:чисто нов виско съединител за Фероза и Роки на цена 130 лв.Оригинално японско производство,фирмата беше някъква ,собственост на Нисан.Монтирах го на моята Фероза и всичко заспа.Така,че ако някой има нужда-магазина е първия за японски авточасти от дясно,като влизаш по ул."Козлодуй" ,примерно от Мария Луиза(на 30-40 м.) от светофара.За сравнение същата част в магазина на Евлоги Георгиев е 376лв.Искам да попитам междудругото,къде мога да си намеря тампон за скоростната кутия?
      Браво за инфото спести ми обикаляне. А за тампона виж на Симеон /Симеон и Опълченска/ фирма КАТЯ оод или на Хр.Ботев ЕВРО07има нов магазин само за японски коли

Коментар

Жената извади каталог и там наистина даваха 2 модела за виско,но единия беше за роки и фероза,а другия само за фероза.Тя каза ,че зарежда само от първия модел,зщото той бил най-масов.Моя се оказа от него.фирмата е ЕТ "Вариг" ул."Козлодуй" №71 тел.9310219 гсм 0878626603 Росица Маринова .Срещнах много добро и вежливо отношение и обслужване.Благодаря за инфото за тампона,мисля че всеки колега,който се натъкне на изгодна оферта за нещо,което иначе е скъпо или е дефицит е хубаво да го споделя във форума,нали за това е създаден,да си помагаме!

Коментар

Еми, не е "най-масов". Някои от италианските ферози са с термостат по-ниско, перка с повече лопатки, и друго виско. Немски, скандинавски, и тем подобни изпълнения са с по-малко лопатки, "по-горещ" термостат, и по-горещо и по-слабо зацепващо виско.

Нямам представа дяли някое от вискотата съвпада с това на роки. И на кое роки, щото има няколко варианта на двигателите им.

Тампон търси в същите магазини, където си търсил и виското. Последния път купувах от магазина на Е.Георгиев, на цена 60лв. Тия за двигателя бяха по 45лв.

Всичко взимам от магазините по Симеон в отсечката между Опълченска и Ботев, и от магазините на самия Ботев. От Е.георгиев съм поръчвал с доставка, единствено един тампон на двигателя и един на скоростната кутия.

Тампоните са малко трудни на моменти. Просто трябва упорито обикаляне, и питане във всеки магазин за японски авточасти.

Тампоните обикновено са тайвански (2 варианта), или "оригинални" - с лепенка и номер на DAIHATSU. Не мога да кажа кои са по-добри. Вече късам втори тампон на двигателя откъм шофьора. Очертават се като консуматив.

...но затова пък се сменят сравнително лесно. Аз съм в състояние да сменя и трите за около 30 минути. Но тоя половин час все не мога да го заделя.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

...но затова пък се сменят сравнително лесно. Аз съм в състояние да сменя и трите за около 30 минути. Но тоя половин час все не мога да го заделя. [/quote]

Колега,къде се намира този на скоростната кутия?

Коментар

Имаш напречна гредичка отдолу, в задния край на скоростите+раздатката. Между тая гредичка и скоростите+раздатката, е тампона. Най-лесно се сменя като се подпрат скоростите, и се свали гредичката. Лошото е че понякога болтовете при развиване се късат, защото точно там се задържа вода, и малко по малко от корозията изтъняват, точно между главата на болта и резбата.

Другия начин е да повдигаш нагоре скоростите+раздатката, но е малко по-голяма разправия. Не помня дали имаше нужда да се сваля задния кардан, но мисля че не.

Та, тампоните са общо 3. 2 еднакви на двигателя, и тоя на скоростите+раздатката.

Най-често се къса тоя на двигателя от към шофьора. Хубавото е че може да се кара известно време със скъсан. Ако обаче продължаваш да я тормозиш прекалено, се къса и тоя на скоростите, което пак не е фатално за прибирането до вкъщи.

Аз мисля от какво да пригаждам на мястото на тоя откъм шофьора, та да не се къса толкоз често. Трябва някакъв, дето работи и на опъване, и на натиск.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не знам какво може да се пригоди за тампон на скоростите,но като подам рязко газ и скоростния ми лост бяга яко надясно ,ще ми счупи ръката направо

Коментар

Първоначално публикуван от zillius Преглед на мнение
                  Не знам какво може да се пригоди за тампон на скоростите,но като подам рязко газ и скоростния ми лост бяга яко надясно ,ще ми счупи ръката направо
                  Скъсан ти е тампона на двигателя откъм шофьора. Гарантирано. Тоя на скоростите може и да е скъсан, може и да е читав все още, но независимо дали е или не е, наклоняването на скоротния лост идва от скъсания тампон на двигателя, а не от тоя на скоростите.

Коментар

Привет,колеги!
                    Zillius,перката на джипа ти с колко лопатки е?

Коментар

Мисля че беше или 7 или 8 не си спомням точно ,ще те излъжа.Другия вид перка не беше ли с 6 лопатки?

Коментар

Според ръководството(доколкото съм видял) са с шест или седем и както казва Спарки,май виското е два вида,поради тази причина!та за това ми е интересно за тази цена от кой вид е виското,както се каза,кое е по разпространеното!

Коментар

На мойта не съм ги броил точно , но са минимум шест (така от бегъл поглед)... А пък дали работи виското въобще не знам. На тия температури сега стига най-много до 3-4 мм преди средата и от там не мърда , а не съм и чул или видял да се включва...

А днес здраво я назорих през баирите и лозята. Качих кал и на покрива.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                            На тия температури сега стига най-много до 3-4 мм преди средата и от там не мърда , а не съм и чул или видял да се включва...
                            Сигурен ли си че термостата ти е в ред? Щото според това, което описваш, май не е.

Коментар

Ами , да ти кажа нямам идея дали работи , но пък лесно си загрява сутрин и парното си заработва почти веднага. Няма ли да прегрява , ако не отвори термостата?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X