Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Виско муфа за Feroza!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Виско муфа за Feroza!

Термостата се пада в средата на блока над алтернатора. Всичко над нивото му ще изтече, момента в който го извадиш. Ако искаш да запазиш охладителната течност е най-лесно да я източиш от пробката на радиатора. При всички случаи завии с парцали алтернатора за да не го поливаш излишно.

Ето картинка къде се намира за да се ориентираш.
    http://forum.offroad-bulgaria.com/at...9&d=1224935266
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

Коментар

Мерси за схемата ,ще си го сменя сам,само малко да отпуне времето,че така не се търпи .Иначе не ми е вярва да отиде повече от 1л. антифриз

Коментар

Първоначално публикуван от zillius Преглед на мнение
        Иначе не ми е вярва да отиде повече от 1л. антифриз
        Всичко над нивото на термостата. Незнам точно колко е, но според мен е над половината охладителна система.
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

Вчера както си карах в София, на напълно загряла кола, и изведнъж взе да се охлажда. Баш в най-студеното време нещо му стана на тоя скапан термостат. Сега пак по студовете трябва да го свалям
          2015 KTM EXC 450 six days Argentina
          Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Първоначално публикуван от Vladislav Kostevski Преглед на мнение
            Вчера както си карах в София, на напълно загряла кола, и изведнъж взе да се охлажда. Баш в най-студеното време нещо му стана на тоя скапан термостат. Сега пак по студовете трябва да го свалям
            ...или на виското.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              ...или на виското.
              Спарки, не ме плаши! Как да разбера дали е виското ? Днес като карах с по-висока скорост, двигателя започна да загрява, но не влиза в нормите. В града си стои почти студен. Ако виското си е отишло, се е зацепило постоянно ли? Как да го тествам? Да пробвам да го спра с ръка ?

Коментар

Виж дали долния маркуч на радиатора е топъл, когато колата в града си седи студена, а мислиш че трябва да е загряла. Ако е студен, значи не е термостат.

Изгаси двигателя, и веднага опитай да завъртиш перката на ръка. Ако се върти трудно - значи е виско. А за по-лесно дай и повече газ да вдигне обороти. Перката се чува много отчетливо при мен, когато виското е зацепено.

В никакъв случай не си навирай ръката около перката при запален двигател!
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Съдя че е термостат по това, че колата докато още не е загряла затопля радиатора. А иначе виското при форсиране не ми се струва да вади звук като на постоянно зацепило .....абе ще има доразследване тия дни !

Коментар

Дариатора отгоре винаги е топъл, дори и при затворен термостат. Там минава малък поток, дето отива в джаджата, която отваря повече въздух за двигателя при студен такъв.

За да видиш дали е затворил, трябва да видиш дебелия изходящ маркуч на радиатора дали е топъл, максимално близо до радиатора. Там не трябва да тече нищо при затворен термостат, разбирай, трябва да е студен, или поне значително по-хладък от горния.

Коментар

Ако е Виското колата ще работи по-шумно и досега да си усетил. Термостат ще да е.
                      Може да е заседнал нещо и да се оправи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X