Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Умрех от студ !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Умрех от студ !

При Ферозата вентилатора е пред краката на пасажера. Има клапа за вътрешна/външна циркулация. Намира се на тялото на самия мотор. От там тръгва мека връзка към тялото на парното, което е зад "барчето" на таблото.
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

Коментар

Не знам дали имат някакво сходство в отоплението на купето, но все пак е инфо: и аз умрях от студ при първото пътуване със старата ми Нива. През една зимна нощ тръгнахме към Монцата за скобар. При всички положения на ключа влизаше студ. До Черния кос колата се обледи отвътре и вече не виждах пътя. След бърз преглед под уличната лампа се оказа се, че жилото не е закачено за жалюзите. Отворих ги на ръка и скоро в купето стана топло.
      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

С нивата въпросите са ясни. Тук не е че не топли. Топли много. Вентилатора работи здраво. Просто не духа въздух. Дебита е мизерен. В неделя ще проверя тези меки връзки. Може би е оттам, защото ако е от входа, то като прревключа на вътрешен външен въздух ще се променя, а то си е все едно. някъде след вентилатора според мен е прекъснат въздуховода и затова питам. Ако на някой му се е случвало да каже къде да разглабям, да не си играя да свалям наред.

Коментар

До колкото си спомням само "жабката" се сваляше и имаш достъп до меката връзка.

Коментар

Откачи панела на парното така че да имаш достъп до жилата отзад ... свали и жабката за да можеш да видиш другия край на жилата и прегледай дали всички кожуси са застопорени добре и дали няма изваден от скобите или приплъзнал.Достъпа до рамената на клапите е малко терсене ама не е невъзможен...провери дали клапите застават в крайното си положение след като преместиш ключовете в крайното им положение на таблото
            >>MI SUBI HI >< ShoguN<< 3.0 V6 24, автоматик , къса база
            Защото така ми харесва...
            Телефон: НЯМАМ
            Когато немогат да стигнат нивото ти,хората започват да те плюят

Коментар

Днес ми остана време и си поиграх с парното. Свалих жабката да видя вентилатора (в сравнение с нивата направо се ядосах че толкова малко време загубих). Прегледах вентилатора - духа добре. Меката връзка е здрава и не изпуска никъде. Клапата за външен върдух същи си щрака и работи. За топъл и студен също. Другата за от къде да духа също. Бъзиках с ръка отзад без да виждам и накрая за към краката и за към купето почна да духа малко по добре. Към прозореца обаче пак няма никой. Изхвърли малко прахоляк но дебит никакъв. При вас как е ? Като си сложиш ръката усеща ли се да духа? При мен не. На колегата обаче духа и то добре. Мислех дали не е задръстено с нещо (на познат му влезе найлонов плик) ама тогава нямаше да влезе прахоляк. Другия вариант е да е спукан въдуховода към стъклото ама как изглежда и как се вади идея нямам. Друга идея е клапата да не затваря добре и да разсейва въздуха към другите изходи, ама пък не усещам духане и оттам.
              Някакви идеи? Без да демонтирам панела.

Коментар

Първоначално публикуван от ninurta Преглед на мнение
                Някакви идеи? Като си сложиш ръката усеща ли се да духа?.
                Като сложиш на студено и има осезаема разлика възможно е да се е задръстило радиаторчето.На мен така ми беше на колата,че нямам филтър.А всъщност ферозите имат ли филтър,не е зле да провериш.По втория въпрос:при мен духа на всякъде и то доста силно,рядко слагам повече от 2ра степен

Коментар

На двете, които разхвърлях за части филтър за въздуха в купето нямаше. Едната беше '88, другата - '91.
                  Също така топло-студено е клапа, няма кранче на радиатора.

Ако вентилатора има дебит, а след това се губи някъде, независимо от посоката на "духане" проблемът е в тялото. Липсата на филтър води до откриването на всевъзможни неща там.
                  Аз не вярвам в чудеса!
                  Разчитам на тях!

Коментар

Разглобих до откат и всичко си е наред. май този модел има много кривини във въздуховодите и се губи скоростта на въздуха нещо. Може следващите да са с по-голям дебит просто. Ще запуша страничните дупки към страничните стъкла, че поне на предното да е по-голям дебита.

Коментар

Я откачи буксата от моторчето и подай с други кабели ток директно от акумулатора и виж дали ще се усили въздушния поток ... данеби някой да си е правил свободни съчинения с реотанчерата които го играят ролята на съпротивления за степените.На моята като го пуснех на най-силно и като сритам таблото хвърчаха камъчета,бръмбари и клечки

Зарязвай го тфа парно ...тя зимата мина ,а до другата има много време ... ще му мислиш като свият големите студове
                      >>MI SUBI HI >< ShoguN<< 3.0 V6 24, автоматик , къса база
                      Защото така ми харесва...
                      Телефон: НЯМАМ
                      Когато немогат да стигнат нивото ти,хората започват да те плюят

Коментар

Виж за туй не се бях сетил. Мислех с прахусмукачката на обратно да духна вътре. То зимата мина ама за другата освен сешоар да си нося да размразявам прозорците Омръзна ми да търкам за да видя нещо.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X