Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да Ви представя "Грозньо"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Да Ви представя "Грозньо"

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
    Кофтито е,че всички електриджий за които се сетих са в отпуска (или на събор на електриджийте ),та няма кой да му оправи ел инсталацията и да провери релето за зареждане.
    Релето въобще свързано ли е? Ако да - сложи един уред на акумулатора при работещ двигател, трябва да е 13.5V до 14V.

Машината изглежда чудесно, поздравления за усилията!
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
      Релето въобще свързано ли е? Ако да - сложи един уред на акумулатора при работещ двигател, трябва да е 13.5V до 14V.

Машината изглежда чудесно, поздравления за усилията!
      Свързано е релето,но дали е свързано правилно,незнам.По инсталацията има доста "побълтарявания" и някой са правени много неграмотно.Уред слагах,не зарежда-първо си помислих,че е заминал алтернатора,но го носих да го проверят и казаха,че е наред,затова остават съмнения за релето или някое неправилно свързване.
      Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
        Свързано е релето,но дали е свързано правилно,незнам.По инсталацията има доста "побълтарявания" и някой са правени много неграмотно.Уред слагах,не зарежда-първо си помислих,че е заминал алтернатора,но го носих да го проверят и казаха,че е наред,затова остават съмнения за релето или някое неправилно свързване.
        На предишната джипка имах подобен проблем. Не бях вързал една жица към алтернатора. Освен дебелата за големият ток се оказа, че имал и една малка, също +12V. Имаш ли схема на елинсталацията на джипа?
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

А, и "релето" за зареждане, интегрирано ли е в алтернатора, или си е отделно.

Напиши и някакво номерче върху него, ако има. То не е сложна работа. Само трябва да се изкопае от някъде какви изводи има. Вариантите не са много.

Ако е отделно, и не може да се намери оригинално, може да се пригоди от друго. Кажи-речи всичките са на един и същи принцип.

Със спирачките изчакай. Може да улегнат. 15км не са критерий.

А иначе не очаквай чудеса от скорост и пъргавина. Не е кола, а джип, при това с не особено добра аеродинамика, да не кажа никаква, и сравнително слаб двигател.

...а и чара му не е във високите скорости.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Реле можеш да монтираш всякакво, жигулово примерно ще ти свърши добра работа, но да не е от новите елекронни боклуци - старо електромеханично реле е истината.
            Ако релето е вградено в алтернатора и не работи, тогава е малко по-сложно, ама не много - трябва да се прекъсне извода за една от четките през външното реле и си готов.

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
              Реле можеш да монтираш всякакво, жигулово примерно ще ти свърши добра работа, но да не е от новите елекронни боклуци - старо електромеханично реле е истината.
              Ако релето е вградено в алтернатора и не работи, тогава е малко по-сложно, ама не много - трябва да се прекъсне извода за една от четките през външното реле и си готов.
              Колега, стига глупости. По твойта логика, дай всички да си караме старите жигулки, и толкоз.

Читавите електронни регулатори нямат абсолютно никакви недостатъци, сравнени с жигуловото. Точно обратното.

Ако е вградено в алтернатора, напиши номер. Ще намерим. Ако трябва и от америка ще го внесем.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Опс! Имах предвид руските. На моето Ситроенче като умря релето(беше вградено) и като ми казаха цена 90лв. , нали се сещаш какво направих? Изкарах го отвън, като за целта ползувах руски електронен боклук - верно че зареждаше, ама на импулси, на малки обороти всички крушки мигаха. Сложих механично и нещата се оправиха.
                А наистина не е необходимо да се набутват много пари за нещо, когато може да се мине и с малко.

Коментар

Еми аз си внесох цял 130А алтернатор от щатите за около 200лв.

Регулатор може да се намери за 30-ина може би.
                  А за електрониката по руските коли изобщо не ми се говори. Имах Самара. Има едно електронно реле, дето ръководи дюзата за гориво на празен ход, и се изключва като е натиснат педала на газта, или е над определени обороти, и отпуснат педал на газта.

Купувах 3 броя, и трите не работеха. Бях принуден да се хвана за поялника и да си поправя старото, а проблема се оказа съвсем тривиален - студена спойка.

А реле може да се вземе от почти всичко не-руско. Те са на един принцип почти всичките. Има и евтини такива, само трябва да се намери подходящия магазин. А някои (от TOYOTA), дори са отваряеми и ремонтопригодни. Вътре е елементарна електроника.

Коментар

Релето е външно,алтернатора е с три допълнителни извода,не е само за възбуждащата намотка.Тези трите са рязани и е присаждана буксата,та там имам съмнения че нещо е объркано.
                    утре ще видя номера дали пише,също и какви са означенията на алтернатора.
                    Поздрави.

ПП,за возията и скороста е ясно,че това ще е положението,макар че една пета предавка би подобрила нещата,ама няма...

Коментар

И тъй,на релето пише:
                      27706?35610

nippondenso

026000 2432

12 v 8 t

Там където е питанката има супер нечетлива цифра,а и за 356 след това,съм записвал по подразбиране.
                      В прикачената снимка,са "крачетата" на алтернатора и буквите към тях.
                      Прикачени файлове

Коментар

Ето от какво е регулатора:

Обаче бещо не намирам изводите кой-какъв е. Алтернатора е по схема "B" - явно най-често срещаната. Предполагам почти всеки външен регулатор за тоя тип алтернатори би работил.
                        Прикачени файлове

Коментар

Нормално да е Тойотовски,двигателя е от Тойота.Имаш ли представа за какви пари може да се намери,че всички жичкаджий почват с "...ма,оргиналния е много скъп,да турим един от лада...".
                          Утре ще го вкарам при един,да видим какви ще ги свърши.

Коментар

Ще опитам да проверя утре.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Ще опитам да проверя утре.

Благодаря предварително.

Коментар

Ето един, с 6 извода:
                                http://cgi.ebay.com/ebaymotors/New-V...Z1218786954779

Ето още един, тоя е с 3+1 извода:
                                http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Toyot...mZ310070253400

Ето още:
                                http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Toyot...mZ260268093194

Още:
                                http://cgi.ebay.com/ebaymotors/68-77...mZ380019203628

И още:
                                http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Volta...mZ270096895169

И още десетина... като цена - същите.

Ето пълния листинг къде-що има за тойота:
                                http://shop.ebay.co.uk/items/__toyot...d=p3286.c0.m14

Предполагам би могъл да дойде на цена около 30-35 долара с шипинга. С нормална поща, за 10-20 дни.
                                Последно редактирано от sparkybg; 15-08-08, 11:11.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X