Е кво останалите - продават се. Аз събирам за 406 обаче
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
На Гранд чероки 98г. бавните ми се е налаго да ги включвам само при спускане или изкачване на голям наклон, обаче на бързи в снега е доста трудно за каране, поне в началото, после се свиква, малко трудно завива
При мен Гранда на 4H (on demand) като че ли излиза от сняг по-добре, отколкото на 4L с блокирана раздатка. Аз миналата година затова си и скапах виското де... Газ, газ, а почивка за охлаждане йок.
Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...
Тая работа на коя предавка да се кара зависи от моторетката, гумите и предавателните числа.
Дайхацуту иска газта в ламарината по ред причини.
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Я дайте и на мен акъл, при мен за да включа бавните трябва да блокирам раздатката. Поради тази причина ги избягвам, освен ако не е много ниско сцеплението - кал или лед. Много ли е вредно за раздатката, ако временно, се кара на бавни и с места с по-твърда настилка? Например горски път, здрав и сух, но с голям наклон. Или сега в града - улицата чиста тук-там, но има и преспи, където трябва да се бутам за да се размина с друга кола, ч снега е много и утесня.
И пак в темата,само че на обратния полюс.Всеки ден въртя стотина километра по пътищата на северозапада.В интерес на истината те са наистина проходими при зимни условия,за което сериозно благодаря на пътните служби.Не броя идиотите,които излизат на пътя без подходяща кола и без мозък. Та при моите пътешествия си вървя на 4Н и нямам проблеми.И тук се пораждат у мен следните въпроси:
1.До каква максимална скорост мога да си подгонвам зверчето?Не карам ,а и никога не съм карал с повече от 80,но знае ли човек-понякога условията позволяват.
2.Ако при горните условия подкарам на пета,дали ще е нездравословно за т.нар. силово предаване-срокостна кутия,раздатка и т.н.?
Докторе, моята я карах при зимни условия на 4H което ми даваше стабилност. Не съм имал никога проблеми и не съм потрошил нищо по силовото предаване. И на 5та да караш няма проблем. За парт тайма не препоръчват да се кара с включен преден мост само на сух асфалт с висока скорост.
Георги Танев (0+)
Land Rover Discovery 1 300 TDi
Land Rover Club Bulgaria
0887 930 238, 0878 797 768
Коментар